Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ama-mama

dokarmianie noworodka

Polecane posty

Gość ama-mama

mam wrazenie, ze moja corunia-ma 1 tydzien-wypija z moich piersi za malo pokarmu. wyczytalam, ze dobrze najedzone dziecko powinno w cigu dnia przespac co najmniej 2 po 3h. moja niunia przez prawie pol dnia placze i lezy przy cycu,zasypia na 3 godzinki i znowu przy cycu do wieczora az dam jej mleko modyfikowane zeby dala mi pospac w nocy.czy powinnam dokarmiac ja w ciagu dnia? czy mam za malo pokarmu??poza tym za kazdym razem jak jest przy cycu to kilka rzy pociagnie i spi..mam wrazenie ze wogole nie je

skonsultuj się w poradni laktacyjnej, tam będa wiedziec i w razie czego powiedzą ci jak stymulowac pokarm.

Gość -ala-
a moze mala ma kolki? zamiast szybko rezygnowac z naturalnego karmienia daj malej smoczka po posilku, moze potrzebuje czuc piers przy sobie? moj jadla ok 40 min i spal od 3-5 godzin w dzien, ale nie zawsze, byly dni kiedy jadla 40 min i po pol godzinie znowu go ciagnelo, dawalam mu smoczka (takie akcje robil jak mial miesiac) "oza tym za kazdym razem jak jest przy cycu to kilka rzy pociagnie i spi..mam wrazenie ze wogole nie je" wg mnie chciala wtedy cycka zeby zasnac, wcale nie jest glodna, poprostu chce piers do spania sprobuj ze smoczkiem

To bardzo typowe zachowanie. Mała poje troszkę, zmęczy się i zasypia. Po chwili jest znowu głodna i znowu się budzi. Moim zdaniem nie powinnaś dopuszczać do tego, żeby zasypiała tak szybko przy cycu. Budź ją delikatnie , niech naje się pożądnie. A swoja drogą na pewno dzieci szybciej i lepiej najedzą się mlekiem zmodyfikowanym - ale już słyszę ten chór , krzyczący, że tylko mleko matki itd - Życzę dużo cierpliwości i jeżeli nie dasz rady inaczej to dokarmiaj.

Gość a dobrze sie odzywiasz
?? to dopiero tydzien ... moja w piatek skonczy 3 tygodnie... Jak narazie spi i je czasami sobie popatrzy troche... tylko przedwczoraj miala przerwe,... nie spala od 10 do 19!! zasypiala na 5 min i budzila sie z placzem... ale chyba ja brzuszek bolal .. mnie zreszta tez.. Tylo nie wiem pd czego bo jetsem na diecie;)

Pójdź do przychodni zważyć dziecko. Jeśli przybiera, to znaczy, że się najada. Jeśli nie przybiera, to trzeba znaleźć przyczynę. Miałam te same problemy i położna była zdania, że dziecko chce być przy mamusi. 😠 Po zważeniu dzieka, okazało się, że nie miałam wystarczająco dużo pokarmu!!! Byłam z małą w szpitalu itp. Jeśli coś Cię niepokoi, to trzeba udać się do lekarza. 🖐️

A ja bym odradzała smoczek, jesli taki maluch dostanie smoczek chocby do uspokajania, potem będzie problem z przystawianiem do piersi, bo będzie gryźć brodawki i bedzie to dla ciebie bolesne. Odciągnięty pokarm powinno sie podawac ze strzykawki, w ten sposob że wklada się palec do buzi \"do ssani\" a z boku podaje się powoli pokarm. W poradni laktacyjnej to wszystko wytłumaczą, naprawdę polecam tam zasięgnąc opinii.

Gość ama-mama
jem co najmniej 3x dziennie. staram sie unikac pokarmow wzdymajacych a zed slodyczy jem tylko herbatniki i bizkpty....jestem w dmu 3 dzien-podczas pobytu w szpitalu jadla i spala duzo.

Gość ona343535
ala.. tez tak pomyslalam.. moja potrzebuje czasami cyca zeby zasac.. po prostu. A z tym smoczkiem to si eboje, ze przez niego nie bedzie chciala ssac piersi... jerta--> zgadzam sie z Toba rowniez... mleko zmod. sama bym zastosowala, ale boje sie kolek i nieprzespanych nocy:O Parowiec.. ciekawe sugestia.. chyba sie wybiore... marzy mi sie wyjscie z domu... ale przeciez nie zostawie malucha... zeby umarl z glodu... a boje sie podac butelke... a ta strzykawka.. hmm.. musze sie poradzic w tey przychodni;)

Gość mam pytanieeeei
po jakim czasie to co zjemy znajdzie sie w pokarmie.... ?? I jak sie tego ewentualnie najszybciej pozbyc?? Ile wody wypic??