Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vikussia

Jak powiedzieć przyjacióŁce ?

Polecane posty

Witam wszystkich:] mam takie zmartwienie... Otóz nie wiem jak powiedziec przyjaciółce ,że (moze to jest zbyt mocne określenie) za duzo spędza czasu ze swoim chłopakiem. Mnie tylko zauważa w godzinach pracy(pracujemy razem). Jak chciałam z nia jechac w sobote do sklepów to powiedziała , że ok nie ma sprawy ale pojedzie z nami jeszcze XX (jej chłopak) bo tez chciał sobie cos kupic...Kurcze co mamy przerwe w pracy to on przyjchodzi (nie zawsze ale bardzo czesto) do niej i ida sobie gdzies usiąśc i gadaja a ja zostaje z innymi kolażankami. Nie chce sie do nich \"przylepiac\" bo sama jestem w związku i wiem ze takie osoby potrzebuja trochę siebie :] co mam więć robić ???

jakis czas temu zastanawialm sie nad zalozeniem podobnego topicu. z moja przyjaciolka jest podobnie. kazda chwile spedza z chlopakiem. dodam, ze ja tez ma kogos, ale mialabym spokojnie czas dla niej. jednak od kiedy jest z tym facetem nigdzie bez niego nie wychodzi. on ja wszedzie wozi wszystko kontroluje i jest do tego chorobliwie zazdrosny. chcialabym z nia o tym pogadac, ale nie wiem jak, bo on wie o kazdej jej rozmowie i boje sie, ze jak mu powie co o tym mysle to ja calkiem odizoluje, a stracila juz prwie wszystkich strych znajomych na rzecz jego rodziny...

sama nie wiem. moze Twoja przyjaciolka jest w poczatkowym stadium zakochania i za jakis czas jej przejdzie...moja niestety spotyka sie z nim juz pare lat i z kazdym rokiem jest gorzej. ma jego, jego rodzine i prace nic poza tym..

u mnie jest tak, ze zawsze ma wymowke, poza tym on jej ze mna nie chce puscic nigdzie bo znajome sieja \"rozpuste\" wedlug niego...gosc ma duzy problem z zazdroscia. bardzo ja sobie podporzadkowal do tego stopnia, ze mowi mu wszystkie babskie sekrety..

Ale ona moze sie czuc urazona i byc moze odpowie mi tekstem w stylu\" myslałam ze mnie rozumiesz w koncu jestes moja najlepsza przyjaciółka a po za tym tez kogos masz a Ty sie czepiasz \" :( Lub przy jakieś okazji wypomni mi ze sama nie robie inaczej niz ona . Kurcze ona swiata po za nim nie widzi a ja sie czuje jak jakis \"wypierdek\"

jesli nie jest o nia zazdosny i jej niczego nie wypomina za moze zaproponuj aerobik czy fryzjera..gdzies gdzie on z nia napewno sie nie wbije, albo zagadaj w zartach, ze jestes zazdrosna...u mnie to niestety nie dziala..

moja kumpela tez tak miała...świata poza nim nie widziała i przyjaciól też...on z nią zerwał a ona nawet nie miała sie komu wyżalić...

Ok myslałam juz nad tym zeby jej cos proponować ale to już stare dzieje . Pytam sie ostatnio : \"moze pójdziemy na piwo do miasta?\" a ona \" wiesz co przepraszam Cię ale juz sie umówiłam z XX\" ... takie wypady do fryzjera, na fitness itd sa że tak sie wyraże \"nie częste\" więc nie można z nimi przesadzać...

u mnie tez sie tak zaczynalo. najpierw umawiala sie z nim w kazdej wolnej chwili, pozniej na babskie pogaduchy zaczal z nia przychodzic. gdy przyjaciolka, ktora znala od dziecka zwrocila jej uwage, zerwala z nia kontakt, a on ja oczernil..wszystko na poczatku bylo takie niewinne. myslalam, ze jest tak mocno zakochana, ale to nie mojalo, a on znal kazdy jej ruch. dzis nawet nie ma wlasnego zdania, tylko powtarza po nim. dzialaj puki sie da, bo ja juz trace nadzieje, ze z tego wyjdzie. wiem, ze jakby ja zostawil to nimialaby nikogo poza mna, bo kazdy juz o niej zapomnial. ale on nie odejdzie, bo nie znajdzie drugiej takiej naiwnej, ktora da sie tak omotac. gdyby to byla taka milosc to trzymalabym z nia kciuki, ale wiem, ze jej grozil gdy chcial odejsc...a teraz juz o tym zapomniala i mowi, ze jest ok..

