Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapuszczam

Zapuszczanie włosów

Polecane posty

Gość zapuszczam

Mam podatne średniogrube włosy do do szyi. Przetłuszczają się. Są lekko falowane. Chciałąbym zapuścić je. Co ile podcinać? Są jakieś specyfiki na szybszy porost włosów?

moim zdaniem teza że wlosy szybciej rosną jak się je podcina jest beznadziejna ;) najlepiej zapomnij że zapuszczasz ;) stosuj odżywki itp.

Gość 6584+68
jest topick o zapuszczaniu wlosow,tam jest mnostwo porad,poszukaj, nie zasmiecaj:)

Gość Asiulek13
Hej, jestem Asia i od dwóch miesięcy zapuszczam włosy. Według mnie najlepszym sposobem na wzrost włosów jest czekanie. Nie niszczmy włosów jakimiś głupimi odżywkami. Po prostu czekajmy!

Gość Laliitaaaa
zgadzam sie z toba asia poprostu czekamy mi brakuje cierpliwosci a,e co ja mam na to poradzic - nic zawsze sobie mowie byle do grudnia beda juz dlugie :) a teraz mowie sobie byle do konca lutego:)

Gość Darlin
Zgadzam się z tobą Asia najlepsze jest czekanie a nie jakieś odżywki tylko że nie sprawdza się to zbytnio na moich włosach;) Zapuszczam od września no a efektów nie widać... może są o 1cm dłuższe:) Ale staram się czekać a z natury cierpliwa nie jestem...;)

Gość ja podcinałam i wcale dłuższen
stały w miejscu. Teraz mam gdzies fryzjera i jego rady, włosów nie podcinam, co ma się samo wykruszyć to wykruszy, nawilżam je, pielęgnuję normalnie i są co raz dłuższe :)

Gość Hottie
a ja mam sposob na zapuszczenie - przedluzam sobie wlosy ;) wtedy mam dlugie, co prawda nie moje, ale pod spodem sobie moje rosna! te ponosze jakies 10 miesiacy-rok i bedzie miec moje jak ta lala!

Gość Irvette1
Ja osobiście polecam szampony ziołowe (chociaż trudno włosy rozczesać po takim szamponie top jednak są lepsze bo nie obciążają włosów) i tak jak ktoś wspomniał przede mną proponuję ten preparat (skrzypowitę). Sama teraz tak robie myje włosy a ten preparat 1-2 razy dziennie.

Gość wisienkaaaa
a mi skrzypovita wcale nie pomogla. a bralam od stycznia

Gość sequin
Sluchajcie dziewczyny! Opowiem wam moja historie..Moje wlosy zawsze byly moja ozdoba.. byly geste i dlugie..wszyscy kojarzyli mnie tylko z dlugimi, pieknymi wlosami..od wiekow zajmowlam sie farbowaniem sama, wiem lepiej na ten temat od niejednego przecietnego stylisty..robilam zabiegi na moich wlosach wcale nie czesciej niz powinnam..I nagle niewiadomo co sie stalo, po prostu wypadly mi moje piekne dlugie, wlosy ,Dodam ze proces rozpoczal sie po pierwwszym farbowniu po przepsowdzce do nowego mieszkania..potem im czas mijal tym z kazdym farbowaniem wypadalo mi wicej wlosow..Z mojego gaszcza hair w cuszylsowiu zostalo mi nic ale np zgodne z opisem bylo by powrownanie do chemioterpii :((((((((((((((((((czyli same odorosty...............Jeslli ktos kto mieszks w IRl chcialby porozmawiac na ten temat..O8732227955 moze macie podobne doswiadczenia?? Co jest tego powodem?? Moze proznosc ukarana?

Gość hehhhhhhhea
może by trzeba pójśc do lekarza?

Gość gość
Na zapuszczanie włosów świetnie robi biotyna. Ja od jakichś trzech miesięcy biorę biotebal, bo tam jest największa dawka biotyny i włosy zaczęły mi rosnąć jak szalone :)

Gość buzia22
nie można zapomnieć przy tym o odpowiednim odżywieniu włosów. ja stosuję szampon i odżywkę Biotebal i dzięki temu moje długie włosy nie wypadają, a dodatkowo są zdrowe i silne. tylko takie podejście daje możliwość zapuszczania długich włosów.

Gość LenkaMilenka
mi włosy rosną bardzo szybko a to dlatego, że regularnie o nie dbam - tak na prawdę każdemy z nas szybko rosną tylko nie zauważamy tego bo wszystko się rozwala przez zniszczone końcówki które się kruszą. Włosy powinny być dobrze odżywione i nawilżone. Od roku używam kosmetyków z https://organicznewlosy.pl i tylko raz podcinałam włosy.

Gość gość
Dobrze też zabadbać o kondycję włosów poprzez dietę, to ma spory wpływ.

Gość KlementynaF
u mnie jak się okazało problemem w zapuszczaniu były zbyt suche włosy. jak tylko zaczęłam je porządnie nawilżać to i włosy zaczęły rosnąć. Aktualnie używam maski nawilżającej z organicznewlosy.pl i moje włosy ją uwielbiają :)