Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotty

Czy mogę łykać Rutinoscorbin przez cały rok?

Polecane posty

Gość dotty

Na opakowaniu jest napisane, że zazwyczaj stosuje się 1 do 2 tabletek na dobę. Czy taka ilość wzmocni naczynia krwionośne (zależy mi przede wszystkim na twarzy), a jednocześnie nie zaszkodzi wątrobie??

Gość grzbkowa
nie wiem jak tam z profilaktyka tego leku, ale na pewno na naczynka pomoze ci zwykla wit C (bo to wlasnie o nia chodzi)- z tym ze musisz pamietac ze jest ona dosc szybko wyplukiwana z organizmu i trzeba ja barc bodajze conajmniej 2 razy dziennie

Gość dotty
Witaminę C też łykam (belissa). Zaczęła też brać tran. Mam nadzieję, że nie jest tego za dużo.

Gość grzbkowa
no wlasnie uwazaj zeby nie przesadzic bo nawet z witaminami mozna- a ich nadmiar jest bardziej szkodliwy niz niedobor. ile i w jakich proporcjach zapytaj lekarke lub po prostu farmaceuty

Gość dotty
A Ty bierzesz jakieś witaminy na poprawę stanu skóry?

Gość grzbkowa
wiesz moze bym i brala gdybym byla choc troche systematyczna:) ale ostatnio mam zamiar cos tam pobrac jakies hydro control bo z kolei ja mam sucha skore i wlosy :) jesli masz pekajace naczynka to branie wit c mysle jest dobrym pomyslem, ja bym jeszcze proponowala capivit a+e ale nie wiem czy moglabys to razem przyjmowac wiec trzeba by zapytac-a noz jest specyfik ktory laczy te witaminy. w kazdym badz razie nie mozna robic z siebie lekomana:)

Gość dotty
Nad Capivitem Hydro Control też się zastanawiałam :P Ale poczekam, nie będę brała wszystkiego jednoczesnie :) dzięki za radę :)

co za duzo to nie zdrowo. PO przedawkowaniu moze nastapic skutek odwrotny.

Gość ta co wiee
z witaminą C nie da się przesadzic :) nawet kiedy się ją przedawkuje to od razu jesy wydalana wraz z mcozem, także nie martwcie sie :)

Gość jozefinka
Za duze dawki rutinoskorbinu i wit C moga zatrzymywac miesiaczki - wiec UWAGA.

Gość ktossssssssssssss
Witaminy c nie mozna lykac caly rok na okroglo poniewaz zbyt duza jej ilosc moze uszkodzic nerki ja tez mam problem z naczynkami i kiedys poszlam do dermatologa i dostalam ochrzan jak powiedzilam ze od pol roku lykam non stop ... takze naprwde odradzam !!

witaminy, które mogą zaszkodzić w większym stopniu to te rozpuszczalne w tłuszczach A,D,E,K... Witamina C jest wydalana z moczem, wiec zaleca się ją brać w podzielonych dawkach, a przedawkowanie wydalane jest z moczem, wiec nie masz sie czego obawiać, poza tym ta witamina jest wszechobecna w wiekszosci naszych pokarmów, wiec jakby mozna ją bylo przedawkować, to ograniczono by spożycie cytrusów czy co najmniej sezonowo truskawek, które chyba kazdy zajada je wtedy kilogramami...:)