Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja mam pytanie plis

jako samotna...

Polecane posty

mieszkam w anglii z 3 dzieci i partnerem od 2 lat,jestesmy jako para,on pracuje ja natomiast zajmuje się głównie domem i mam self-employed i dorabiam sobie ale to tylko kilka godzin w tygodniu bo obowiążki nie pozwalaja mi dluzej ....od kilku dni on nie wraca do domu i wiem ze ma inną kobiete juz kilka razy wybaczałam teraz chce to zakończyc,dodatki CTC przychodzi na jego konto,jesli odejde i zglosze się jako samotna matka z dziecmi to czy dostane wtedy ctc skoro pracuje tylko kilka godzin w tyg?

nikt nie wie:(

Gość najpierw dzieci
no wlasnie musisz zaczac myslec o dzieciach.... konto w banku na ciebie wypieprz go z mieszkania .. i powiedz prawde ze nie wiedzialas o przepisach ..wstrzymaj kase zadzwon tam i powiedz ze sie rozstajesz to bedzie ok na 3 dzieci dostaniesz kupe kasy ....

Gość gumis2000
nie martw sie tylko do dziela jesli zglosisz ze jestes sama bo partner odszedl to wstrzymaja mu doplyw kasy i jeszcze bedzie musial zwracac ta czesc ktora po rozstaniu nalezala sie juz tylko tobie!wywal go z chaty -to podstawa!!!!;)niech go nowa utrzymuje a zobaczysz jak dlugo;)to potrwa!!!!

Gość ja ci pomoge
a ja mam pytanie plis ale czy będą mi się nalezały dodatki ctc,skoro pracuje 8 godzin tyg ? a on nie wrocil i dzis dzwonie do tax...

Gość najpierw dzieci
zwieksza ci child tax i dostaniesz jeszcze dodatek na samotna matke ogolnie bedziesz miala wszystkie taxy jakie sa + oplacone mieszkanie itd wszystko... zadzwon .... i daj znac

Gość najpierw dzieci
mam nadzieje ze masz HO i IN ?

mam IN ale nie mam HO bo prowadze self-employed a do tego nie trzeba miec

Gość ha ha aha
to to wyrob potrzebne to jest np do mieszkania socjalnego i wogole nie rozumiem dlaczego nie masz wlasnego konta dlaczego w Anglii nie jestes samodzielna dziewczyno co z toba ? w polsce to rozumiem sama z 3 dzieciakami marny los ale tutaj? dzwon do Urzedu pracu po zasilki http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/Aboutus/Ouroffices/Search/LocalOfficeSearch.aspx Income Support zadzwon przeprowadza wywiad i bedzie ok

