Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaamka

pytanie do mam

Polecane posty

Gość maaamka

Do dziewczyn które urdziły w UK. Wiem, że były już te tematy, próbowałam się wczytać, ale są strasznieeee dłuuugie. Zapytam krótko - jaką kaskę dostajecie z wszystkich benefitów? Wiem, że to kwestia indywidualna, ale chcę mieć ogólne rozeznanie ile tego jest na miesiąc. dzięki

Gość maaamka
UK

to wszystko zalezy od tego czy pracujesz ile zarabiasz czy jestes sama,na pewno nalezy ci sie benefit child tj. jakies 80f miesiecznie reszta juz jak napisalam wczesniej zalezy od twojej sytulacji.kalkulator do obliczen jest na stronie kafeteri samotna matka w u.k z boku po prawej stronie wpisujesz tam tylko zarobki oboje rodzicow i ilosc dzieci i wyskakuje ci kwota roczna ile mozesz dostac, podziel to pozniej na 12 miesiecy i bedziesz miala kwote na miesiac.do benefitu potrzebujesz akt urodz. dziecka,paszport dziecka i swoj.jesli dobrze wypelnisz forme to na decyzje czekasz ok.2 tyg. potem przychodzi kasa.dostajesz tez numer identyfikacyjny a potrzebny ci on bedzie do dalszego wypelniania papierow(tax work-jesli malo zarabiasz i masz skonczone 25 lat.ORAZchild tax credit-jesli jestes samotna).powodzenia jesli bedziesz miala pytania to w miare mozliwosci odpisze.

Gość hejka2
ja mam takie pytanie.. otóż jestem w anglii ponad rok dotej pory zyłam w związku z partnerem i razem jako para pobieralismy zasilki WTC ja mam 3 dzieci i pracuje jako samozatrudniona ale pracy jest mało,mój partner nas zostawił dla innej mieszkamy od tyg sami ,teraz musze to zglosic ,bo pieniądze wpływają z zasiłków na jego konto czy jesli zglosze ze nie jestesmy razem będzie mi sie nalezał WTC ,ja pracuje ale tylko kilka godzin tyg....jak myslicie?

Gość hejka2
dodam ze nie jestesmy malzenstwem a dzieci są moje

nic nie wiem o samozatrudnieniu! jesli zostalas sama to musisz to jak najszybciej zglosic najlepiej telefonicznie zreszta kazde zmiany jak(zmiana adresu zmiana godzin pracy ,zmiana pracy)musi zostac zgloszone.na moje oko jestes samotna matka z 3 dzieci i pracujesz dorywczo wiec prawdopodobnie ....raczej napewno naleza ci sie zasilki.

Gość hejka2
dziękuje za odpowiedz

DO HEJKI2 ZAPOMNIALAM CI WSPOMNIEC ze jesli caly czas kasa zostala przelewana na jego konto a ty zglosisz ze bylas juz sama z dziecmi to pewnie bedzie musial ta kase oddac.rada na przyszlosc wszelkie pieniadze ktore ci sie naleza powinne byc odprowadzane na twoje osobiste konto!!!!