Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BO NIE WIEM NAPRAWDE

ILE KOSZTUJE TAKI APARAT NA ZĘBY???

Polecane posty

Gość BO NIE WIEM NAPRAWDE
nikt nie wie?

Gość Siedemnastoletnia.
Nosiłam identyczny aparat, gdy miałam 10 lat. To aparat ruchomy, zakłada się go na noc i kilka godzin na dzień, zazwyczaj nie daje żadnych efektów. Do pewnego wieku jest refundowany, ale Ty sie już raczej nie załapiesz.

Gość Oso
Moj kosztował 800 zł, pomimo starczego wieku:) efekty dał niesamowite, juz po poł roku noszenia była duża rożnica w zgryzie. Po 2,5 roku noszenia (tylko w nocy) zęby są proste.

Gość agnisss
wszystko zalezy od wady zgryzu.. od 250 nawet do 1000zl.. ale efekty naprawde widac. ;)

Gość ghgffhg
najpierw sie stosuje stały? czy od razu mozn amiec ruchomy?

Gość pic na wode
mialam, zero efektow

Gość mam identyczny
wlasnie sie drugi tydzien z nim mecze!

Gość mam identyczny
ale powiem wam ze az mi ciarki przeszly jak zobaczylam ile on kosztuje ,ja mieszkam w niemczech i dostalam go za darmo,u dentysty zribili mi odlew obu szczek pozniej odcisk zgryzu,rentgena i zwykle zdjeie a po kilku dnioach aparat byl gotowy

Gość mam identyczny
az mi ciarki przeszyl jak poczytalam o kosztach,nie dosc ze sie za parat tyle kasy placi to jescze kazda wizyta kontrolna jest platna,a w niemczech wszystko za darmo,dodoam jeszce ze mam 23 lata i ze w kazdym wieku apoart przysluguje za darmo

Gość w jeden dzien sie nie wyrobisz
najlepiej zalozyc staly bo te ruchome to w wiekszosci pic na wode. a ortodonte z wawy zapraszamy na topic o aparatch napewno sie przyda :D

Gość w jeden dzien sie nie wyrobisz
najlepiej od razu zalozyc staly bo te ruchome to czesto pic na wode. a orto z wawy zaprasamy na topic o aparatach:D

Dziekuje za zaproszenie na topic o aparatach ortodoontycznych - na pewno sie zjawie. Czy mozesz mi podeslac link? Dla uscislenia - nie jestem ortodonta,tylko pracuje dla ortodonty - takze na pytania moge odpowiedziec z pewnym opozniemiem, gdy bedzie trzeba sie skonsultowac z pania dr Mackiewicz.