Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roooobee

pozcie wybrać nazwę firmy

Polecane posty

Gość roooobee

cześć mam na imię Robert , muszę wymyśleć nazwę firmy zajmującej się instalacją płytek ceramicznych , granitowych i marmurowych .Jeśli macie jakieś pomsły to bardzo proszę o propozycję . Nazwa moze być w języku angielskim . Jeśli wybiorę jakąś propozycję todam znać która była najlepsza.

Gość roooobee
co nie macie pomysłow?

Gość to nie takie proste
-trzeba ustalić, dokładny zakres działalności -np. jak firma ma działać również za granicą- to jakieś z "ł" ż" itp odpadają -z czym dana działalność powinna się kojarzyć, np. firmy internetowe często wybierają nazwy anglojęzyczne- bo to kojarzy się z nowoczesnością, dla sklepu osiedlowego, raczej nie zda to egazminu, za to chwytają nazwy typu żabka czy groszek -jaki jest główny atut branży, czyli czy nazwa powinna kojarzyć się bardziej z innowacyjnością czy może z solidnością, stabilnością itd,itd ja na studiach miałam cały przedmiot o konstruowaniu nazw.... nazwę swojej firmy wymyslałąm dobre kilka miesięcy, szczególnie, ze mnie była potrzeba jeszcze łatwa domena, a dziś znalezienie takiej nie jest proste.... zaczełam od wypisania założeń na kartce, potem dopasowywaliśmy z męzem słowa, również korzystając ze słownika, np Allegro- z włoskiego, to natychmiast, a brzmi duzo lepiej :D nie licz więc raczej, że ktoś na kafe sypnie ci worem pomysłów.... lepiej sam weź się do pracy :D ps w budowlance, szczególnie w małych firmach,dość dobrze sprawdzają się nazwy pochodzące od nazwiska, wszyscy kojarzą cię z szefem :D, wiedzą do kogo dzwonić, jak polecić ciebie znajomym, czują że firma jest takim kimś zaufanym, bliskim a nie jakimś bezdusznym molochem, no ale wszystko zależy oczywiście od tego jakie masz nazwisko :D pozdrawiam i powodzenia