Gość najpierw dzieci
03/07/06 16:18 Mozesz starac sie o nastepujace benefity Child benefit wynosi 17.45 £ na tydzien. Child benefit moze otrzymac kazdy, kto ma dzecko. Wysokosc jego nie zalezy od dochodów rodziców. By go otrzymac nalezy zlozyc aplikacje przez internet na stronie Inland Revenue lub udac sie do jobcenterplus i pobrac formularz. Czas oczekiwania to od 2 do 3 miesiecy. Pieniadze zwaracane sa do 3 miesiecy wstecz. Musisz byc zarejestrowana w Home Office w przeciwnym razie moga nie przyznac ci tego benefitu. Strona inernetowa gdzie mozna wypelnic formularz online: https://esd.dwp.gov.uk/dwp/index.jsp Nalezy na niej nacinsnac przycisk: Claim Child Benefit I postepowac zgodnie ze wskazówkami. Bedzie Ci potrzebny oryginal aktu urodzenia Twojego dziecka, moze ale nie musi byc przetlumaczony. Trzeba go bedzie wyslac do Inland Revenue jezeli tego zazadaja. Ostatnio zdarza sie ze ich strona inernetowa moze nie dzialac wtedy musisz zdobyc formularz w jobcenterplus lub w Inland Revenue. Dodatkowe informacje: Osoba która pobiera child benefit na dzicko i nie pracuje ma zapewnione Home Responsibilities Protection (HRP). HRP pomaga zabezpieczyc prawo do podstawowej emertytury brytyjskiej (State Retirement Pension) osobie, która pobiera child benefit na dziecko. Po prostu rzad brytyjski zrównal prace zawodowa z praca wykonywana w domu, a polegajaca na opiece nad dziecmi. Oznacza to ze kazdy pelny rok pobierania child benefit zaliczany jest do emerytury. W praktyce oznacza to, ze jezeli jezeli przykladowo Twój maz pracuje, a Ty opiekujesz sie dzieckiem to Ty powinnas pobierac child benefit, gdyz tym samym zabezpieczasz sobie emertyture na przyszlosc. Przykladowo rok pobierania child benefit bedzie liczyl sie do Twojej emerytury tak samo jak przepracowany rok Twojego meza. Jezeli ktos z was pracuje i pobiera child benefit a zona opiekuje sie dziecmi to powinien jak najszybciej dokonac transferu child benefit na zone by zabezpieczyc jej HRP, gdyz osoba pracujaca nie moze z tego skozystac poniewaz placi skladki na NIN, a wiec automatycznie juz odklada na swoja przyszla emeryture. . By zaczac ubiegac sie o child & working tax credit musisz miec rozpoczeta procedure ubiegania sie o child benefit poniewaz w formularzu o taxy bedzie pytanie o numer referencyjny child benefit. Numer ten zostanie wam nadany i przyslany po wypelnieniu aplikacji. Gdy juz bedziesz go miec wówczas mozesz zaczac starac sie o taxy. By zaczac sie o nie starac dziecko musi byc z Toba albo musi przyjechac do Angli w najblizszym czasie, gdyz wymogiem jezst by dziecko bylo z rodzicami na terenie Wielkiej Brytanii. Na pieniadze z taxów czeka sie dluzej niz na child benefit, procedura przedluza sie o dodatkowy miesiac wówczas, gdy jedno z rodziców nie ma NIN ale zakladam ze Ty go posiadasz. Wysokosc child & working tax zalezy od dochodów. Im mniejsze dochody tym wyzsze taxy. Working tax credit jest to suma pieniedzy, która panstwo doplaca do pensji osoby, która nie osiaga wysokich dochodów. Jezeli pracujesz i zarabiasz najnizsza krajowa to na pewno otrzymasz ten dodatek. Natomiast child tax credit jest to benefit doplacany do wychowania dziecka. Chid tax credit dostaje sie miesiecznie lub tygodniowo na konto lub w postaci czeków Trzeba udac sie do jobcenterplus lub lokalnego biura Inladn Revenue i pobrac formularz na child tax i working tax credit (jest to jeden formularz na dwa benefity). Jezeli juz otrzyamasz taxy, a pracujesz i placisz za opieke nada dzieckiem bedzesz mogla starac sie o zwrot kosztów tej opieki. Z tego co wiem moze to pokrywac nawet 70% wydatków poniesionych na przedszkole lub opiekunke. Jezlie zostana Ci przyznane taxy to dostaniesz specjalne karty NHS, które uprawniac cie beda do bezplatnych leków, opieki dentystycznej, badan okulistycznych, okularów, soczewek kontaktowych, odzywek dla niemowlat, witamin dla