Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiuuniaaa_22

Wizyta u lekarza

Polecane posty

Gość basiuuniaaa_22

Jutro idę do lekarza po raz pierwszy, jestem w 18tc ... wczesniej nie mogłam bo byłam za granicą ... chciałam was zapytać czego moge sie spodziewać a także czego powinnam oczekiwać? O co poprosic lekarza? Czy powinien mi dać zdjęcia z usg? Jeśli nie da to czy powinnam sie upomnieć? Czy to będzie drozej kosztowało jesli poprosze o zdjęcie(idę prywatnie) ? Czy lekarz bedzie mi jeszcze robil usg dopochwowe? Czy juz jedynie sonda brzuszną? proszę napiszcie wszystko

Gość basiuuniaaa_22
nikt mi nic nie powie?

Gość basiuuniaaa_22
prosze napiszcie cos?

na tym etapie ciazy usg robi sie sonda przezbrzuszna i lekarze zwykle daja zdjecie, na poczatku mozesz przeciez sie zapytac czy takowe dostaniesz :) poza tym co? zbada cie pewnie, sprawdzi stan szyjki macicy i tyle, popyta jakie mialas robione badania i moze jeszcze jakies zleci :)

zapyta o ost miesiaczke,regulacje cykli,alergie,objawy ciazy,zmierzy ci cisnienie,zwazy,rodzaj usg zalezy od niego ale raczej sonda brzuszna juz na tym etapie,powinien zlecic badania krwi,i przede wszystkim co juz powino byc zrobione pierwsze badania genetyczne plodu. no to chyba na tyle

dostaniesz na pewno skierowanie na badanie glukozy na czczo oraz toxoplazmozę, mocz, morfologia, zapyta o grupę krwi. jeżeli to państwowy lekarz dostaniesz skierowanie na usg.

Gość basiuuniaaa_22
czy badanie stanu szyjki macicy jest dosc nie przyjemne?

Gość basiuuniaaa_22
dziekuje za wszystkie odpowiedzi jestescie kochane:)

Gość basiuuniaaa_22
up

Gość jeger
Dla basiuuniii_22: z pewnością Twój lekarz sam powie Ci na co zwrócić uwagę, co aktualnie robić, czego nie robić, kiedy zgłosić sie na następną wizytę, ewentualnie jakie badania jeszcze zrobić et cet. Przeczytaj sobie bardzo fajną i mądrze napisaną książkę - "Jak zostać mamą i nie zwariować w ciągu pierwszych kilku miesięcy? ": http://macierzynstwo.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php Jedna z recenzentek pisze: "Pomimo tego, iż dopiero za 3 miesiace zostanę Mamą, z dużą sympatią przestudiowałam treści zawarte w tej książce. Muszę przyznać, iż wcześniej zapoznałam się z wieloma innymi publikacjami z tego zakresu, lecz nigdzie nie spotkałam wiedzy tak skondensowanej i przystępnej zarazem. Doskonała pozycja warta szerokiego polecenia. PS. Daję "szóstkę", a gdyby maxem była "dziesiątka" dałabym \"dziesiątkę\". Krótko - daję MAXA. " A oto słowa autorki: Powodzenie misji pod hasłem Bycie Mamą zależy wyłącznie od Twojego pozytywnego nastawienia i miłości, którą obdarzysz Dzieło Swojego Życia. Będąc w ciąży czytałam całe tony publikacji na temat rozwoju dziecka w moim ciele oraz tego, co będzie się z nami działo, gdy Małe już się pojawi na świecie. Czytając i czytając dochodziłam coraz częściej do wniosku, że wiele książek i czasopism albo powtarza ślepo stare mity i nieaktualne porady, albo poleca coś, co trudno jest wykonać w praktyce. Po narodzinach Maleństwa nadal czytałam, zbierając coraz więcej informacji. Często okazywało się, że porady zawarte nawet w jednej i tej samej książce są ze sobą sprzeczne. W jednym miejscu pisano, by zawsze reagować na płacz dziecka, w innym - by dać mu się wypłakać. Podczas karmienia piersią odradzano dopajanie butelką, by gdzie indziej polecać podawanie właśnie w butelce herbatki. Dlatego też postanowiłam napisać coś naprawdę przydatnego i praktycznego. Specjalny poradnik dla młodych matek, który został oparty na moich własnych doświadczeniach, na sprawdzonej w praktyce wiedzy. Pozdrawiam!!

Jesli chodzi po badanie szyjki macicy to nie jest tak zle! Lekarz wklada ci palce do srodka:-) i sprawdza czy ujscie jest zamkniete druga reka naciska na podbrzusze i sprawdza czy macica sie powiekszyla! Dla mnie jest nieprzyjemne kiedy moj gin sprawdza czy mam hemoroidy:-( Naciska wtedy jednym palce na odbyt:-) i mam zawsze takie uczucie jakby chcial mi tam palca wlozyc:-)