Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosmata kicia

Do kobiet,ktore prostuja wlosy-wejdzcie prosze!!!!!

Polecane posty

Co robicie,gdy na dworzu jest wilgoc itp.Macie jakies sposoby aby wlosy przestaly sie puszyc?Czy moze dawacie sobie spokoj z prostowaniem???

Gość Tak jest
Dawamy sobie spokój :D

Gość wtedy nie prostuję
bo i tak to nie ma sensu tylko je jakoś upinam :)

ja zawsze miałam problem z puszeniem się, ale od czasu kiedy zmieniłam prostownice na duzo lepszą to ten problem znikł, teraz mogę wychodzic z prostymi włosami na deszcz (pod parasolem oczywiście) i nie ma efektu puszenia się, wystarczy dobrze wyprostowac dobrą prostownića na dobrym srodku do prostowania włosów

Gość prostujcie te wlosy
bedziecie łyse

Gość B...K
do kogos wyzej to prawda mi tak wypadaja ze niedlugo nie bedzie co juz....

Gość prostujcie te wlosy
ja prostowałam 3 lata i teraz mam okropne wlosy chociaż stosowałam ochronne odzywki i super drogą prostownice z tondeo prostowałam co 3 dni,

Gość B...K
ja juz prostuje 2,5 roku ..no i odżywki naprawde dobra prostownica a włosy w stanie strasznym pomnę fakt ze mam ich coraz mniej ;-(

Gość B...K
ja prostuje codziennie

Wlasnie moze od prostownicy tez duzo zalezy jak i od czasu jaki poswiecamy na wyprostowanie.Choc moja kumpela prostuje juz od roku i ma ta sama prostownice co ja i nawet w zime nie miala takich naburmuszonych.Nie ma az takich kreconych wlosow jak ja,jak probowala zrbic sobie loczki to sie jej nie udalo.Ile ja bym dala aby miec tak samo :) Jest jakis fructis w kremie chyba,podobno chroni przed wilgocia.Nie wiem czy to prawda bo nie mialam okazji go wyprobowac,ale pewnie to jakas bujda

Gość a jaka odżywka
do prostowania? bo jestem nowa w temacie

fructis jest słaby, ja uzywam do prostowania loreal hot liss albo farouka chi i nie mam już problemu chociaż mam bardzo grube wosy które musze prostować bardzo cienkimi pasmami. aler od czasu jak zmienilam prostownicę poznałam co to znaczy mieć włosy jak od fryzjera każdego dnia

Na zniszczone prostowaniem włosy polecam oliwkę :) Wystarczy np. jak macie wolny weekend nałożyć oliwkę od połowy włosów, zawinąć je w byle jaki koczek i zostawić na noc ... rano umyć włosy szamponem i ułożyć tak jak zwykle :) Efekt - zdrowiej wyglądające, lśniące i miękkie włosy :)

a do mycia włosów uzywam szamponu i odżywki z pantene pro-v linia intensywna regeneracja. dodatkowo raz w tygodniu maseczka wax treatment i po chyba 4 latach prostowania moje wlosy sa ładniejsze niż kiedyś były, ale trzena o nie doskonale dbać. więc powtórzę moje kosmetyki do włosów: -mycie : seria pantene pro-v intensywna regeneracja - raz w tygodniu wax treatment (30 min na glowie w worku) -przy kazdym prostowania : farouk chi albo loreal hot liss (mleczko) -nabłyszczanie na specjalne okazje: gliss kur płynny jedwab w sprayu - doustnie belissa albo silica, dużo wody i dobra dieta

ja Wam powiem, że też prostuję włosy. zdarza się że codzień, zdarza się co kilka dni. szampon czasem vichy albo fructis albo gliss kur. rzadko kiedy odżywka bo brak mi czasu... a każdy mnie pyta co robię że mam tak ładne włosy... nie wiem może to dieta jest. marzę o prostych włosach na stałe ;)

