Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaffffffaaa

aids-badanie-gdzie szukac pomocy

Polecane posty

Gość olaffffffaaa

witam chcialabym sie dowiedziec gdzie mozna zrobic darmowe badania na aids?? bylam zrobic tatuaz i chcialabym sprawdzic czy wsyztko jest ok..bo to roznie bywa...prosze o pomoc...fajnie by bylo gdyby ktos byl z torunia i by wiedzial gdzie u nas mozna szukac takich miejsc :)

Gość olaffffffaaa
czy ktos by mogl pomoc??

Powiem ci, że nie zrobiłabym sobie tatuażu w miejscu gdzie mogłabym się zarazić. Sama kiedyś robiłam i sprawdzałam. Profesjonalne studia dezynfekują wszystko i używają wszystkiego wymiennego że tak powiem (nie znam się dokładnie). Kiedy robiłaś ten tatuaż?>

Gość olaffffffaaa
robilam ponad miesiac temu.aa robilam w studiu tatuazu nie gdzies po domach jak by co: ))nie patrzylam czy wystzko wlansie wymienial bo porpstu bylam tak zestresowana;(( wiem ze mial czyste rekawiczki wiele moich znajomych tam robilo..to jets w sumie jedyny teraz juz salon u nas w miescie

Teraz i tak nie ma sensu robić bo może być tzw okienko serologiczne, za wcześnie jeszcze na test. Ale jakby co to tutaj: Poradnia Chorób Zakaźnych Toruń, Szosa Bydgoska 1 0-56 658-25-36 albo Wojewódzki Szpital Zespolony Toruń 0-56 610-13-60

Gość olaffffffaaa
dziekuje ci bardzo :) naczy sie wiesz tak dokladnie to niech pomysle robilam....ok 1,5 miesiaca temu....ale badz co badz wole sie zbadac...

Gość tak niestety bywa
Badanie można zrobi chyba po 3 miesiącach dopiero. Możesz je zrobic w każdym punkcie krwiodastwa, bo każdego przyszłego potencjalnego dawce sprawdza sie pod kontem chorób zakaźnych: kiły, żółtaczki oraz HIV