Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keejtt

kto potrafi skladać kolczyki?

Polecane posty

Gość keejtt

mam w domu 2 kulki z krysztalu gorskiego z wywieronym otworek w srodku (srednica ok. 1mm) i chcialabym zrobic z nich kolczyki. na Allegro sprzedawane sa rozne połfabrykanty http://www.allegro.pl/19744_akcesoria_jubilerskie_polfabrykaty.html problem jest taki, ze nie mam pojecia co kupic, zeby poskladac to w calosc:) jesli ktos sie na tym zna, to prosze o rade:)

Gość ginikol
hej musisz kupić takie szczypce, którymi ładnie sięuformuje to wszystko musisz kupić szczypce okrągłe, płaskie zagiete i obcinak, bigle drucik i jakieś przekładki. Reszta jest bardzo prosta i zależy od twojej wyobraźni

Zalezy jakie kolczyki chcesz zrobić ;) Pokaż link ze zdjeciem, ;) Na pewno bedziesz potrzebowała bigli, nie wiem, drut albo linka jubilerska, przekładki... Wszystko zalezy od tego, jak kolczyki maja wygladać.

Gość keejtt
zastanawiam sie tez, jak polączyc bigle z ta linka...

drucik o średnicy jakieś 0,7 mm, jaki wolisz, srebrny albo posrebrzany, przekładki, kulki metalowe albo srebrne i szczypce do ciecia drutu i takie okragłe do wyginania go.

Gość keejtt
a czy masz moze jakiegos sprawdzonego sprzedawce na Allegro, do aukcji ktorego podalabys mi linka? a te druciki wszystkie maja takie zakonczenia szersze? zebym nie kupila takiego z ktorego wszystko mi pospada:D

na allegro kupuję przede wszystkim jakieś oryginalne koraliki. Linki, druty, końcówki itp kupuje tutaj przede wszystkim tutaj: www.qnszt.pl ponieważ sporo tego kupuję, wychodzi mi cenowo taniej. I znajdziesz tu też poradnik tworzenia bizuterii ;)

Gość keejtt
dziekuje ci bardzo:) na razie mnie to troszke przeraza bo nie mam cierpliwosci do takiej roboty. ale chyba sprobuje:)

Gość keejtt
ok, ale chyba mi to nie grozi:)

Gość ginikol
oj zebyś się nie zdziwiła:))) bardzo to przyjemne a jak uda Ci się stworzyć coś ładnego, to już po tobie:)))