Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauraimpresja

co nowego do jedzenia dla niemowlaka??

Polecane posty

Gość lauraimpresja

mam pólroczną Julię, nie chce mi jesc zupek ani jabluszka, jakie są Wasze doświadczenia, jak robic i co dawac do jedzenia, no nie wiem..... ciężko to nam idzie, J. tylko cyca i herbatki poradźcie

też mam ten problem, jesteśmy na etapie rozszerzania diety ale ciężko idzie, nie chce zupek, owoców. Dwie łyżki góra i wrzask! Nie chce jej zrazić więc nie zmuszam ale szkoda mi kasy na słoiczki, sama je potem wyjadam :)

Gość giraffa
no nie dziwcie sie ze na poczatku ciezko bo maluch przyzwyczajony jest do butli. Z czasem bedzie łatwiej. Słoiczek mozna podzielic na pol i dac reszte na drugi dzien. Po trochu dawac nawet caly dzien ten sam sloiczek. Albo samemu gotowac marcheweczke z ziemniaczkiem i zmiksować. Szybko mozna to zrobic i o wiele taniej. A z deserków ja tarłam jabłuszko zmieszane z rozdziabanym bananem, wcinała az sie uszy trzesły, do tego jakis serek homogenizowany czy jogurcik. Wcale nie musza byc zaraz drogie danonki, moga byc zwykle tylko najlepiej przeczytac najpierw skład czy nie zawiera chemii.

Ja zaczęłam rozszerzanie diety od soczku jabłkowego Gerbera. Do dzisiaj to ulubiony napój dziewczyn zaraz po wodzie mineralnej