Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiertołek

Co zrobić pierwszego dnia??

Polecane posty

Gość wiertołek

Jutro rozpoczęcie roku szkolnego. A ja dostalam jakichś krost na twarzi i włosy jakoś marnie wyglądają i na dodatek nie mam w co sie ubrać bo strasznie zimno a ja miałam kupione bluzki na krótki rękaw bo tak na długi to mam prawie same bluzy. Nie wiem co zrobić żeby jutrp wyglądać w miarę dobrze.

zaloz ta bluzeczke z krotkim a do tego jakis rozpinany cardigan zeby bylo ją widac i po problemie, bądz gustowny zakiecik. Na krostki korektor a wlosy ...ułoz po prostu. Wyprostuj czy zrob sobie loczki tak zeby Ci pasowalo.

Gość ghfff
tez mialam kiedys takie problemy :)

Gość anastazjex
ja bym sie nie przejmowała. Na zakończenie liceum przyszłam w niebieskiej bluzce i jeansach bo zapomniałam, że trzeba na galowo :) Na rozmowie kwalifikacyjnej dziekan ubrany był w kolorową koszulkę w paseczki, czy komuś to przeszkadzało? :D Załóż sobie jasny dół i czarną bluzkę, albo jakąkolwiek typu koszula. Grunt, żeby był spory kontrast - niekoniecznie czarny biały, może być beż brąz itp :) a z włosami nie m co walczyć, grunt, żeby było świeże :) pryszcze każdy ma, nie zdajesz sobie sprawy, że nikt nie zwraca na nie uwagi, każdy będzie chciał tylko rozmawiać o tym co się działo w czsie wakacji a ni eo nowych krostach :)

Gość wiertołek
całe wakacje nie miałam takich problemów. A gdybym szła do pierwszej klasy to jeszcze bym pomyslała że to od stresu ale już w tym roku będę pisać maturę nie denerwuję się ani nic ale poprostu bym chciała lepiej wyglądać

Gość ghfff
syfki to niestety norma w tym wieku, nic z tym nie zrobisz :o mi nawet na studiach czasem wyskakują, takie zycie niestety... :(

Gość wiertołek
właśnie od kilku dni mam taki problem z włosami że jak umyję rano to dosłownie za kilka godzin są juz widocznie przetłuszczone

Gość ghfff
kup inny szampon do wlosow. na noc rob sobie warkoczyki albo zakladaj walki na glowe. potem wlosy lepiej wygladają i nie sa takie oklapnięte.

Gość wiertołek
mam szamopn timotej brzoskwinia i mleczko owsiane i do tej pory był bardzo dobry tzn.mam już drugą butelkę tego szamponu. a włosy mam do ramion, na dodatek cienkie i fryzura taka nijaka. Jutro idę się zapisać do fryzjera ale ciekawe na kiedy mnie zapisze. Mam chyba za krótkie włosy na wałki a włosy zawsze myję rano

Gość ghfff
osobiscie nie cierpię szamponu timotei, szybko mi sie wlosy po nim przetluszczaja i elektryzują... zapuśc sobie wlosy i zacznij robic warkoczyki na noc (myj wlosy wieczorem, potem zaplec kilka warkoczy od nasady glowy). ciekawe jaki bedzie efekt, u mnie bylo super. tez zawsze mialam cienkie delikatne wlosy. teraz są juz bardzo dlugie i same sie jakos ukladają.

Gość ghfff
a po fryzjerach nie lubię chodzic i nie mam zamiaru nigdy juz isc (zle doswiadczenia... ) :o koncowki sama sobie podcinam

Gość wiertołek
może rzeczywiście spróbuję te warkoczyki a jak źle wyjdzie to najwyzej rano jeszce raz włosy umyję.

