Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz tabletki

PIERWSZY RAZ TABLETKI ANTY.

Polecane posty

CZESC. Otórz chciałabym zaczac brac tabletki antykonc... w zwiazku z tym poprzegladałam forum i strasznie sie przestraszyłam i w ogole odechciało mi sie tych tabletek. juz sama nie wiem co robic? moj facet nalega, zebym zaczeła barac, tylko ja mam strasznie delikatny organizm, jestem niska szczupła, szybko reaguje na leki, mam niskie cisnienie i czesto jestem senna... Tyle skutków negatywnych o pigułkach wypisujecie... poki co najniebezpieczniejsze wydaja mi sie diane35, raczej dobrze wypadaja novynett ale sa drogie... mozecie mi napisac na co powinnam zwrocic uwage proszac lekarza o przepisanie i tabletek, czy powinny zostac wykonane jakies badania w tym celu i mniej wiecej jakie sa ceny...

jesli nie zaczniesz to sie nie przekonasz na kazda osobe inaczej dzialaja zawsze mozna odstawic jesli bedzie cos nie tak a chyba lepiej zapobigac niz póżniej chodzic i sie martwic bedzie okres czy nie..mysle ze dobry ginekolog bedzie wiedzial jakie badania zrobic ja mialam tylko wywiad i ogolne badanie ginekologiczne sprawdzajace czy w porzadku macica i takie tam a w trakcie brania mialam zrobiony wymaz tez mam delikatny organizm ale do tej pory tabletki bardzo dobrze tolerowal teraz po 7miesiacach wyszly problemy ale mniejsza z tym ja biore novynette cena zalezy jaka apteka od 22 do 30 zl

Gość zastanow sie jeszcze
ile masz lat? diane to chyba najgorsze tabkletki na rynku, maja b duzo hormonow i b duzo skutkow ubocznych

mam 21 lat...przecztałam tez ze harmonet ma dobre opinie... mam tez dosc nieregularne i bolesne miesiaczki czasem co 28, 30,35 dni, w ich trakcie tzn. pierwszego dnia pojawia sie tez biegunka... czy tabletki mi to wyreguluja?

myslicie ze jak ginekolog bedzie chciał mi przepias diane to moge zaprotestowac i powiedziec ze chce logest?nie chce zeby pomyslał ze sie wymądrzam, ale te tabletki tak mnie stresuja, ze juz nie wiem co mam robic. zwłaszcza ze jak czytam forum to wydaje mi sie ze wiecej osob wpadło bioorac tabsy niz uzywajac prezerwatyw, a przecieez statystyki mówia inaczej...

moim zdaniem zdaj sie na propozycje lekarza w koncu to on je przepisuje i powinien stwierdzic jakie sa odpowiednie dla ciebie...twoja decyzja czy przyjmiesz proponowane przez lekarza czy nie...apropo wpadki przy pigulkach jesli bedziesz je wlasciwie zazywac nic sie nie powinno stac...

Gość ciri456
tabletki wyreguluja ci okres. ja dostaje jak w zegarku nawet wiem o ktorej porze dnia. serio :) poza tym zmniejsza sie bol w czasie menstruacji a krwawienia sa lzejze. nie sugeruj sie tym,co jest napisane na forum. Rozne tablertki maja rozne stezenia hormonow i trzeba je dobierac indywidualnie. to ze komus jakies tabletki sluza nie oznacza,ze beda dobre takze dla ciebie. znajdz dobra ginekolog i porozmawiaj z nia, powiedz tez jakie masz problemy z cyklem, czy masz problemy z cera itp. na pewno pomoze ci wybrac odpowiednie dla ciebie tabsy.

Gość akka22
owszem mi tabletki wyregulowały okres i też dostaje o stałej porze ale za to ból brzucha jest większy i dłuższy niż wcześniej... A jeśli chodzi o skutki uboczne to nie miałam rzadnych... także to wszystko to sprawa indywidualna... sama musisz wypróbować

dzieki za odp. mam nadzieje ze uda mi sie trafic w dobry lek...nie chciałabym przytyc a na pewno nie chce aby biust mi sie powiekszył, ale jesli to miałyby byc jesyne skutki uboczne to moze dieta jakos uda mi sie to ograniczyc...w najblizszym czasie udam sie do ginekologa... acha mam jeszcze jedno pytanie...tabletki anty sa na recepte? czy jak sie skonczy opakowanie to musze dymac znow do lekarza po nowa recepte? jak to jest?

Gość akka22
Tak tylko na receptę. Ale lekarz może ci przepisać kilka opakowań na raz więc nie musisz chodzić co miesiąc...