Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zżarta przez stracho-fobię

fobia- stomatolog

Polecane posty

Gość krzysztofino
Sedacja wziewna plus znieczulenie,mistrzostwo świata,też się bałem,mam 27 lat a od 10 nie chodziłem . Jakby cos chętnie służe radą - gg 7982804

Gość mazia23
witam:) widzę, że już nikt się nie boi wizyt u dentysty albo panicznie boi się pisać na forum;) ja się zgadzam z przedmówcą, wizyty u dentysty są praktycznie bezbolesne:) nie ma co się bać, wiem sama po sobie... jeszcze pół roku temu płakałam na samą myśl o tym, że będę musiała iść a teraz zostały mi dwa małe ubytki do wyleczenia:) może kiedyś aparat ortodontyczny się uda założyć, czas pokaże:) jak na razie życzę tym, którzy się strasznie boją, odwagi, bo tak naprawdę to strach ma duże oczy;) buziaki

Pomocy strasznie biję się dentysty a mam już 17lat:(nie wiem co mam zrobić.Mam do wyleczenia aż 8 zębów.w tym jednego mam złamanego i 4 do wyrwania .Już nie weim co mam sama robić.

Gość Prześliczna wiolonczelistka
Odpowiem na pytanie ....dentystów nie boję się :) A niby czemu ? Grunt to systematyczność :D

Gość Prześliczna wiolonczelistka
Właśnie przez zaniedanie i strach ....potem są prawdziwe kłopoty 😭

Gość mazia23
POPYTAJ WŚRÓD ZNAJOMYCH O FAJNEGO I DOBREGO DENTYSTĘ... JA TAK ZROBIŁAM, JAK PIERWSZY RAZ PRZEKRACZAŁAM PRÓG GABINETU, TO ZE STRACHU PŁAKAŁAM, ŁZY SAME CISŁY MI SIĘ DO OCZU, A WYSZŁAM STAMTĄD UŚMIECHNIĘTA:) Z TOBĄ TEŻ TAK BĘDZIE... POPYTAJ... TO NIC NIE KOSZTUJE, POWODZENIA

Gość mazia23
JA MIAŁAM 22 LATA KIEDY ODWAŻYŁAM SIĘ PÓJŚĆ... NO MOŻE BARDZIEJ SYTUACJA MOICH ZĘBÓW MNIE TEŻ DO TEGO ZMUSIŁA... NIE CZEKAJ TAK DŁUGO JAK JA... BO ZĄBKI MAM TERAZ WIĘKSZOŚĆ POŁATANYCH... BUŹKA

dentysta to nie potwór, uwierzcie :) ja osobiście uwielbiam dentystów, i mogłabym chodzic do nich codziennie. czasami wystarczy tylko zmienić nastawienie.. owszem - zdarzaja sie tacy, ktorych mozna sie bać;) nieczuli, mający gdzies to czy pacjenta boli. ale tacy to chyba rzadko się zdarzają.

Gość lolitka_nanana22
mi zatruwala zeba na zywca. rozwiercila i wpychala trutke. myslalam ze umre. az wstawalam jej z fotela.nie reagowala.

Gość mazia23
też tak miałam... wyjście- nigdy więcej do tej dentystki nie iść:) szukaj innej:)

Gość zxco
ja tez sie balem ale odwiedzilem Galerie Usmiechu i teraz to juz uwielbiam chodzic do dentysty :)

Gość Ząbeczek
A ja mam inny problem,nie powiem dętystów bałam się od zawsze i troche olałam swoje zęby bo nie bolały.Teraz mam 23 lata i strasznie chcialabym poleczyc te swoje zęby bo zaczynają się psuć,boleć i coś się dzieje z dziąsłami bo strasznie mi krwawią przy myciu.Naprawde mam ładne zęby i nie chce ich stracić.Problem polega na tym że nie stać mnie na dętyste a teraz to nawet u państwowego się płaci np.za znieczulenie,kanal i podejrzewam że jeszcze za coś tam......I co ja mam w takim wypadku zrobić?!!!

