Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Dziewczyny Mam problem, a mianowicie chodzi o odciagnie pokarmu. Ile trzeba tego odciagnac zeby wystarczylo niemowlakowi na caly dzien? odciagam do malego sloiczka po koncentracie, czy moge odciagac do niego pokarm z calego dnia? Chce go zamrozic, wiec w jakich porcjach mam to robic??

najlepiej pokarm ściągnięty do końca z jednej piersi do jednego słoiczka i potem od razu do zamrazalki,żeby było świeże zamrożone

noworodek powinien jeść 160 ml na każdy kg masy ciała, więc łatwo można przeliczyć ;)

mozesz sciagac po trochu. pokarm kobiecy jest dobry nawet gdy 8 godzin nie stoi w lodowce. ale oczywiscie jesli tylko jest mozliwosc, lepiej wstawic do lodowki od razu.

do 24 godzin ściągnięty pokarm może stać w lodówce. pamiętaj też, że jak zamrozisz, to po odmrożeniu możesz raz tylko podgrzać i nie można zamrozić ponownie :)

Gość ze tak zapytam
Monisia o co ci z tymi 160ml chodzilo??? to jesli dziecko wazy 7 kg to ma zjesc ponad litr w 1 dzien??? cos mi sie nie wydaje ze nie niemowlak a dziecko ok roczku tak zjada zwlaszcza ze jak spojrzysz na stopke azaliii jej dziecko ma dopeiro tydzien

ze tak zapytam - dokładnie o to mi chodziło - tak powiedziało mi 2 lekarzy plus położna :)

jeśli spojrzysz też na jakąś instrukcję zamieszczoną na sztucznym mleku zauważysz, że nawet noworodek właśnie tyle powinien zjadać :) ok 90 ml 6-8 razy dziennie, a im starsze dziecko tym więcej powinno wypijać mleka plus picia, gdy jest karmione sztucznie.

Gość moniamonia
ja odciągałam na poczatku kilka razy dziennie pózniej jakieś 2-3 razy.Karmiłam małą co 3 godziny tylko moim mlekiem no i na początku budziła się z jakieś 2 razy w nocy.Pamietam że jak miała 2 tygodnie wypijała z butli 60ml potem co tydzień zwiększałam o 10 ml.Niby nie dużo ale ładnie przypierała na wadze w miesiąc przybrała kilogram

Gość moniamonia
monisia-zalezy na jakie mleko spojrzysz.Pamiętam że inna była tabelka na bebiku a inna na nanie.Trzeba samemu sprawdzić ile maluszek zjada on wie najlepiej ile mu potrzeba.każde dziecko jest inne i ma swoją miarę.nie mozna przecież karmić dziecka na siłe bo tak pisze w tabelce albo go nie dokarmiać z tego samego powodu

Dzieki dziewczyny- na pewno skorzystam z waszych rad. Pozdrowionka ode mnie i od mojego szkraba !!!! 🌼

Gość nie wkladaj
Nie wkładaj szkła(słoików) do zamrażalki! Pęknie i nieszczęście gotowe. użyj woreczków foliowych albo małych plastykowych pojemniczków. Dziewczyny, myślenie nie boli!