kobiet w ciazy itd. To nie prawda ze zasilki te naleza sie dopiero roku pobytu w UK. Naleza sie od chwili podjecia legalnej pracy. Najczesciej przyczyna nie przyznania child benefit lezy w tym ze osoba ubiegajaca sie o niego ma nie wyjasniona sytuacje w Home Office. Np. zmienila prace i zapomniala o tym Home Office poinformowac. Jezeli wynajmujesz mieszkanie mozecie ubiegac sie tez o council tax & housing benefit . By zaczac procedure musicisz udac sie do lokalnego urzedu miejskiego w celu wypelnienia aplikacji. W praktyce wyglada to tak ze moga Was w calosci lub z duzej czesci zwolnic z placenia council tax oraz pokrywac prawie 2/3 koszty wynajmu nieruchomosci. Housing benefit to doplata do czynszu. W formularzu zaznaczasz czy chcesz by doplata ta szla bezposrednio do twojego landlorda czy tez chcesz ja otrzymywac osobiscie w postaci czeków. Najwieksze ulgi przysluguja rodzinom z dziecmi. By o to sie starac musisz miec NIN, Home Office oraz payslipsy. Wnioski dostepne sa w urzedach miejskich. Ubiegac sie o to moze kazdy, szczególnie osoby lub rodziny z niskim dochodem. Im nizszy dochód tym wieksze szanse na wieksze pieniadze. Formularz council tax & housing benefit jest do pobrania w urzedzie miasta. Tam tez mozesz poprosic o pomoc w wypelnieniu go. Formularz na oba zasilki jest wspólny. Jak przedstawisz im wszystkie potrzbne dokumenty sprawa rozpatrywana jest bardzo szybko. Jednak musze cie zmartwic. Sprawa komplikuje sie jezeli jednoczesnie ubiegacie sie o taxy poniewaz oni wymagaja ich decyzji. Tak bylo w naszym przypadku. Orzekli ze jezeli ubiegamy sie o taxy to najpierw musimy im przedstawic koncowa decyzje dotyczaca taxów i cala sprawa stanela. Gdy juz otrzymalismy decyzje z taxów i przedstawilismy im orzekli ze council tax & housing benefit nam nie przysluguje, gdyz otrzymujac taxy bedzeimy miec za duze dochody. Nie jest to regula, gdyz czasem mozna dostac pieniadze ale po otrzymaniu decyzji z taxów moga wyplate tych pieniedzy wstrzymac lub nawet kazac zwrócic. Dlatego decyzja nalezy do Ciebie. I jeszcze spawa mieszkan socjalnych. By sie o nie starac nalezy udac sie do urzedu miasta i pobrac aplikacje na council housing czyli mieszkanie socjalne. Mozesz poprosic o pomoc w jej wypelnieniu. Rodziny z dziecmi oraz te, w których kobieta jest w ciazy maja pierwszenstwo. Po pewnym czasie zostanie ci przyslane pismo z iloscia punktów jaka zdobyliscie. By uzyskac wogóle jakies punkty, a tym samym miec szanse na mieszkanie socjlane musisz spelniac pewne warunki, miedzy innymi musisz mieszkac w malym jak na warunki brytyjskie mieszkaniu np. 2 dorosle osoby + dziecko w mieszkaniu z jedna sypialnia i salonem lub to mieszkanie z kims dzielic. Nosi to nazwe overcrowding czyli przepelnienie lub przeludnienie jak kto woli, bo zgodnie z normami brytyjskimi dziecko powinno miec osobna sypialnie. Sa jeszcze inne wzgledy np. Zdrowotne. Pisze to zeby nie bylo rozczarowania jak dostalabys 0 punktów. Jezeli chcesz znac dokladne wytyczne przyznawania punktów to sa one dostepne w ulotkach w urzedach miejskich. Nastepnie pozostaje czekac na przyznanie mieszkania. Acha dodam jeszcze ze mieszkania socjalne sa duzo tansze. W porównaniu do zwykego wynajmu placisz za nie bardzo malo no i mozesz w przyszlosci je wykupic po bardzo korzystnej cenie. Jezeli nie bedzie ci przyslugiwalo mieszkanie socjalne zawsze zostaja jeszcze mieszkania z housing association czyli ze „spóldzielni mieszkaniowych”. Róznica polega na tym ze nie mozna ich wykupic w przyszlosci, po drugie maja lepszy standard i sa w lepszych dzielnicach oraz sa troszke drozsze od mieszkan socjalnych (ale i tak duzo tansze od zwyklych mieszkan). By znalezc lokalne housing association wystarczy wpisac w google: housing association i nazwe miasta lub okregu w którym mieszkacie. Nastepnie wystarczy udac sie do nich lub przez internet wypelnic aplikacje.

