Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robaczek238

tarczyca

Polecane posty

Gość Robaczek238

ja od marca lecze sie na niedoczynnosc tarczycy, i ostatnio dowiedzialam sie od znajomej ze tarczyca wpływa na płod , nie jestem w ciazy ale w przyszłosc chcem załozyc rodzine , prosze mi napisac czy to prawda

Gość do autorki..
jezeli zaplanujesz ciąze ,to musisz być pod stałą opieką endokrynologa,czesto robic badania krwi i miec dobrze dobrane dawki leku.Ja juz dzieci nie planuje ,ale moj endokrynolog prawie przy kazdej wizycie pyta,czy nie jestem w ciazy.Podobno przy nieleczonej niedoczynnosci rodzi sie chore dziecko z tzw.matołectwem.Słyszałam tez o kobietach, ktore przy niedoczynnosci mają problem z zajsciem w ciąze.

Gość Robaczek238
dziekuje za odpowiedz , a moj lekarz wlasnie ani razu mnie sie nie zapytal czy nie planuje ciazy, tylko mi powiedzial ze jak bym byla w ciazy to bym miala wieksza dawke leku, to chyba musze zmienic lekarza , dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam . do autorki..

Gość witaj robaczku
Mam lat 30, od 7 kl szkoły podstawowej mam porobem z tarczycą (mam ją powiekszoną) Mój endokrynolog powiedział,że będę podczas ciązy musiała brac wiekszą ilośc tabletek, dla siebie i mojego Dzidziusia. od stycznia bedę sie starała o dzidzię:)

Gość Robaczek238
dziekuje za odpisanie, a nie boji siie pani ze moze urodzic sie chora dzidzia/?

Gość poland
niedoczynność tarczycy u matki może doprowadzić do kretynizmu u dziecka, czyli do niedorozwoju umysłowego :o

NIE denerwuj sie niepotrzebnie,wady płodu zdazają sie jezeli ciezarna sie nie leczy.Jezeli ciaza jest dobrze prowadzona TO WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE!!

Gość no no no no no no no
Ja również mam niedoczynność. Jakiś czas temu zapytałam mojego endokrynologa jak wyglądałaby ciąża w moim przypadku. Powiedział mi, że jeżeli się leczę, robię badania krwi, które są prawidłowe to nie ma się czym martwić. Aaaaaaaa, no i dodał, z dwojga złego w przypadku ciąży lepsza niedoczynność niż nadczynność, oczywiście obie leczone :-)

Gość witaj robaczku
nie Robaczku, nie boję się :) Mam świetnego endokrynologa:) Ufam Mu :)

Gość Robaczek238
hmmm, to chyba ja musze zmienic endokrynologa :), dziekuje wszystki za opinie , pozdrawiam

Gość bvbv
a ja mam lekka niedoczynnosc tarczycy+ wszystkie objawy, nie ma u mnie dobrych lekarzy, nie leczylam sie, urodzilam zdrowiutkiego synka, dzis ma juz prawie 3 latka i jest az za bardzo rozwiniety umyslowo jak na swoj wiek i rowniez fizycznie rozwija sie dobrze:) ale prosze nie brac przykladu ze mnie bo u innych moze byc niewesolo...

Gość aneczka 123
Witam. mam pytanie i chcialabym uzyskac odpowiedz; Mam naiedoczynnosc tarczycy, lecze sie od 6 miesiecy, wyniki krwi mam juz prawidlowe ale caly czas biore najnizsza dawke hormonow poniewaz jeszcze nie wszystko jest uregulowane ( miesiaczk nieregularna , zaparcia). Czy moge brac tabletki odchudzajaca z moja choroba? nigdzie nie moge tego wyczytac ani od nikogo sie dowiedziec czy jest to mozliwe. chciałabym schudnac pare kilo, chodze na silownie ale waga ani drgnie :(

Aneczka - znam to doskonale też cierpię nie niedoczynność - co do tabletek nie biorę jakoś im nie ufam... poczytaj na ulotkach z tabletek tam powinno pisać, kto nie może ich przyjmować. Jakoś ja wierzę w dietę i ćwiczenia - chociaż wiem że przy niedoczynności chodząc na aerobik przez kilka miesięcy i nie jedząc kolacji ani wielu slodyczy przytyłam chyba z 6 kg. Sama nie wiem. Pozdrawiam