Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esku_lap

JESTEM LEKARZEM..GDYBY KTOS MIAL JAKIES PYTANIA,PROBLEMY-ODPOWIEM!!

Polecane posty

Dzień dobry!Jestem w 35 tygodniu ciąży i mam od urodzenia dość sporą wadę wzroku tzn.4D na jedno oko a na drugie -5D.Czytałam gdzieś że krótkowidzowie kwalifikują się do cesarskiego cięcia.Czy to prawda i co powinnam zrobić?

Gość olabogaaa 26
ostatnia miesoiaczke mialam 29 kwietnia , w ktorym dokladnie tygodniu ciazy jestem ? w 17 czy moze 19 ? :O kazdy mowi inaczej :O

Gość esku_lap
witam! Taka wada kwalifikuje ciezarną do cc.Lekarz gin.prowadzący ciążę wypisuje skierowanie do szpitala na planowe cc.Przeważnie ustala sie rozwiązanie na 2 tygodnie przed planowanym porodem. Pozdrawiam

Gość dffgg
mi ginekolog mowil ze to nie wada wzroku mowi o tym czy bedzie sie mialo cesarke..tylko zostaje mierzone cisnienie w oku... i wtedy dopiero podejmowana jest decyzja czy sn czy cesarka

Gość ja mieszkam
a Anglii i mam hemoroidy, paczka "hemorectalu" zdecydowanie nie pomogła. Czy to nadaje sie do operacji?? nie sa duze, ale juz zaczynaja wychodzic na zewnatrz..boje sie

Dziękuję bardzo za odpowiedź.A czy powinnam mieć skierowanie do okulisty od lekarza ginekologa prowadzącego czy poprostu wybrać się na wizytę kontrolną do swojego okulisty i poprosić o zaświadczenie?

Gość esku_lap
Wiek ciazowy ustala sie,liczac czas odpierwszego dnia ostatniej miesiaczki.Prawidlowy czas trwania ciazy wynosi 280 dni,liczac od pierwszego dnia ost.miesiaczki w cyklu 28-dniowym,lub 266 dni od ost.owulacji.Prawdopodobienstwo prawidlowej oceny wieku ciazowego jest wieksze u kobiety,ktora przed ciaza mial regularne cykle miesiaczkowe.

Gość ja mieszkam
dziekuje za odpowiedz Doktorze! :-O

Gość Niedługo mamuska
Dzieńdobry, ja jestem w 28 tygodniu ciąży i mam straszne problemy z zaparciami, czopki glicerolowe nie pomagają wogóle, syrop alvia czy lactuloza starcza mi na 2-3 dni i nawet czasami po nim nie jestem w stanie sie wypróżnić. Ostatnio już nie mogłam i wzięłam bisacodyl- wcześniej brałam go bardzo często, czy może to zaszkodzic dziecku?czasami pije tez herbatke figura, ale słabą... Dieta, ruch, czarny chleb, śliwki nic nie pomaga... Budzę się z bólem brzucha, bo nie moge się wypróżnić jest na to jakas rada?

Gość esku_lap
Potrzebne jest zaswiadczenie od okulisty o istnieniu danej wady wzroku.

Gość A czy nalezy wyplukiwac
sperme z pochwy ??? Tzn wygrzebywac palcem i plukac woda ?? Bo nie lubie jak mi wylatuje, musze miec sucha

Gość aniabiom
30 stycznia urodziłam synka w 31 tc przez cesarskie cięcie spowodowane wypadkiem komunikacyjnym. Byłam cięta wzdłuż brzucha i szew jest spory czy następne dziecko musze rodzic przez cesarke i jak długo musze czekac na strania.

Gość od kilku miesięcy
krwawie po stosunku. Lekarz wyklucza nadżerkę, zapalenie, grzybice, właściwie wykluczył już wszystko. Zmianił Logest (przyjmowałam go już dobre 3 lata) na Yasmin, ale efektów zadnych. Krwawieniu nie towarzyszą żadne bóle, mój mężczyzna również nie jest jakoś nadnaturalnie zbudowany (co zasugerował lekarz), co może być przyczyną takiego stanu??

Często boli mnie brzuch, zrobiłam usg jamy brzusznej które nic nie wykazało oprócz wzmożonej perysteltyki jelit, robiłam endoskopie tez w porządku, ginekologicznie tez ok., a jednak ten brzuch mnie ciągle boli, jest to ból taki skórczowy jakby mięsni gładkich tak jak na miesiączkę ale utrzymuje się cały miesiąc z małymi przerwami, najbardziej boli jak stoje albo dużo chodzę, co to może być, jelito drażliwe mam to juz wiem ale wtedy to ból jest taki nagły z biegunka a to boli cały czas tak tępo

Gość ja mieszkam
przeciez on juz sobie poszedł! wrrrrrr

Gość na hemorojdy
podobno trzeba wypic duzo soku z kiszonych ogorkow i one nie przezyja takiego szoku...ale ja nie prubowalam wiec nie wiem

Gość na hemorojdy
wlasnie wyczytalam w ksiazce ze powinnas pic herbatke z mniszka lekarskiego i jesc kapuste,brokuly, bruksele i jagody..

Witam Mam małe pytanko i prosiłabym o jakąś podpowiedź. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem o dzidzię i w tym miesiącu jeszcze nie pojawił się okres (przy czym zawsze był regularny-28dni), zrobiłam dzisiaj test, ale wyszedł negatywny, w związku z tym moje pytanie brzmi: jak długo może spóźniać się okres jeśli nie jest się w ciąży? I dlaczego tak się dzieje? Pewnie takie pytania już sie pojawiały ale za dużo topików by je znaleźć.

Gość esku_lap
aniabiom:trzeba odczekac 2 lata kolejna ciaza -wskazanie do cc

Gość dfyudi
Co się robi w przypadk ciąży urojonej u kobiety, w tym wycieku mleka z sutków oraz równolegle wycieku krwi i przezroczystej cieczy o krwistym zabarwieniu?

Gość esku_lap
od kilku miesiecy:trzeba wykluczyc miesniaki

Gość kaja22
witam Kochałam się ze swoim narzeczony, tydz. przed okresem mieliśmy maly wypadek, czy zaszłam w ciąże?

Gość esku_lap
Anulka33:to mga byc objawy jelita drazliwego lub dolegliwosci psychosomatyczne

Gość Niedługo mamuska
a ja??

Gość OLIwka...
CZy po zabiegu usuniecia nadżerki mogą wystąpic krwawienia???

Gość esku_lap
ja mieszkam:przy duzych dolegliwosciach jak bol ,pieczenie,krwawienie oraz wywnetrznianie sie hemoroidow,taka osobe kieruje sie na operacje:niebolesna i skuteczna

Gość esku_lap
za 30 minut odpowiem jestem teraz zajeta swoim 3-miesiecznym malenstwem:)

Gość dfyudi
To ja czekam na odpowiedź o wyciek z piersi i ewentualne działania poza podaniem środków przeciwzapalnych i antybiotyków.