Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdgsdgsd

Moja 2 letnia kotka znosi do domu myszy i żaby.

Polecane posty

Gość sdgsdgsd

5x przyniosła żywą żabę- tata ją wyniósł. Kilkanaście razy przyniosła martwe myszy, a 2x żywe. Da się ją tego jakoś od nauczyć?

Gość nowy zwiazek
jak to oduczyc>>???przeciez taka jest natura kota.przynosi wam swoja zdobycz zeby sei pochwalic.To ty nie wiedzialas ze koty łowią myszy??

Gość ludzie ludzie ludzie
wyrwij jej zęby

Gość ona robi to bo cie lubi
raczej nie oduczysz jej tego-musisz sie przyzwyczaic

Gość a wiec
wbrew pozorom to kotki sa bardziej lowne niz koty, a to ze przynosi do domu swoje lupy znaczy ze jestescie dla niej stadem i raczej nie da sie wyplenic bo to jest instynkt :) pozdrawiam

Gość to się ciesz
bo kicia lubi domowników i chce się dzielić zdobyczą :P

koty są łowcami a wiem też jak zwierz taki przynosi do domu myszy i inne to pokazuje miłość swojemu panu :D mój kot znosił wróble, a radości (:-o) miał przy tym mnóstwo, oczywiście te wróble były dla mnie ...

kizia mizia przynosi ci jedzonko, chce sie z tobą podzielic ciężko zapracowaną żabą czy mysza a ty ją chcesz tego oduczać?? Oj niedobra z ciebie pani;)

Gość sdgsdgsd
Ale to nie jest przyjemne, kiedy otwieram szafkę, biorę talerz, a na nim siedzi mysz.:( Albo kiedy koło mojego łóżka skacze wielka, obślizgła i obrzydliwa żaba.

to zacznij pilnowac swojego zwierzaka ... wydaj mi sie że w takim przypadku przydała by sie wam dyscyplina a nie waszej cici...

Gość to się ciesz
francuzi jadają żaby a są też ludy ktore szczuy z apetytem wcinają więc ty też możesz super kicię masz :)

Gość staramłoda
moja tez przynosi :D a dzicko ma radochę !

Gość rany kolego
to ze kotka przynosi swoje lupy do domu to znaczy,ze czuje sie czescia rodziny i w ten sposob chce pokazac ze umie sie dzielic. ze jest przywiazana i czuje sie bezpiecznie. poza tym to naturq kota

Gość jak przyniesie
to ładnie podziękuj ;-) jak bedzie więcej jadła to może nie będzie łowic może spróbuj jej kupic jakieś kocie zabawki...jak pogania w domu za sztuczną myszą czy piłką to już jej się odechce prawdziwe myszy gonic....może....

Gość jak przyniesie
a na serio, moja kicia też czasem przynosiła mi do łóżka żywą mychę....niby że towar taki świeży....a potem ja musiałam tą mychę łapac ;-) na szczęście nigdy nie bałam się myszy kup jej zabawki to może przestanie ganiac po ogrodzie

No co wy, zabawki nie zastąpią kotu smaku prawdziwych łowów i prawdziwego morderstwa, zwłaszcza kotu, który już tego zasmakował. I to, że jak kot będzie pojedzony to nie będzie chodził na łowy to też nie prawda:jeśli kot uwielbia ptaki lub myszy to żadne domowe jedzenie tego nie zastąpi . Poza tym, co kot to obyczaj i nie można tego zmienić:)

Gość jak przyniesie
Moja kotka łowiła czysto dla sportu jak łaziła po ogrodzie. No i gdy była młoda, potem jej się to znudziło. Zdobyczy nigdy nie jadła. A z tym karmieniem to chodziło o to że gruby kot nie lubi się ruszac ;-) zupełnie jak Garfield.