Gość GlamPop
też panicznie boję się dentysty, a dokładnie bólu :( mam chyba z 9 zębów do leczenia, ale strach mnie paraliżuje :( mam zamiar w te wakacje wyleczyc 3 zęby (które bardzo bolą :(), pozniej moze w ferie kolejne 3 i na kolejne wakacje tez 3 - mam nadzieje, że uda mi się uzbierac kase w tym czasie a polecacie jakies leki przeciwbolowe przed wizytą? bo mnie nawet po znieczuleniu boli :/

Gość córa-mamy
Moja mama tez na dentofobię... Pewnego dnia wypadła jej dość duża plomba i odłamało się pół zęba!! No i nie mogła nic jeść więc postanowiła iść na śmierć (tak nazywa wizytę u dentysty). Przed wizytą nie wiedziała co ma z soba zrobić... Chodziła z kąta do kąta, nawet miała łzy w oczach... Ja na szczęście nie boję się dentysty-wręcz przeciwnie :) Po wizycie przyszła i mówiła, że dentystka była bardzo miła, choć bolało a strach nie minął nie żałuje, bo ząb udało się uratować. :) Pozdrawiam i zachęcam do chodzenia do dentysty :)

ja tez sie balam bardzo, az trafilam na fajną panią dokotr, leczylam sie u niej 2 lata zaufalam jej, niestety wyjechala za granice;(((((( troche mnie to podlamalo, bo juz nawet nie balam sie chodzic na rozwiercanie zębów.. pamietam te przezycia, bol brzucha, nawet wymioty!! jak na egzaminie.. ale na szczescie mama zapisala mnie do swojej dentystki, z czystym sumieniem polecam!!! jakby ktos chcial, podaje numer 22-8948170 przyjmuje w Warszawie przy Centrum Zdrowia Dziecka.

Gość klassi
Ja miałam swój a dentystkę od "zawsze" w swoim rodzinnym mieście. Odkąd się przeprowadziłam do Krakowa cięzko było mi znaleźć specjalistę, któremu mogłabym zaufać i nie bać się wizyty. Alfa dental na zwierzynieckiej okazał się dobrym wyborem, Mają tam dobry sspżet i pani stomatolog jest sympatyczną osobą. Czuje się, że faktycznie dba o pacjenta i strach jakoś sam mija jak już się siedzi na fotelu :)

Gość gość
Jak chodziłem na zabiegi do www.new-dent.pl to szybko wyzbyłam się jakiejkolwiek fobii. Pani stomatolog podeszła bardzo profesjonalnie i z wyczuciem do mnie przez co przestałam obawiać się wizyt. Jak ktoś jest z Lublina i okolic, to gorąco polecam.

Gość gość
Nie ma się co bać. Sama przez długi czas miałam małą fobię odnośnie stomatologów przez złe doświadczenia z dzieciństwa, ale na szczęście pełna troski i profesjonalizmu postawa z którą się spotkałam w gabinecie www.prodent.net.pl to zmieniła

Gość djskjsdkdjsk
Szukajcie, aż znajdziecie-dobrego specjalistę, który przy okazji jest empatyczny i nie oszczędza na znieczuleniu. Przy dobrym znieczuleniu nie ma was prawa boleć. Ja wreszcie taką dentystkę znalazłam-delikatną, tłumaczącą krok po kroku, co robi, świetnie znieczulającą i przede wszystkim dobrze wykonującą swoją pracę (dokładną). Przy niej kanałowe, plombowanie 10 zębów i wyrwanie było bajką. Strachu było co niemiara, a potem okazywało się, że to nic nie boli. Pech chciał, że jednego zęba musiałam usunąć u chirurga. Chirurg niby miły, ale już bardziej stanowczy, mniej delikatny, nie mówiący na jakim etapie zabiegu jesteśmy i ile mniej więcej nam zostało, słabo znieczulający, niewygodna leżąca pozycja i już... tak jakby fobia powróciła. Na szczęście na dalsze zabiegi wróciłam do swojej pani stomatolog i znowu się nie boję ;-). Kluczem jest dobry dentysta. Moja jest z Krakowa, jakby coś mogę polecić konkretnie.

Gość zebowa wrozka2
ja nie byłam kiedys jakies 3 lata i dopadł mnie staraaszny bol ósemek,promieniuajcy na cala zuchwę.Strasznie sie bałam,jadłam ibuprom chyba z pól roku...ale w koncu Poszlam na pogotowie...myslalam ze tylko sie zapytam dlaczego boli.I nagle widze ze ona szykuje zastrzyk i sie do mnie zbliza z igła. Pytam o co chodzi...a Ona "no jak to? usune ząb bo jest potezna pr******a":( Bylam w takim szoku..zamarłam,Nie wiedzialam co robic.Nie mialam takiego scenariusza. No ale wyrwała mi go.Nic nie bolało.Tylko chruuup.:))) Pokochałam tą Panią,wyleczylam u niej z 10 zembów... I co?...Olałam sobie dentyste na jakies koilejne 3-4 lata "bo przeciez juz mam wszsytkie wyleczone"...:( (a nadmiemam ze jem tylko slodycze,cole i nie myje zembow)... BYlam teraz na wizycie u dentysty...I mam3 kę do zatrucia,4 kę i 5 tkę:(((( Uczulam was...nie bójcie się...chodzcie do denntystów na przeglad 3 razy w roku...