Ja tez marze ale to jest nie realne.Jesli chodzi o odzywke to ja uzywam z Dove-jedwabista gladkosc.Niby to ma chronic wlosy przed prostowaniem,choc nie wiem czy to cos daje. Probowalam tez potraktowac wlosy lakierem,aby jakos te wloski sie trzymaly ale bez skutku.Choc tak az zle nie wygladaly ;)

Gość normalnee
dobre jest brylantyna w żelu "Joanny"ok 6zł).Rozprowadzić na dłoniach a potem po włosach i nie ma efektu puszenia się

Gość odswiezam
Uzywam zelu z woskiem z joanny do moich loczkow i naprawde jest rewelacyjny ale do prostych to raczej sie nie nadaje.Nawet juz tak probowalam to konce zaczely mi sie zawijac a puszyc to juz swoja droga.No a przeciez duzo tego nalozyc nie mozna. Jak bylam prostowac wlosy u fryzjera to uzywaly czegos w tubce.Nie mam pojecia co to bylo ale swietnie pachnialo i wloski fajne mialam,choc i tak sie puszyly :-/

Gość anka26
a moze zamiast prostowac wlosy czas na zmiane fryzury?to jest jakies wyjscie a i wlosy troszke odpoczna.pozdrawiam.

kiedyś prostowałam codziennie,teraz co 3 dni. Włosy są fatalne, a ja jestem uzalezniona od tego żelastwa. To nałóg. Włosów coraz mniej-mimo najlepszych odżywek :/ Ratuje mnie tylko to,ze nigdy ich nie farbowałam dzieki czemu są mniej zniszczone niż u dziewczyn,które to robią regularnie.

To tak samo jak ja.Prostuje wlosy od wakacji a zdazylam sie uzaleznic.Poprostu z takimi wlosami jest prosciej bo tylko sie rozczesze i mozna spokojnie wyjsc z domu.Tymbardziej,ze teraz je pocieniowalam i naprawde fajnie to wyglada.No ale niestety na dworze nie jest zbyt cieplo i wlosy zaczynaja sie puszyc.Niektorzy mi sie dziwia,ze czemu prostuje wlosy skoro mam ladne loczki.Mi akurat odpowiadaja proste,swietnie sie w nich czuje

a jakich środków używanie przy stosowaniu prostownicy? Chodzi mi o to czy są to jakieś specjalistyczne do kupienia tylko w sklepach fryzjerskich czy moze jakieś tańsze do kupienia w marketach.

Gość Majusia24
ja tez mam ten problem:(grzywke musze prostowac codziennie a reszte po prostu upinam bo jak prostowalam to tak szybko je sobie zalatwilam ze caly czas wychodze z tego siana.Najgorzej jednak jak jest wilgoc-nie pomaga nic nawet najmocniejszy lakier-grzywka tak sie podwija a ja dziekuje:( dzis nalozylam sobie balsam prostujacy z nivei,ktory ponoc prostuje bez prostownicy,wlosy jeszcze mi schna ale chyba nie tego efektu sie spodziewalam,ale na tego typu wlosy to juz chyba nic nie dziala😭Dziewczyny,mozecie mi powiedziec jak sie obciac falowane wlosy zeby sie ukladaly i nie puszyly?moze je jakos fajnie pocieniowac?

Gość didiloczek
cieniowanie dodaje objetosci wlosom wiec chyba do loczków nie jest najlepsze, bo przeca one (te loczki) zajmuja i tak wiecej miejsca na tej glowce niz te prose lulki :D no chyba, ze chcecie miec efekt trzech głów + puszenie razem 5 :P

Ja mam pocieniowane i gdy mam krecone jest ich mniej.Poprostu wgniatam te wlosy zel z wloskiem z Joanny.Wlosy sie nie pusza i jest efekt mokrej wloszki,zalezy jeszcze ile sie tego nalozy.I co najwazniejsze nie ma sie sztywnych wlosow.Stosuje ten kosmetyk od paru lat i jestem zadowolona.

Gość do BRAVII
BRAVIA - jakiej uzywasz prostownicy?