Gość anastazjex
1. jak wstaniesz rano i umyjesz włosy to trzymaj głowę do dołu, wtedy po wysuszeniu będą bardziej uniesione 2. zmień szampon - prawdopodobnie obecny przestał działać. Spróbuj Palmoliw żółty, do cienkich włosów, ja go używam na moje pięć włosów :)

Gość ghfff
zgadzam się z tą chłodna wodą. w ogole cale cialo po cieplej kapieli sie powinno splukiwac chlodną wodą :)

Gość ghfff
suszenie wlosow raczej odradzam :o ja zawsze jak tak robie, ze mysje wlosy a potem je suszę glowa na dol to i tak są potem oklapnięte :o u mnie jeszcze dobrze dziala takie cos: nie rozczesuje wlosow zaraz po umyciu, tylko dopiero jak wyschną. wtedy są mniej oklapniete i bardziej puszyste.

Gość anastazjex
a jak rozczesujesz włosy po myciu to też głową w dół :) od razu same się ułożą :) zimna woda zamyka łuski przez co są bardziej błyszczące :D porzucenie szczotki na rzecz grzebienia też działa:D

Gość wiertołek
spłukuję zimną wodą a chyba jutro rzeczywiscie kupię nowy szampon a włosów nie suszę suszarką i nie farbuję więć nie wiem dlaczego one tak żle wyglądają a na krosty to planuję zrobić wieczorem maseczkę z drożdzy mleka i oliwy z oliwek a na włosy odżywkę tak nawet z godzinę potrzymać. Może to cos pomoże

Ja mam zupelnie inny problem bo moje sa zbyt puszyste i musze uzywac roznych nablyszczaczy i je ze tak powiem bardziej ulizywac, bo za bardzo są uniesione. Nie wiem jak myjesz wlosy ale ja glową w dol nad wanna i przez to sa takie uniesione; pod prysznicem nie lubię, bo jak splukuje zimna woda to takie dreszcze w okolicach karku z zimna:D Ale faktycznie chlodna woda dobra na wszystko, cialo jędrniejsze.

Gość wiertołek
ja też myję nad wanną i na koniec spłukuję zimną wodą ale pomyślałąm że to może od tego że już mi siegają za ramiona a moje włosy sa cienkie i nie są gęste może dlatego tak smętnie wyglądają

To dobrze, ze sie umowilas do fryzjera od razu wlosy nabiorą innej objętosci. A z szamponow to ja osobiscie polecam ci Gliss Kur z olejkami pielęgnacyjnymi.

Gość anastazjex
podetnij :) nawet tylko 3 centymetry a zobaczysz różnicę w układaniu :) jeżeli masz bardzo dobre nożyczki no nawet zrób to sama :) albo zrób sobie grzywkę a resztę zepnij w koński kuc :)

Gość wiertołek
bo właśnie tak myslałam że tylko kilka centymetrów je podciąć

Gość no weź przestań_
ja mam jutro egzamin z przedmiotu którego nie mogę pojąć a ty się takimi głupotami przejmujesz

Gość wiertołek
dla mnie to nie są głupoty a gdybym miała jutro egzamin to bym się uczyła a nie siedziała przed komputerem

Gość no weź przestań_
nie mądrz się dziecko fakt tłuste włosy i kilka pryszczy to rzeczywiście koniec świata

Gość wiertołek
nie jestem dzieckiem poza tym to była tylko rada żebyś się uczyła jak nic nie pojmujesz. Nie mówię że tłuste włosy to koniec swiata

Gość black black black
daj dziewczynie spokój, czasem źle uprasowana bluzka może popsuć dzień, jak miałam rozpoczęcia to też się zastanawiałam nad wyglądem. Jak ze 3 razy z rzędu założyłam tę samą bluzkę - rozpoczęcie, zakończenie, rozpoczęcie - to dziewczyny z klasy mnie zaczęły z tego powodu obgadywać i dogryzać mi. Jak się dobrze wygląda to od razu człowiek myśli o innych sprawach a nie zastanawia się czy aby bluzka nie jest już pożółkła. a Tobie życzę miłej nauki