Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ayakoss

.. czy wtedy tabletka przestaje działać?

Polecane posty

Gość ayakoss

Niedawno zaczęłam brać tabletki Yasmin, to jest pierwsze opakowanie i wcześniej nigdy nie brałam. Jestem mniej więcej przy piętnastej tabletce, a odkąd je zażywam dużo częściej muszę... no, biec do ubikacji i nie chodzi tu o oddawanie moczu, chociaż to też. Mniej więcej trzy godziny po zażyciu tabletki zawsze muszę skorzystać z ubikacji, później jeszcze raz późnym wieczorem i mniej więcej dwa razy następnego dnia do południa. Szaleństwo. Czy tabletka mimo wszystko działa, nie zostaje.. wydalona z organizmu, zdąży się 'zaaplikować'?

Gość ayakoss
No jak tam, dziewczynki, podzielcie się wiedzą

Gość izzzzzzzzzz
Poczekaj jeszcze miesiąc ,moz e to byc jeden ze skutków ubocznych tabletek antykoncepcyjnych,który minie po czasie,jak to nie minie musisz zmienic tabkletki.Ich siła jak wymiotujesz zmniejsza sie,dodatkowo korzystaj z gumki w tym czasie.

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
badałas przed rozpoczeciem tabsów watrobę tzn czy robiłas próby watobowe...bo to mi na bunt wątroby wygląda...tak czy siak na ulotce powinno byc napisane ile się wchlaniają...pewnie około 2 godzin

Gość ayakoss
dzięki dziewczyny, poczekam do końca opakowania i myśle, że wybiore się do lekarza aby sprawdzić co jest grane, bo żadnych badań wątroby nie miałam. Dodam też, że pisząc o bieganiu do toalety nie miałam na myśli również wymiotów :)

Gość kinga22
wiesz co jsa mysle ze to sa tabletki nowej generacji ja tez je zazywalm 1,5 roku słuzyły mi ale musiałm z nich zrezygnowac bo strasznie popsuła mi sie cera.Podobno tobyl ich skutek uboczny jak stwierdził dermatolog . Jesli chodzi oczeste wizyty w ubikacji to sa tabletki które nie zatrzymuja wody w organizmie i dlatego czesciej sikasz ja tez tak miałm a tabletka napewno sie wchłania pozatym działaja pa

ayakoss...Ty piszesz szaleństwo!!!Ja już od dobrych paru lat mam taką przemianę materii, że załatwiam się średnio 4 razy dziennie i niezależnie czy to jest 1, czy 3 h po wzięciu tabnletki, to nie ma znaczenia!Ja oczywiście nie mam na myśli biegunki tylko zwykłe załatwianie się!W ulotce masz napisane BIEGUNKA!A nie zwykła kupa!Chyba, że Ty piszesz tu na temat biegunki to inna sprawa! izzzzzzzzzz...Biegunka nie jest raczej skutkiem ubocznym...p.S. Ona nie pisze o wymiotach tylko o kupie... ** ** ** ** ** ** ** ** **...Moje się wchłaniają 3h, a większość około 4 a nie 2h...

Gość ayakoss
aaaaaaa - heh, to zazdroszcze Ci takiej przemiany materii, wygląda na to, ze dzieje się dobrze, bo przynajmniej schudłam dwa kilo. Zaskoczona byłam dlatego, ze zawsze miałam raczej problemy z przemianą materii, czułam się cieżko i źle. I nagle pojawiło się to 'szalenstwo' o ktorym pisałam. Dzięki dziewczyny

Gość Doe
....dziewczyny...potrzebuje pomocy..... czy palenie papierosow ..YYy albo jakis zielonych listeczko wplywa na dzialanie anty tabsow? zazywam yasminelle ...koncze 2 blister ..... i w ogole jakis dziwny shiz mi sie do glowy przypelental :/ .... bo od dwoch dni jest mi neidobrze ( nigdy wczesnij mi nie bylo wiec nie sadze zeby to byl wplyw tabsow )....qrnaa noooo zeswiruje zaraz :/

Gość ayakoss
Doe - Jeżeli palisz papierosy i jednocześnie stosujesz pigułki antykoncepcyjne, zwiększasz ryzyko choroby serca i chorób zakrzepowo-zatorowych, w tym udaru mózgu. Ryzyko to zwiększa się wraz z wiekiem. Jeżeli jesteś po 30-tce, palisz papierosy i stosujesz pigułki antykoncepcyjne, ryzyko takie jest bardzo duże - przeczytaj informacje zawarte na opakowaniu środka antykoncepcyjnego. --> taka informacja ze stronki na przykład. Jeśli zdecydowałaś się na zażywanie antykoncepcyjnych pigułek hormonalnych, powinnaś definitywnie zerwać z paleniem papierosów, zwłaszcza gdy skończyłaś 35 lat. Równoczesne przyjmowanie pigułek i palenie papierosów przez kobiety w takim wieku zwiększa bowiem ryzyko chorób naczyń krwionośnych i serca. Im paląca kobieta jest starsza, tym bardziej narażona jest na choroby zatorowo-zakrzepowe oraz choroby kardiologiczne. Oprócz zagrożenia zawałem istnieje też ryzyko udaru mózgu. Lekarze odradzają tabletki antykoncepcyjne swoim palącym pacjentkom, ale te niestety nie zawsze przejmują się ich ostrzeżeniami. Przyjmują pigułki i palą nadal. Niektóre dają się przekonać lekarzowi dopiero wtedy, gdy zlecone badania wykazują już zmiany miażdżycowe. A zdarza się to niestety u coraz młodszych kobiet, nawet tych, które co dopiero skończyły 30 lat. --> następne info, reszte wywnioskuj sobie sama.

ayakoss...;)No ja to mam super z tą przemianą materii;) Doe...Znalazłam taki artykuł:\"Palę papierosy, a zatem nie mogę zażywać pigułek Jeżeli palisz papierosy, zawsze powiedz o tym swojemu lekarzowi, co pozwoli Wam wspólnie wybrać najodpowiedniejszą metodę antykoncepcji. Palenie tytoniu i stosowanie hormonalnej antykoncepcji może zwiększać ryzyko chorób układu krążenia. Dla własnego dobra warto dokonać wyboru - albo pigułka albo papierosy - szczególnie po 35 roku życia. Niereformowalnym palaczkom lekarz może zaproponować antykoncepcję hormonalną nie zawierającą estrogenu - tabletkę, zastrzyk lub wkładkę domaciczną zabezpieczającą przez 5 lat.\" Niby w ulotce jest to co jest, że tam od 35 lat nie powinno się palić, itp, ale czytałam gdzieś(nie mogę teraz znaleźć), że lepiej nie palić w ogóle przy tabsach anty!Więc ja radzę - nie pal! Ty teraz jesteś dopiero przy 2 listku więc do końca 3 możesz mieć różne rzeczy...Znaczy bóle i takie tam...