Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antonetka

Jak przestac jesc slodycze??? /

Polecane posty

Gość antonetka

jak zerwac z tym nalogiem i przestac sie obzerac??

Gość anitkaaa25
nic prostrzego: - pozbądź się z domu wszystkiego co słodkie - przestań kupować słodycze - omijaj regały ze słodyczami w marketach - omijaj cukiernie, lodziarnie powodzenia.....

Gość anitkaaa25
Znalazłam jeszcze coś takiego: "Co się naprawdę dzieje w organizmie gdy jesz cukier? Największym problemem jest szybka absorpcja. Cukier przechodzi przez ścianki przewodu pokarmowego bez trawienia, pobudza nadmierna produkcję insuliny w trzustce i powoduje brak równowagi metabolicznej. Trzustka w większości osób jest powiększona z powodu nadmiernego przeciążenia. Insulina produkowana jest, aby poradzić sobie z dużą ilością spożywanego cukru rafinowanego, powoduje, że poziom glukozy we krwi spada. Ma to niezwykle negatywny wpływ na tkankę mózgową. Bardzo delikatna równowaga biochemiczna tego organu, gdzie zachodzi 25% aktywności metabolicznej, zostaje zachwiana. Znerwicowane i rozgrymaszone dzieci i nastolatki nie kontrolują swoich emocji, to najczęściej skutek nadmiernego spożycia cukru w jakiejkolwiek formie. Agresja młodocianych wyraźnie maleje, gdy ograniczy się cukier, a zwiększy spożycie warzyw i owoców".

Gość kkkkkkkkk
Ja wiem. Musi zostawić Cię facet po 5 latach bycia razem dla 40 kilowego szkieletora :) Sprawdzone :) Schudlam 35 kg a na slodycze nie moge patrzec od pazdziernika tamtego roku ;)