Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chrzestna matka

CHRZESTNA Matka u córki koleżanki -CO KUPIĆ???????

Polecane posty

Gość Chrzestna matka

Cześć ! Poradźcie mi co kupić na chrzest.Będe matka chrzestną u koleżanki córeczki. Co innego rodzina ,a co innego kolezanka. Nie wiem co robić. Nie bardzo mi sie te chrzciny usmiechają,ale dziecku się nie odmawia. Róznie w życiu bywa.teraz się kolegujemy.Nie wiem co bedzie dalej. to nawet nie jest moja przyjaciółka. Myślę o czymś praktycznym co się przyda dziecku.

Gość Chrzestna matka
halo...czy ktoś mi doradzi??????????????????

Gość Chrzestna matka
halo

Gość Chrzestna matka
zapomnialam dodać,że malutka będzie chrzczona najprawdopodobniej jak skonczy miesiąc bądź dwa.

Gość milenaaaaaa
Ja zupelnie nie mam pomyslu, ale uwazam ze to glupota prosic kolezanke o to by byla chrzestna! Moj maz zostal kiedys chrzestnym w rodzinie swojej bylej, z ktora sie znienawidzil! I tym oto sposobem dzieciak juz pewnie nigdy chrzestnego nie zobaczy!!

Możesz dać pieniądze, kupić łańcuszek z medalikiem, albo zapytaj się wprost jej mamy co by było wg niej najlepsze :)

Gość Chrzestna matka
No właśnie i tego się boję.na razie mamy dobre kontakty,ale w życiu bywa róznie.a rodzina to rodzina.a ja jestem obca.

Gość Chrzestna matka
myślałam o macie edukacyjnej,lub leżaczku.Koszt to powyżej 100zł,ale zastanawiam sie czy to nie za mało.Czy nie powinnam wydac ok 200-300zł. druga sprawa,ze nie bardzo mam kase :-( kocham dzieci,malutka jest cudna.

Gość Chrzestna matka
czy ktoś jeszcze się wypowie???

piszesz ze to nie jest twoja przyjaciolka tylko zwykla kolezanka. moim zdaniem mata edukacyjna czy lezaczek wystarczy. tylko dowiedz sie, czy dziecko juz tego nie ma, bo to dosc czzeste prezenty. na chrzest bezpieczzniejsz jest bizuteria, np. lancuszek z medalikiem.

Najlepiej porozmawiaj z mamą dziecka co by się przydało małej... W ostateczności zawsze możesz dać pieniądze... W naszej rodzinie zazwyczaj daje się własnie kasę... Moja siostra też jest chrzestną u koleżanki - dała 200zł i złoty medalik.

Gość wrere
jejcia kup to na co sie stać albo daj kase tyle ile możesz. U nas kolega męża (chrzestny) dał 300 zł. A chrzestna moja kuzynka - kwiatki i złoty łańcuszek. Ale ty jakoś na nie jesteś nastawiona więc może lepiej myło odmówić niż robić potem łaskę.