Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coallla

brak okresu test negatywny

Polecane posty

Gość coallla

Mam problem od dwoch miesiecy nie mam okresu. Robilam sobie test ciazowy, jest negatywny... Czy to mozliwe zebym mimo to byla w CIAŻY?? ahh az sie boje pisac tego slowa.... Czym moze byc spowodowany brak okresu? Powinnam tez dodac ze to byl moj pierwszy stosunek... Prosze o pomoc i rade to dla mnie wazne... Strasznie sie boje ...

jak miałas wynik negatywny to spokojnie nie bój sie nie jestes w ciazy, a jak mialaś jeszcze dodatkowe zabezpieczenie to nie powinnas sie martwic czasem tak jest ze matka natura spłata nam takie figle ;)

Gość coallla
Mam nadzieje, że masz racje... Wiem, że test byl negatywny ale bardzo mnie to stresuje, gdyż do tej pory moje miesiaczki byly zawsze regularne. Teraz zaluje tego co zrobilam bo mysle ze zrobilam to za wczesnie( 17) i nie bylam na to gotowa.... a teraz sie stresuje... Ale co czlowiek uczy sie na bledach :( Szkoda, że tylko na swoich... :((( dziekuje za odpowiedz :))

Gość majeczka gggg
a ten test to po jakim czasie robiłaś ??????? z tego co wiem to jak zrobisz zaraz po wspłóżyciu to sie nie liczy powinnas odczekac jakis tydzie czy dwa

Gość yuygfyu
no,ja tez mialam tyle lat, co Ty i tez uwazam z perspektywy czasu ze to bylo zbyt wczesnie. Dobrze ze juz teraz to zrozumialas, mi zajelo to kilka lat.

Gość wiesz ja miałam
podobne doświadczenia. Po pierwszym stosunku, opóźnił mi się nie miałam przez 2 m-ce. Poszłam do gina, zrobiłam test, okazało sie że mam problemy z hormonami.

Gość coallla
Test zrobilam po ok. 2 tygodniach po współżyciu... Ja tez zrozumialam, wiecej nie popelnie takiego bledu... ( To nie zabawa dla tych ktorzy nie sa jeszcze na to gotowi, bo czasmi ciagnie za soba wielkie konsekwencje, ja to zrozumialam ale teraz jak juz TO zrobilam. ) Teraz glupio sie czuje, moze to dziwne i smieszne ale szkoda mi mojej mamy.... Ona ma mnie za taka dobra, wartosciowa dziewczyne.... Stresuje sie, normalnie to poszlabym do ginekologa sprawdzic czy wszystko jest OK, ale nie moge bo nie jestem pelnoletnia i musialabym isc z rodzicem.... Dlatego wlasnie pisze tutaj o swoim problemie... Czasmi takie portale sa naprawde przydatne :))

Gość majeczka gggg
jak chcesz miec jeszcze wieksz pewnosc to zrób jeszcze raz test ale wydaje mi sie ze wszystko jest ok i nie jestes w ciazy

Gość wiesz ja miałam
zrób drugi test. Będziesz miała 100% pewność. Ale uważam że do lekarza musisz pójść. Ja długo czekałam z tym pierwszym razem i też nie jestem zadowolona z wyboru partnera, może dlatego że nie jesteśmy razem. Ale dzięki temu trafiłam do lekarza i leczę się. Mam teraz problem z zajściem w ciąże.

Gość coalla
Tak zrobie sobie drugi test... Ale nie pojde do ginekologa z mama bo sie dowie ze nie jestem juz cnotliwa. Taaak to dla mnie jest niestety problem moja mama jest bardzo wierzaca i jak juz wczesniej pisalam uwaza mnie za b. wartosciowa... A samej mnie raczej nie przyjmie... :( ahhh zaluje tego wszystkiego.... A w przyszlosci chcialabym miec dzieci... :(( Bo co to za rodzina bez dzieci... Wiec zycze Tobie wszystkiego najlepszego, i zeby wszystko bylo OK, zebys mogla byc MAMA.... :)

Gość coalla
A wiec zrobilam kolejny test byl negatywny. Wiec chyba nie mam czym sie martwic prawda? Chociaz okresu dalej nie mam :(

Gość Fairygodmother
mialam 21 lat gdy doswiadczylam swoj \'pierwszy raz\'. Taka sama reakcja! brak okresu ... Upewnij sie do konca ze nie jestes w ciazy. Nie rob glupstw typu kompiele we wrzatku i okladanie brzucha piesciami. Nerwy robia swoje - dzisiaj wiem ( 26 lat) ze stres jest bardzo silnym czynnikiem ktory wplywa na miesiaczke a raczej jej brak. Rozluznij sie wiec, nie zrobilas nieczego zlego :) Porozmawiaj z kims innym doroslym, moze byc ciocia, siostra - jezeli masz jakas fajna nauczycielka ,jezeli boisz sie mamy moze pojdzie z toba do ginekologa. Pojdz i zaszczep sie przy okazji na HMV co powoduje raka szyjki macicy u kobiet. Moze to by byla dobra okazja zeby przechytrzyc mame? POwiedz jej zeby zostala za dzwiami :) pusc oko do pani doktor i powiedz jej co cie dreczy.

Gość xanx
Po pierwszym razie przezywalam ten sam koszmar. MImo ze uzywalismy prezerwatywy. Ja jednak sobie wmawial ze to srdoek zbyt malo skuteczny, a ja jestem totalnym pechowcem, wiec okres sie spoznila a ja zylam w strasznym stresie : / W koncu postanowilam pojsc do ginekologa. No i nastpengo dnia po zizycie stres opadl i dostalam okres. Na pewno z powodu stresu okres ci sie przesunal. NIe martw sie :) naprawde

Gość co to za testowanie...
po 2 tygodniach...Wtedy zwykle testy niczego jeszcze nie wskazuja. 3 tyg to minimum. Dziwie sie ze nie powtorzylas testu po tak dlugim czasie bez okresu. Moim zdaniem jest bardzo prawdopodobne ze jestes w ciazy.

Gość a moze pojdziesz do ginekologa
?? i patrz na to

Gość co to za testowanie...
i po co targac mame ze soba do ginekologa? Po to zeby majtki przytrzymala? Poza tym przeciez mama nie bedzie z toba w gabinecie a lekarz nie ma prawa jej niczego bez twojej zgody powiedziec, zreszta przeciez nawet by mu chyba nie przyszlo do glowy omawiac z nia twoich ginekologicznych spraw!

Gość Loreen86
Idz dziewczyno do lekarza, powiedz mamie że boli cie jajnik czy coś innego wymyśl, przecież nie musi mama z tobą wchodzić do gabinetu a myślę, że lekarz nie może powiedzieć rodzicowi, że córka nie jest już dziewicą, ale może się mylę. Podobno nie wszyscy lekarze wymagają, zeby osoby niepełnoletnie przychodziły z rodzicami. A namawiam do pójścia do lekarza bo sama mam torbiel jajnika i spóźnia mi sie okres, test robiłam i wyszedł negatywny, także myślę że w moim przypadku to przez torbiel. Także lepiej zbadać co może być przyczyną braku miesiączki u ciebie, może to hormony, może co innego, ale lepiej sie przełamać, iść do lekarza i przekonać się, że wszystko ok, a jeśli jednak nie ok to im szybciej zaczniesz sie leczyć (jeśli to jakaś choraba, torbiel itd) tym większe szanse na wyleczenie