Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to sie stało

NIE WIERZE!! TO NIEMOżLIWE!!!

Polecane posty

Gość Jak to sie stało

drugi raz wpadłam biorąc pigułki!!!! Nie wiem jak to się stało, biorę regularnie, nie mam biegunek, nie wymiotuję nie piję alkoholu, nie palę!! To już drugi raz!!! Chyba oszaleję!

Gość Jak to sie stało
niech mi ktoś pomoże. DLACZEGO?! JAK MOGłO DO TEGO DOJść?!

Gość no wlasnie mialam ci napisac
to samo co ssaczek juz ci wyslal...

Gość Jak to sie stało
to nie jest prowokacja!! I mam nadzieję, ze ktoś mi uwierzy:( Za pierwszym razem brałam microgynon i po 1,5 roku zażywania okazało się, ze zaszłam. Teraz biore logest Od dwóch miesiecy i znowu wpadłam. Mam 23 lata i już drugie dziecko w drodze. :(

Ja Ci wierze... To jest mozliwe! Tez biore regularnie pigulki... Nie pale, nie pije... Jestem zdrowa! I ostatnio bedac na badaniu, wyszlo, ze mam owulacje :o Lekarz powiedzial mi, ze zdarza sie, bardzo rzadko, ale jednak i u niektorych kobiet bioracych regularnie pigulki, dochodzi do owulacji... Zmienilam pigulki, ale nadal sie boje, ze moge zajsc w ciaze. Za miesiac znowu mam umowina wizyte w celu wskazania czy nowe tabletki dzialaja prawidlowo!

Gość koroksd
a ja nie biore pigułek stosuje metody, naturalne, jestem płodna i mąz tez (robilismy badania)...i nie wpadłam od 2 lat:)

ja też wierzę ;) widocznie jesteś w tej grupie kobiet, na które tabletki mogą nie zadziałac nawet jak są przyjmowane ZGODNIE Z ZALECENIAMI ULOTKI ;) ;) wszak to nie 100 % tylko 99,98 % czyli 2 kobiety na tysiąc i tak zajda :D :D :D trzeba było inną metodę wybrać skoro raz już tak zaszłas ;)

Gość ....nie wiem...
..czy czytalyscie ostatnio ale podobno jest grupy kobiet u ktorych pigulki w ogole nie dzialaja, nieco ponad 1% kobiet. mozna to zbadac ale niestety kosztuje. jesli znajde linka do tego artykulu to wkleje.

siostra mojej znajomej wpadla 3 razy biorac pigulki. o pierwszych 2ch dowiedziala sie po fakcie - tzn po tym jak poronila bo nie odtaswila tabletek. jak sie dowiedziala, ze znow jest w ciazy to odstwila i udalo jej sie urodzic. i kazda ciaza byla tak samo niespodziewana i nieplanowana

....nie wiem... ---> tak to prawda ;) a nawet na ulotce pisze, że jest grupa kobiet, które mają BARDZO SPECYFICZNĄ PRZEMIANE MATERII i u nich tabsy też mogą nie zadziałac ;)

Gość lekko zszokowana
nie mo9zna chyba jednak popadac w paranoje, to musza byc niezwykle rzadkie przypadki, poza tym nie wiemy czy nie bylo wymiotow biegunek no i czy to nie jest prowokacja....

lekko zszokowana ---> w paranoje nie ale trzeba mieć tą świadomość, że tabletki mogą nie zadziałać mimo poprawnego stosowania , braku wymiotów itp ;)

Gość tatatata
a jestes otyla osoba?

Gość jdfgfhg
to usun, przeciez nie zrobilas tego celowo, nie zachowalas sie jak glupia nastolatka , bardzo wspolczuje!

Gość A ja współczuje Tobie

Gość Jak to sie stało
do tatata: nie, nie jestem otyła za chuda tez nie. zastanawiam sie nad usunieciem ciąży:( nie moge sobie pozwolić na drugie dziecko, na faceta nie mogę liczyć bo jest skończonym chamem:( bardzo się rozczarowałam. Kiedy się dowiedział, ze jestem w ciązy, uznał, że celowo pomijam pigułki albo co i chcę go złapać na dziecko, ze chodzi mi o kase czy coś.Taaa lecę na jego 12 letniego opla i kawalerkę:(. Ale jego pal licho. Nie mam teraz serca, zeby sie zastanawiać nad moim "związkiem". Nie dam rady wychować sama dwójki dzieci, mój pierwszy synek ma 3 latka i tak ledwo wiązę koniec z końcem. A teraz zostałam całkiem sama z tym problemem...ehh naprawdę nie wiem co robic. mam 100000 myśli na sekundę

Gość biedrona w kropki zielone
prowokacja czy nie...u mnie przy 1 tabletkach dochodzilo do owulacji!! xzmienilam na inne i juz ok A teraz mam hiperprolakytynemie:((

Gość Kasikkkkk
Odpowiedz bardzo prosta.Po pierwsze: tabletki daja tylko albo i az 97-99% skuteczności ,czyli mozliwosc zajscia JEDNAK JEST. Po drugie ,masz zapewne zle dobrane tabletki.Zrobiłąs wszystkie badania przed braniem tabsów??Krew, mocz,wątroba i cytologia??

Gość mysle ze jak raz wpadlabym
przy tabletkach to pozniej stosowalabym podwojna antykoncepcje..

Gość mysle ze jak raz wpadlabym
a co mozna wyczytac z krwi moczu i cytologii? chyba hormony trzeba zbadac aby wiedziec jakie tabletki dobrac, a t jest dosc kosztowne.. i malo ktory ginekolog zaleca..

Gość nie wiem czy tego
jeśli możesz jeszcze (czasowo, jesteś przed 9 tyg.) - skołuj sobie RU. poszukaj na stronie woman on waves itp - wpłacasz darowiznę na rzecz ich fundacji (kiedyś to było 70 funtów jak dobrze pamiętam) a oni w ciągu tygodnia dostarczą ci tabletkę..

Gość Jak to sie stało
dziękuję za wszystkie wypowiedzi.:) Jestem w 3-4 tygodniu i chyba rzeczywiście skołuję sobie RU coś o tym słyszałam ale muszę doczytać. Mam mętlik w głowie, sama nie wiem czego chcę i co powinnam zrobić

Gość sssaczek
nie zabijaj swojego dziecka - oddaj do adopcji jeżeli go nie chcesz

Gość fghfgj
NIE ZABIJAJ DZIECKA!!!!!!!!!!!!!!!

A idźcie Wy do diabła!Wielkie Matki Teresy!Dziewczyna ma problem i szuka rozwiązania,a Wy co?Wasze rady są niczego nie warte bo to nie są żadne rozwiązania!Jeśli usuniesz i będziesz uważała że tak trzeba to trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze.To Twoje życie!A łatwo jest pisać jak się nie ma takiego problemu.Ludzie zawsze myślą że są dobrzy i wspaniali jeśli radzą innym.

Gość fghfgj
Przecież może urodzić i zostawić dziecko w szpitalu.