Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lucynka Z

Zaparcie

Polecane posty

Gość Lucynka Z

Witam, mam takie nieprzyjemne pytanie, czy osoba która ma zaparcie (przez co czuje sie nie do końca wypróżniona) brzydko pachnie? czy tak jest czy to tylko wytwór umysłu, bo podobno z zaparciem sie nie smierdzi.Pytanie jest jak najabrdziej na serio. Prosze o Odpowiedz

Gość iksmenka
Tylko Ci sie wydaje..:)Polecam siemie lniane na czczo codziennie i będzie git :)

ale to siemie z wodą przegotowaną czy po prostu łyżeczkę ziarenek na czczo? W jakiej postaci sie je przyjmuje.

Gość iksmenka
Ja jem dwie łyżeczki siemienia i popijam dużą szklanka letniej przegotowanej wody (rozrobione siemie w formie glutów by mi nie przeszło przez gardło ) :)

Gość Lucynka Z
ale mnie interesuje czy od zaparcia mozna smierdziec gdy sie go ma pare lat? nie sposoby, sposoby dietetyczne na mnie nie dzialaja, jedynie relaks, bo to problem bardzie psychiczny teraz po tylu latach

Gość zxzx
chyba masz problem z wątrobą, jeżeli tak długo masz problemy z zaparciami to Twój organizm zaczął się bronić i daje Ci sygnały, że trzeba zmienić dietę. Nie można się załatwiać jak odprawisz medytacje. Spróbuj siemienia, ono czyni cuda. Organizm oczyści się z toksyn i nie będziesz miała odczucia, że śmierdzisz

Gość zaparcie nie śmierdzi
to tylko Twoje odczucie,że brzydko pachniesz bo czujesz się niewypróżniona.Nie smierdzisz ale nie znaczy to,że z zaparciami nie neleży walczyć:-)

Gość xenna
popsostu stosuj od czasu do czasu xennai problemik zaparcia odleci

Gość eeeeetammmmmmmm
a siemie lniane to to samo co len mielony? Bo ja piję len mielony, jedną łyżeczkę zalewam wrzątkiem i piję dwa razy dzienni. Bardzo dobrze działa na zaparcia.

Gość Lucynka Z
srodki przeczyszczajace prawie nei działaja, siemie lnianie w ogole! nic a nic, nawet colon c itp prawie przestaly dzialac, a pytalam tylko o zapach i jestem jednak pewna ze niezbyt ladie pachne przez to, to problem psychiczny gdyz mam wrazliwe jelito

to błędne koło, mimo, ze wszyscy Ci mówimy, ze na pewno nic nie czuć, Ty sie będziesz zamartwiała... Najlepiej rozwiązać sprawe pozbywajac sie zrodla problemu, czyli likwidujac zaparcia:) jesli nie dzialaja juz srodki ktore stosowalas, sprobuj moze czegos niekonwencjonalnego? znalazlam to: http://www.homeopatiaok.pl/Portal/Forum/Watek.aspx?ID=16 i faktycznie, akurat o tym preparacie slyszalam sporo dobrego...