Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roan vs Mikado

Roan Marita vs Mikado Ox-ford Komfort-Elastic

Polecane posty

Gość Roan vs Mikado

Hej, mamuśki! Proszę o opinie na temat tych dwóch wózków, do których zawęziłam wybór po tygodniach macania dziecięcych pojazdów w sklepach i hurtowniach :) W ocenie "na oko" wygrywa Mikado, ale nie ma to jak opinie użytkowniczek :) Oto linki: Mikado http://www.allegro.pl/item241884926_2o2_nowosc_wozek_mikado_ox_ford_komfort_elastic.html Roan: http://www.allegro.pl/item240950048_2o2_wozeki_roan_wozek_marita_wys_gratis_promocja.html P.S. Ponieważ domyślam się, że ten model Mikado nie jest zbyt popularny, więc z przyjemnością przeczytam też ogólne opinie o wózkach firmy Mikado :) Dzięki!

Gość Roan vs Mikado
Podbijam :) Piszcie, dziewuszki! Naprawdę żadna z Was nie ma któregokolwiek z tych wózków? Teraz co drugi wózek na ulicy to Roan. Gdybym troszkę odważniejsza była, to bym zaczepiła taką przypadkową mamuśkę. Ale że odważna nie jestem, więc bardzo Was proszę o kilka słów na temat tych wózków :)

Gość Czekam i czekam...
... i nic :)

Gość avero
ja mam Mikado i jestem baaaardzo zadowolona:) śmiało moge polecic ten wozek!!!

Gość kankunia
obydwa ładne a przede wszystkim normalne

Gość arabuska
mam mikado. :-) Jestem bardzo zadowolona. Naprawde za te pieniazki super wózek

Gość Roan vs Mikado
Dziękuję za wypowiedzi, w końcu coś się ruszyło :) Miłej niedzieli Wam życzę!

nie znam ani roana ani mikado ale jestem mega zadowolona uzytkowniczka JEDO BARTATINA CLASSIC i z czystym sumieniem moge ci te bryke polecic. Cenowo - ok 870zl za wersje gondola + spacerowka a cos ok 1100 za wersje z fotelikiem wpinanym na stelaz. no i olbrzymi zaleta - waga przy kolach piankowych to zaledwie 11kg!!!

dodam moze tylko ze wszystkie 3 wozki wizualnie sa do siebie bardzo podobne. info o jedo w temacie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3403918 a fotki tutaj: http://www.jedo.pl/pl/index.html - po wybraniu jedo bartatina classic http://www.allegro.pl/item241801490_bartatina_model_2007_fotel_super_cena_warszawa.html bralam od tego sprzedawcy i wsyztsko przebieglo super (inne lipcowki 2007 tez maja ten wozek i sa zadowolone :) wiecej o roznych wozkach znajdziesz tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462

Gość Roan vs Mikado
Dziękuję, Aneczko! Oczywiście znam Bartatinę, tylko że nigdy nie miałam okazji zobaczyć jej na żywo i "obadać". Trochę się boję kupić wózek całkiem na ślepo, i zobaczyć po raz pierwszy na oczy po otwarciu paczki przywiezionej przez kuriera :) Dziękuję także za pożyteczne linki. Za Bartatiną spróbuję się jeszcze porozglądać, ale póki co zostaję przy swoich dwóch, obmacanych z każdej strony wózeczkach :)

Gość apsik apsik
zdecydowanie Mikado mam ten wozek i jest swietny za rozsadna cene:)

Gość Roan vs Mikado
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi! Nie ukrywam, że jestem mile zaskoczona ilością opinii o Mikado - sądziłam, że w większości będą wypowiadać się właścicielki Roanów. 🌼 dla wszystkich, którzy poświęcili mi swój czas i wypowiedzieli się w tej ważnej dla mnie sprawie!

Gość Roan vs Mikado
Podbijam, na wypadek gdyby ktoś chciałby się jeszcze wypowiedzieć :)

Gość roan
Tak, Roanów obecnie jak mrówków;)sama jestem posiadaczką , dokłądnie takiego jak na załączonym linku...generalnie polecam, szczególne zalety to baaaaaaaaardzo obszerna gondola, co uważam za b. ważne, dzidziuś ma dużo miejsca, szczególnie jak szybko rosnie i jest duży (jak mój;)poza tym teraz zima więc kombinezony itp...fajnie się prowadzi, bogata kolorystyka, wykonanie, niemniej jednak mi osobiście brakowało przekładanej rączki (ze względu na słońce) i popsuł się hamulec po krótkim czasie użytkowania;(ale ogólnie jestem zadowolona i jak oglądam inne wózki to i tak bym się na ten model ponownie zdecydowała.Dzidzia ma 6 miesięcy, 8.5 kg i spokojnie jeszcze jeździ w gondoli...inne wydają mi sie jakies mniejsze. Choć generalnie te 2 modele są w dość podobnym stylu... pozdr

Gość bigbitówka
Ja mam mikado i moge powiedziec ze to był dobry wybór.wozek ma duza gondole jest w miare lekki mam montowany do niego fotelik samochodowy i to jest fajna sprawa.spacerówka tez jest oki.mam go pół roku nic sie nie zepsuło.jestem zadowolona.wozek ma normalną cene nie zbyt wygórowaną:D

Gość Roan vs Mikado
Kupiłam dziś Mikado, mam nadzieję, że nie będę żałować :) Zacznę testować od końca października :) Mimo to, jakby ktoś się chciał jeszcze wypowiedzieć, to proszę pisać, pewnie przyda się komuś innemu, zauroczonemu, tak jak ja, klasycznymi wózeczkami :)

Ja mam Mikado Ox-Ford Komfort-Elastic :) Jestem z niego na razie b. zadowolona. Na wertepy jest fenomenalny, jadę po ścieżce wysypanej gruzem (profilaktyka przeciwbłotna) a malutka w gondoli ledwo drgnie :) Wjedzie wszędzie, przejedzie wszystko. Gondola duża, na jesiennego dzidzioła idealna :) Nie jest ciężki (13,7kg, znacznie mniej niż quinny, mutsy i inne inglesiny), ale dość duży i to jest jedyny problem przy wnoszeniu go wąską klatką na 2 piętro. Na razie jest idealny, widzę jednak na horyzoncie czarne chmury. Miękkie, paskowe zawieszenie sprawia, że wózek dobrze się buja, i w przód-tył, i na boki. Mam wrażenie, że gdy dzidzioł będzie ruchliwszy i cięższy, to wózek może się "przegibnąć" na bok. Tzn dziecko może rozhuśtać go tak mocno, że się przewróci. Wiem, że regulaminowo nie powinno zostawiać się dziecka samego w wózku, ale w praktyce różnie bywa. Ale może coś się da tymi paskami podregulować, by był stabilniejszy. Ogólnie b. dużo teraz tych Mikado jeździ. Na każdym spacerze widzę 3-5 mam z tymi wózkami, 3- i 4-kołowymi. Więc może opinii będzie więcej :)