Gość najpierw dzieci
Rodziny z dziećmi, a tym bardziej samotni rodzice przebywający z dzieckiem w Londynie, znajdują się w znacznie trudniejszej sytuacji finansowej i zawodowej niż ich "samotni" rodacy. Po pierwsze trudniej jest znaleźć mieszkanie - nie każdy właściciel domu czy przyszli współlokatorzy lubią dziecięce harce i swawole. Po drugie trudniej jest znaleźć pracę, trzeba bowiem pogodzić ją z zapewnieniem dziecku należytej opieki, często w zróżnicowanych godzinach. Po trzecie - dochód maleje, bo albo się go nie ma, gdy zostaje się w domu z dzieckiem, albo trzeba zarobione funty przeznaczyć na finansowanie niani czy przedszkola. W przypadku samotnych rodziców, wykonujących "typowe" prace Polaków w Londynie, uzyskanie tygodniowych zarobków umożliwiających przeżycie graniczy z cudem, chociaż jest możliwe, zazwyczaj jednak dzięki pomocy przyjaciół lub rodziny, albo kosztem zdrowia własnego i dziecka. Samotny rodzic zazwyczaj pracuje od rana do nocy, a dziecko zaczyna odczuwać samotność, przebywając kolejno w przedszkolu i u różnych upiekunek. Zmęczeni pracą rodzice w wolnych, bardzo rzadkich chwilach, marzą tylko o położeniu się do łóżka... Ale czy to jedyne wyjście? Wraz z wejściem Polski do Uni Europejskiej w różnych krajach, zwłaszcza w Wielkiej Brytani, wiele dyskutowano o tym, jak to system socjalny i podatkowy tego państwa zostanie wyssany przez nowoprzybyłych, głównie Polaków. W praktyce jednak większość z nas nawet nie wie, co nam przysługuje, czy cokolwiek nam przysługuje, na jakich podstawach nam przysługuje i jak się o to ubiegać. Informacje (oczywiście po angielsku) wprawdzie nie są zawiłe i są ogólnodostępne w różnego typu instytucjach i Internecie, ale trzeba najpierw do nich dotrzeć i je zrozumieć, a następnie wykorzystać w praktyce. Wykorzystać nie oznacza tutaj wykorzystywania kogokolwiek - w końcu wybierając Anglię na swój dom, płacąc różnego typu podatki i przywożąc tutaj swoich potomków, nabieramy praw do korzystania z różnego typu ulg i świadczeń. Pytając o pomoc rodaków, nawet przebywających tutaj długo, nie udało mi się uzyskać żadnych konkretnych informacji. Pytając (kilkakrotnie) o poradę w Social Security zostałam odesłana do stron internetowych, bo "nie są pewni, na jakich zasadach traktować Polaków". W przedszkolu mojej córki dostałam stos ulotek na temat różnego typu zasiłków i ulg. Ostatecznie usiadłam do Internetu, przestudiowałam co się dało i oto co udało mi się ustalić. Jeśli przebywamy w Anglii legalnie, tzn. pracujemy (jesteśmy zarejestrowani w Home Office, posiadamy NIN, płacimy podatki), jesteśmy samozatrudnieni (self-employement), pracowaliśmy legalnie przez okres dłuższy niż 12 miesięcy i straciliśmy pracę, możemy starać się miedzy innymi o Child Benefit i Working Tax Credit (jego elementem jest Child Tax Credit). Osobom pracującym mniej niż 16 godzin tygodniowo (w przypadku par - 30 godzin tygodniowo, przy czym jedna z osób nie może pracować więcej niż 24 godziny tygodniowo) przysługują Income Support lub Jobseeker's Allowance. Można również starać się o Council Tax Benefit i Housing Benefit. Nie przysługuje nic osobom, które: a) pracowały tutaj "w kawałku" krócej niż 12 miesięcy, straciły pracę i nie znalazły nowej w ciągu 30 dni, b) pracują tutaj nielegalnie, c) nie pracują wcale. Child Benefit przyznawany jest osobie dorosłej, pod której opieką znajduje się dziecko lub dzieci, do 16 roku życia dziecka (lub dłużej, jeśli kontynuuje np. pełnowymiarową edukację). Wysokość Child Benefit nie jest zależna od zarobków i oszczędności opiekuna - wynosi 16,50 funta na tydzień na pierwsze dziecko i 11,05 funta na tydzień na każde kolejne dziecko. Warunkiem uzyskania Child Benefit jest to, by dziecko i osoba ubiegająca się przebywały na terenie Wielkiej Brytanii (osoba ubiegająca się nie musi być rodzicem dziecka), a osoba ubiegająca się o ChB musi spełniać wyżej wymienione warunki związane z legalnym zatrudnieniem i pobytem w Anglii. Working Tax Credit (i jego element - Child Tax Credit) przyznawany jest na podstawie zeznań podatkowych osoby pracującej legalnie na terenie Wielkiej Brytanii (patrz wyżej). Jego wysokość zależy od zarobków osoby (pary) ubiegającej się o Tax Credits, od ilości dzieci, od kosztów ponoszonych na opiekę/edukację dziecka. Jeśli mamy partnera, który przebywa z nami na terenie Wielkiej Brytanii (ważne jest, iż jako partner rozumiany jest nie tylko małżonek) podanie składamy razem. Do 300 funtów kary grozi za zatajenie faktu, iż żyjemy w związku lub nasza sytuacja uległa zmianie (otrzymaliśmy Tax Credit sami, a nasz partner dojechał/wyjechał). Wysokość WTC (w tym CTC) można ustalić wchodząc na stronę internetową i wpisując własne dane. Income Support przeznaczony jest dla samotnych rodziców, osob niepełnosprawnych lub osób opiekujących się innymi (dziećmi, dorosłymi). Otrzymują go Ci, którzy pozostają bez pracy lub pracują do 16 godzin tygodniowo, mają niskie zarobki, ich oszczędności nie przekraczają 8000 funtów i są w wieku 16 do 59 lat. Nie jest to bezpośrednio pomoc na dziecko, ale przysługuje między innymi samotnym rodzicom i może znacznie ułatwić im przeżycie. W przypadku pełnych rodzin i osób pełnosprawnych spełniających te same warunki sytuacja wygląda inaczej. Muszą one aktywnie poszukiwaś pracy (regularnie odwiedzać Jobcentre) i do momentu jej znalezienia otrzymywać mogą Jobseeker's Allowance. Council Tax Benefit i Housing Benefit związane są z opłatami za mieszkanie i podatkiem płaconym od nieruchomości i stanowią odrębne zagadnienie - zainteresowanych odsyłam do stron internetowych. Na stronach tych znajdują się formularze, które można ściągnąć i wydrukować, a po wypełnieniu wysłac na podany adres. Niektóre formularze można nawet wypełnić i wysłać "on-line", dosyłając tylko pocztą konieczne dokumenty (np. akt urodzenia dziecka). Na stronach tych można znaleźć również numery telefonów, pod które dzwoniąc uzyskamy wszelkiego typu informacje oraz zamówimy odpowiednie formularze na własny adres. Na koniec chciałam zachęcić wszystkich londyńskich (i nie tylko) rodaków do przesyłania na adres redakcji uwag i opisów własnych doświadczeń związanych z omówionymi przeze mnie CHB, WTC (CTC), IS czy JA. Opisałam bowiem nasze teoretyczne możliwości uzyskania różnego typu pomocy i ulg. Niestety nie znalazłam w swoim otoczeniu wielu osób otrzymujących cokolwiek poza Child Benefit, na temat praktyki wiele powiedzieć więc nie mogę. Z niecierpliwościa oczekuję na informacje od czytelników! Część zasiłków można otrzymać dopiero po opłacaniu składek na ubezpieczenie społeczne przez minimum rok. Niektóre z nich są dostępne już w momencie podjęcia pierwszej pracy. Należą do nich: * Child Tax Credit; * Child Benefit; * Housing Benefit; * Working Tax Credit www.inlandrevenue.gov.uk - Strona Inland Revenue (wszelkie informacje i formularze związane z Tax Credit, Child Benefit i inne) Tax Credit - sprawdź, czy i ile ci przysługuje Child Benefit Income Support Jobseeker's Allowance www.dwp.gov.uk - ogólne informacje na temat wszelkiego typu zasiłków i ulg Informacje dla osób z zagranicy

