Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asienka_144

Mam łojotok POMOCY!!

Polecane posty

Hej Wam wszystkim :(( Słuchajcie... jeżeli ktoś potrafi mi pomoc, to badzo prosze o pomoc...:(( Czytałam w internecie o łojotoku głowy... i wyszło na to ze prawdopodobnie mam łojotok tłusty...:( skóra głowy mnie swędzi, mam czerwone zaognione strupy, a co najgorsze wypadaja mi włosy i mam dziwną maź na włosach! :(( coś podobnego do łupiezu, tylko jak zdrapie to robi sie tłuste...:( Nie wiem czemu tak się stało... myje głowe co 2 dzień regularnie...:( Najgorsze jest to ze zaczyna sie szkola... a chodze teraz do 3 gim:( jest to bardzo rozwiniete... mam to juz na calej glowie i jest tego ogromnie dużo...:(( Co ja mam zrobić?? dzisiaj moja mama zrobila mi płukanke z pokrzywy i rumianku, mialam wlosy owiniete w recznik przez pol godziny... co moge jeszcze zrobic?? dermatolog pewnie mi nie pomoze tylko oczywiscie jak kazdy lekaz w polsce wyciagnie kase a choroba dalej bedzie sie rozwijac :( prosze pomozcie mi jak najszybciej...:(( Boja sie ze wypadna mi wszystki9e wlosy... a cebulki juz nie odrosna i bede lysa...:(((( POMOZCIE:(( Dziekuje z góry... Asia :(:*:*

Gość kijówka
wiesz co,ja też mam łojotok skóry głowy i pani dermatolog wypisała mi Diane 35 środek antykoncepcyjny który ma zachamować łojotok i zw konsekwencji sprawić że włosy nie będą mi juz wypadać.Tyle że mam poczucie iż truje się tym dziadostwem :( Po 4 miesiącach mam iść na wizyte kontrolną i zobaczymy efekty

Gość megus
to dziwne, ze nie chcesz isc do dermatologa...przeciez na fundusz zdrowia tez cie przyjma i nie musisz bulic kasy. Oczekujesz od nas cudownego srodka? Ja radze ci isc do lekarza bo a noz przepisze ci cos dobrego.

Gość Dziewczęca
po pierwsze nie drap po drugie idź do apteki kup sobie szampon sebiprox albo polystar liquid tu możesz o nich poczytać: http://www.apteka-centrum.pl/sebiprox-p-1852.html http://www.aptekaeskulap.pl/product_info.php?products_id=2147 najprawdopodobniej masz łojotowe zapalnenie owłosionej skóry głowy, być może połączone z łupieżem. Dermatolog pomoże.

Gość Dziewczęca
nie wiem skąd ta nieufność wobec dermatologa, to nie boli, obejrzy i ci poradzi co robić. Zresztą chyba warto nawet iśc prywatnie i załpacić 30-50 zł niż babrać się a tym pare miesięcy i pozwolić, żeby się rozprzestrzeniło np. na skórę pleców lub klatki piersiowej?