Kurcze najtrudniej zacząc... Jakimi słowami ? Wiem ze to głupie pytanie ale nic mi nie przychodzi do głowy :/

powiedz jej, ze sie za nia stesknilas i moze poszlybyscie gdziesz tylko we dwie. najwazniejsza jest szczerosc. ja tez sie na nia zbieram, ale wiem, ze moge wiele stracic..a moze jej jest wlasnie to potrzebne aby sie otrzasnac.

moze pomysl ze chlopak jest wazniejszy niz jakas tam przyjaciolka i przestan myslec ze jestes jedyna...znajdz sobie faceta i pozbedziesz sie kompleksow

no prosze jednak znalazl sie ktos kto ma ochote sie wymadrzac. chyba jasno jest napisane, ze obydwie kogos mamy i nie chodzi tu o zabijanie nudy, tylko o to, ze facet zabiera jej cale zycie. widocznie jestes fanka ubezwlasnowolnienia..

Gość przypuszczam że jednak facet
ważniejszy niż przyjaciółka, bo to z nim stworzy rodzinę a nie z tobą. Więc nie wiem skąd ta irytacja. Twój facet rzadziej się z tobą spotyka czy o co chodzi? Zazdrościsz przyjaciółce? Nieładnie. Zawsze wiadomo, że jak pojawia się miłość, to przyjaźń pozostaje w tyle...

heh, dlatego ja się przyjaźnię z facetem ;) nie ma takich dziwnych akcji.. rozumiem że się martwicie o swoje przyjaciółki, bo to jest niepokojące.. może na razie po prostu dajcie na wstrzymanie.. same do was wrócą jak będą czegoś potrzebowały.. ehh życie..

uwielbiam jak ktos nie umie czytac ze zrozumieniem ;) skoro uwazasz za milosc dwoje ludzi, z ktorych jedno szantazuje drugie, ze sie zabije jak odejdzie to gratuluje:) pewnie nie ma nic piekniejszego... jedn ak ja milsc pojmuje inaczej i chce jakos jej pomoc. nie wiem dlaczego dziewczyny uwazaj, ze nie zasluguja na nic wiecej poza facetem. ja uwazam, ze kobieta poza zwiazkiem powinna miec pasje i znajomych, bo czsem mezczyzna moze zawiesc i zostaje sie samemu..

Znamy sie od dziecka i trudno powiedziec sobie \"o teraz czas abym została w tyle\" Z tego co wiem ona nie ma zamiaru sie z nim wiązac na stałe (jeszcze nie) i nie wiadomo jak sie potoczy życie. Ja juz ide do spana bo jutro job :/ Jejciu jak ja sie boje jej o tym powiedziec :(

ja nie widze zadnych akcji. przyjaznie sie zarowno z facetami jak i kobietami i na tej szczegolnie mi zalezy gdyz wiem, ze nie jest do konca szczesliwa. a wiem bo jakis czas temu mi o tym mowila. tylko teraz on ma na nia duzy wplyw i ciezko jest do niej dotrzec. doskonale wiem, ze bez jej zgody nic nie zdzialam, ale wlasnie po to jest ten topic aby wzajemnie sobie doradzic jak porozmawiac z przyjaciolka..

vikussia do odwaznych swiat nalezy. pogadaj znia pku jest jeszcze czas, bo pozniej mozesz tego zalowac. bedzie coraz gorzej. sproboj najpierw ja gdzies wyciagnac, a jak sie nie uda to powiedz w prost, ze jej potrzebujesz i tye. trzymam kciuki :)

Ok, chcialam was na poczatku troche zjechac,ze to w koncu jej facet i wogole,bo sama ze swoim calymi dniami siedze ale..... no wlasnie ale przeciez sama mam czasem taki problem. Zazwyczaj widujemy sie w czworke, ja z moim,moja kolezanka ze swoim ale czasem sa takie sytuacje gdzie faceci nie sa potrzebni no i niestety ona tego nie rozumie. Tylko,ze ja nie mam takiego problemu jak wy bo przy nadazajacych sie sytuacjach jej o tym mowie wprost. Na dzien kobiet wybralysmy sie same z dziewczynami do baru, same baby, kilka nas tam bylo. Na nastepny dzien powiedzialam mojej owej kolezance,ze jej nie zaprosilysmy bo i tak by nie poszla bez faceta, no nawet nie zaprzeczyla. I to byla jedna z kilku takich sytuacji.