no właśnie,masz całkowitą racje ..ale jak pisałam jestem samozatrudniona i nie wymagają nigdzie HO, papiery o mieszkanie złożylismy jeszcze razem a to było jakies 10 mies temu i czekamy nadal .mieszkanie obecne jest wynajmowane przez niego więc ja nawet nie jestem na umowie.jesli się zdecyduje (a tak juz zrobiłam) zeby się z tąd wyprowadzic to kto mi wynajmnie mieszkanie z 3 dzieci i z kąd wziąść na depozyt? powoli sie załamuje z tym wszystkim i niewiem co mam zrobic,szkoda mi dzieci,będą zmuszone zmienic szkole.ale musze cos podjąc bo tak zyc sie dalej nie da :(

Gość najpierw dzieci
to jeszcze lepiej musisz zrobic tak http://search2.openobjects.com/kbroker/dwp/dwp/search/search.lsim?sr=0&nh=10&cs=iso-8859-1&sc=dwp&sm=0&mt=1&to=0&ha=1092&qt=Income+Support+ po rozmowie w sprawie Income suport idz do urzedu gdzie skladalas wniosek o mieszkanie i powiedz ze zmieniasz to wszystko ( masz prawo) i ze sie starasz o to mieszkanie jako samotna matka to jest bardzo wazne i zobaczysz efekty murowane .....

