Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozumiejąca zjawiska

wytłumaczcie mi, dzieci, czemu zabieracie się za seks?

Polecane posty

Gość nierozumiejąca zjawiska

czemu angażujecie się w tą sferę życia bez przygotowania, z mnóstwem braków w wiedzy dotyczącej antykoncepcji, nawet tej podstawowej... czemu nie czytacie ulotek dołączonych do prezerwatyw, do pigułęk antykoncepcyjnych i potem zadajecie tu głupie pytania? czemu bawicie się w seks, skoro jeszcze nie pouciekały wam z głowy pokemony? no, dlaczego???

:) popieram wczesniejsza wypowiedz, aczkolwiek nie do konca. tez dopiero zaczelam brac tasy, a dzieckiem nie jestem od ladnych paru lat i mialam ogromwatpliwosci, dlatego tez zadawalam rozne pytania,moze czesto glupie, ale lepiej spytac glupio niz glupio postapic. choc faktem jest ze mnie rowniez draznia pytania typu: wzielam tabletke pol godz poniej niz normalnie czy moge byc w ciazy, albo wczoraj kochalam sie do konca a dzis mam mdlosci czy to objawy ciazy, czy tez setki razy powtazanepytanie czy w czsie przerwy jestem chroniona, czy to czy tamto:/ehh jednakze jesli ktos ma watpliwosci to lepiej pytac niz postapic nierozwaznie, mimo wszystko najpierw trzeba sie zapoznac choc z ulotka!!!

Gość a------
bo seks jest fajny;)

Gość justynaaaaa
dzieci to znaczy kto?? o jaki przedział wiekowy mniej więcej chodzi. czasem nawet "dzieci" 30-letnie wykazują (na tym forum) brak jakiejkolwiek wiedzy....

Gość leleth
zgadzam sie, ale to niekoniecznie zalezy od wieku .. rozwalaja mnie laski, ktore piszą 'biore tabletki, on byl w prezerwatywie,ale to byly chyba dni plodne,czy moge byc w ciazy' albo 'uprawialismy petting wczoraj ,a teraz odbija mi sie dziwnie i bola mnie nerki,czy to moze byc ciaza' loool

mnie to najbardziej wkurwia jak dziewczyna pyta czy mogła zajść w ciąża bo ONA NIE WIE kiedy są dni płodne... zajebalabym. o cyklu uczą w 6 klasie.

bo kurwa nawet swojego cyklu nie zna i nie orientuje sie co sie dzieje w jej ciele, ale do ruchania pierwsza

moniak nie denerwuj sie!! bo zlosc urodzie szkodzi;) niektorzy moze na biologii nie uwazali, albo mieli zlego nauczyciela, co nie usprawiedliwai niewiedzy(w dzisiejszych czasach dostwpnosci ksiazek pism popularnonaukowych i internetu, wystarczy poczytac) ja osobiscie nie wiem kiedy bym miala dni plodne, bo nigdy tego nie potrzebowalam, ale wiem gdzie moge poszukac informacji i jak trzeba to je znajde (mam nadzije):) leleth dkladie o tymwczesniej pisalam:)

Gość mnie rozwalily dwa tematy
jeden, w ktorym chlopak pytal jak to jest - bo jego dziewczyna od pol roku bierze tabletki, a on marzy, zeby wreszcie w niej skonczyc, ale sie boja ciazy i drugi, w ktorym dziewczyna pytala o ciaze i porod - np. co sie dzieje z pepowina - czy ona sie po porodzie chowa do pochwy czy co (dodala, ze ma 19 lat)... nie wiadomo, czy smiac sie czy plakac...

Gość mnie rozwalily dwa tematy
i wlasnei znalazlam dwa tematy nizej 'ufacie tabletkom czy zabezpieczacie sie dodatkowo?' czy cos podobnego... dzieci, na mily Bog, jak juz sie faszerujecie chemia, to chociaz wiedzcie po co!

Gość majerzanka
troche niesprawiedliwe sa tu komentarze. wkurzacie sie niewiedza innych a tak naprawde to te wszystkie pytania nie sa wkurzajace tyklo swiadcza o zerowej wiedzy. i tak naprawde to ja wiekszosci tych osób wspołczuje bo w szkole wiedza do zdobycia zerowa, z rodzicami pewnie nikt nie odwazy sie na te tematy rozmawiac wiec ciemnogrod wciaz bedzie panowal. co do seksu to nieistotne jest ile sie ma lat tylko jaka ma sie dojrzalosc emocjonalna do podjecia wspolzycia. seks jest jednym z fundamentalnych instynktow ludzkich wiec nie ma co krytykowac mlodych ludzi ze sie nim interesuja skoro jeszcze buzuja w nich hormony. ja uwazam ze takie forum jest ok nawet jesli pojawiaja sie tak glupie pytania.

Gość szarlotta 987
moniak co ty taka wulgarna jesteś? Wkurzają cie takie posty to ich nie czytaj, proste. Ciekawe czy ty pamietasz całą wiedzę z podstawówki. Oczywiście nie jest godnym pochwały to, że małolaty sie bzykają bez zabezpieczenia, ale jest to niestety błędem młodości. Często odpisujesz na takie posty, wiec jesli cie to tak bardzo irytuje, to tego nie rób i już!

Gość taka jedna co sie zna
ja np. mam 24 lata i czasem sie zabezpieczam dodatkowo bo sie boje ciazy wiec nie widze w tym nic dziwnego., ale zeby pepowine do pochwy?? ja pierd**** DO KIESZENI sie ja przeciez chowa:D

akurat jesli chodzi o dodatkowe zabezpieczanie sie przy tabletkach, to nie widze w tym nic zlego. zawsze jak jest temat o niechcianych ciazach, to ktos musi wyskoczyc z tekstem, ze zadna metoda nie zabezpiecza w 100%, nawet tabletki, a jakas znajoma to wpadla przy regularnym braniu, a to, a tamto i blablabla. wiec jak ktos chce miec calkowita pewnosc, niech sie zabezpiecza podwojnie i tyle. 🖐️