Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deko

dlaczego ludzie robią takie wielkie weseliska na 100-200 osób.. po co??

Polecane posty

Gość agnesina
a co zazdroscisz?

nie zazdroszcze.. ale sobie pomyślałam że jeśli kiedyś będę wychodzić za maż to nie chce takiego.. i stąd wyszło moje zastanowienie po co komu taki ślub na 200 osób..

Gość agnesina
jak ktos ma duza rodzine i znajomych to poprostu czesto tak wychodzi. Ja sama mialam weslisko dosyc huczne i na sporo osob:)))

z reguly na pokaz przed rodziną i znajomymi ale tez w pewnych srodowiskach jest to normalna sprawa taka jakby tradycja...ale nie kosztem zastaw sie a postaw

To jest taki moralny obowiązek że trzeba wszystkich zaprosić A mój brat już powiedział że na jego ślubie będę tylko świadkowie a wesela nie będzie. I on tak zrobi bo nie jest kimś kto rzuca słowa na wiatr. Ja też uważam że wesela to nie niepotrzebne pokazówki. Wystarczy ślub.

no faktycznie, że z najbliższej rodziny to się ze 100 może uzbierać z obu stron.. no bo rodzina (zakładam najbliższa) sąsiedzi (najbliżsi) i znajomi (najbliżsi) to się pewnie i ze 100 uzbiera.:P aale takie na 200-300 to bezsensu.. po co??

A ja wam mówię że za 10 lat takie wesela będą świadczyły o zbytnim przepychu Takie trochę \"wiejskie\".

no bo wesela to się robi chyba tylko dla rodziny.. bo jak rozmawiam z parami młodymi to w większości nic nie pamiętaja ze swojego wesela... nawet sie napić nie wypada..

Gość tomahawek
wg mnie to jedna z niewielu okazji by spotkać się z całą rodziną i trochę ze sobą po przebywać. na co dzień ciężko wszystkich zebrać w jednym miejscu...

Gość małe serduszko
no i co z tego ze ktos robi duze ? ja tez chcialabym miec duze wesele, moze niekoniecznie zaprosilabym rodzine, z ktora wczesniej nie mialam kontaktu, ale jesli moj maz mialby duza rodzine i utrzymywal z kazdym kontakt, plus wielu znajmomuch to czemu nie :) nie sadze zeby ktos robil takie wesele na pokaz, jesli ma sie kase i zawsze sie marzylo o wielkim weselu to nie wiem, dlaczego to wzbudza wasza krtyke ;)

Gość ja nie mialam bo nie lubie
takich spedów, wolalam przeznaczyc kase i energie na cos innego, ale kazdy niech robi, jak woli.