Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misia02

Problemy po depilacji?

Polecane posty

Gość Misia02

Witam , co moge zrobić zeby po goleniu czy tam depilacji, nie miec podrażnionej skóry i to w obijętnie jakim miejscu bym nie robiła depilacji uwżywałam juz róźnych rodzajów depilacji depilator, golarki razowe, elektryczne, kremy, ale moja skóra jest tak delikatna ze i tak powstają jakieś chrostki i podrażniona skóra a na zabieg u kosmetyczki nie mam czasu ani kasy:( czy jest jakis ratunek. i niemoge depilowac sie czesciej niż 1 w tygodniu albo i rzadziej ? macie Kobitki jakiś pomysł/ dziękuje POZDRAWIAM

Gość kkcz
mam ten problem po depilacji w okolicach bikini. Po dniu moja skóra jest zaczerwieniona, pojawiają się krostki, pryszczyki itp. Na noc smaruje sie sudocremem. Zmniejsza podrażnienie i zaczerwienienie.

Gość Misia02
Tylko jest mała różnica bo mi niestety robi sie także na nogach, takie chrostki a jak sie pokazać gdzieś w takim stanie. jak tylko sie da to chodze w spodniach ale czasem miło ubrac sukienkę albo spódniczkę? i nie wiem co mam robić bo po depilatorze woski wrastaja mi w skórę i jeszcze gorzej to wyglada, a golenie dzienne nie sprawdza sie. :(

Polecam kremy: Dermosan, Pentakrem (nie wiem jak to się pisze), albo Tormentiol. Muszą zawierać d-panthenol, odkażać... Spróbujcie, ja polecam najbardziej pentakrem, bo na mnie działa, a miałam jak Wy podrażniona skórę po depilacji....

Gość misia02
dziekuje, a powiedz mi jeszcze to jest krem po depilacji? czy do depilacji i jaki jest koszt? mniej wiecej? pozdrawiam

Gość darc
a jakies kremy na spowolnienie / oslabienie odrastających wloskó?:/ na nogi moge sobie to podarowac, ale do bikini by sie przydalo, bo tam odrastaja szybciej i nie chce zeby odrastaly co raz grubsze..

ja polecam oliwke dla dzieci :)