Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozmiaroweczka

Jak duze sa wasze nienarodzone jeszcze dzieciaczki?

Polecane posty

Gość Rozmiaroweczka

Jestem w 20 tyg, ciazy i moj maluch ma juz 12.8 cm! Niewiem czy to dobrze czy nie!W ksiazkach podawane sa takie rozmiary ze depresji mozna doatac:-) A jak tam wasze????

Gość bziczek
moja wiercipietka w 32 tyg. ważyła 1630 gr i mierzyła ok. 43 cm (cieżko dokąłdnie określic długosć na tym etapie). Ale zdaniem gina rozmiarówke ma prawidłową.

Gość bicycle
moj w 33 tyg wazy 2730:)

Gość szkrab maly
moj 9 tydzien i 27 mm :)

9ty tydzien i 27 mm?? no moje male w osmym mialo 15mm za to mojej szwagierki w 7mym bylo juz 25mm fasolka! nie sadze by byla jakas regula. dzis zaczelam 14ty tydzien a 20tego wrzesnia mam usg i zobaczymy jak uroslo..

Gość ewunia34
moje w 14 mialo 7.77cm

każdy pomiar jest obciążony w pewnym stopniu błędem. A im ciaża jest starsza tym większe jest to odchylenie. Jak mi powiedział lekarz przy tych pomiarach chodzi głównie o to żeby sprawdzić czy dziecko rozwija się prawidłowo -to znaczy czy rozwój nie jest zbyt wolny lub też zbyt szybki.

Gość bziczek
Asia - pewnie masz racje bo waga narodzonego dziecka często b. rózni sie od tej "przewidywanej" przez gina:) Ale mamie pomaga to wyobrazic sobie dziecko;) ile waży, jakie długie jest etc:) szczególnie jak czeka na pierwsze:)

Gość czasem zdarza sie ze
waga sie rozni od tej co podaje gin ale najczesciej jest taka sama lub na maxa zblizona. no chyba ze gin ma usg sprzed 20 lat :D