Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość termin mam na 13 stycznia

Pytanie o termin porodu wg usg

Polecane posty

Ten dzien wypada mi wg usg data porodu,jestem juz w 6 stym miesiacu.Jednak dla naszej rodziny jest wyjatkowo smutny dzien,bo zmarli dziadkowie w wypadku.Po roku ja mialam w ten dzien pozar mieszkania:( Czy urodzilyscie rowno w ten dzien co usg wskazywalo? Wiem,ze jest +7 lub -7 dni,ale czy przewaznie usg sie nie myli?! Boje sie stycznia 13go:(

Mi USG wyznaczyło termin porodu na 6 marca a urodziłam 9 marca ... Myślę, że mało jest przypadków w których dziecko urodzi się konkretnie w dniu wyznaczonym przez USG lub przez lekarza.

spokojnie przeważnie rodzi sie parę dni przed lub po - idealnie wcelować to rzadkość :) a co do smutku - może to znak że passa ma się odwrócić - kto wie?

wg mnie jeżeli urodzisz 13-ego to będzie znak od Dziadków, że są obok i czuwają

Gość 21.....
nie szykuj sie raczej na 13.stycznia-wiem z doswiadczenia- wg.usg miałam urodzic 30.08,a dzisiaj mamy 3.09,a ja nadal jestem 2w1 i jak naraznie nic nie wskazuje na to,zebym sie rozdwoiła ;-) A co do tej smutnej daty,to napewno wydarzy sie cos,co ja zmieni i to na lepsze...

Oj chcialabym ,zeby ta zla passa minela w ten "pamietny dzien".Jak mi lekarz powiedzial na pierwszej wizycie o terminie wg usg to zemdlalam,lekarz myslal,ze to przez wiadomosc,ze zaszlam w ciaze;) a ja tak chcialam miec juz Malego Skarba z Mezem...tylko strach mnie troche irtuje,czy wszystko bedzie ok,bo to niby ten dzien itd..ale mnie pocieszylyscie,ze trudno wycelowac w ten dzien co usg wskazuje!!!:)Dziekuje!!

Gość 21.....
tak jest-tylko 5% dzieci rodzi sie w terminie wyznaczonym przez usg ;-)

Gość matka po porodzie sn
Myszka na innym topiku pisałaś że miałaś cesarkę, więc nie urodziłaś dziecka, tylko dziecko urodziło się - ty nie miałaś w tym udziału.

Gość Plimkowa
jeśli masz termin na 13 stycznia, to już 6 miesiąc? ja mam na 15 i cały czas mam wrażenie, że jestem w piątym :) a co do daty... tak jak Ci dziewczyny piszą, rzadko kiedy dzidziulki rodzą się w ten konkretny wyznaczony przez lekarza dzień. ja mojego synka przenosiłam o 4 dni. ale jeśli jednak maleństwo przyjdzie na świat 13-go to będzie znak od Boga, że nic złego się już w ten dzień nie wydarzy. i że dziadkowie może chcieli Wam ten smutny dzień osłodzić na zawsze.

matka po porodzie sn ja walcxzyłam 10godzin by urodzic siłami natury ale niestety wykazało niewspółmiernosc i nie urodziłabym sama bo synek wazył 3600 i on zle ułózony wiec mi nie pitol ze ja nie rodziłam

matka po porodzie co ty w ogole wygadujesz??? myszka urodzila, koniec kropka, czy cesarka czy naturalnie porod to porod. ja rodzilam ponad 10 godzin, mialam kleszczowe, nacinali mnie i to oznacza ze nie urodzilam bo musieli mnie nacinac???

myszka pewnie poszlas sobie na kawe i nogi rozprostowac a komus innemu robilo cesarke skoro nie urodzilas dziecka :) daj mi twoj sposob to nastepnym razem tez tak zrobie :) buziaki dla ciebie i malenstwa matka po porodzie od kiedy cesarka nie nalezy do porodow?

Gość jeśli na 13 stycznia
to jestes juz w siodmym miesiacu. I malo prawdopodobne, że okurat wtedy urodzisz.