dziękuje ci

Gość najpierw dzieci
masz jakis imeil lub skype? jak cos daj znac zawsze mozemy pogadac

bardzo chętnie Ci podam ewabusia@interia.pl jeszcze raz dziękuje za pomoc,nie często pojawia się ktos kto słuzy dobrą radą ,powinno byc więcej takich osob jak ty... ludzie tylko potrafią wysmiac....nie starają się nawet zrozumiec...

Gość zira1981
czy ktos moze wie cos na temat zasilku po smierci jednego z rodzicow.mam dwoch synow i niedlugo bede samotna matka.ojciec mojego mlodszego syna bedzie mi placil alimenty,co z drugim synem jesli jego ojcsiec umarl w styczniu tego roku.w polsce odmowiono mi renty gdyz jestem rezydentem anglii od 2 lat.czy ktos wie cos na ten temat.martwie sie o straszego syna i o pieniadze na zycie.dzieki z gory za pomoc.

Gość Chcesz zarobić
Chcesz dorobić ZARÓB 15,000 ZŁ W JEDEN MIESIĄC! Ta strona zarobi dla Ciebie 15,000 zł! Zamykając ją "wyrzucasz" 15,000 zł. Przeczytaj tę stronę do końca a gwarantuję, że nie pożałujesz! Naprawdę warto! Jedyne, co musisz zainwestować to 5 zł i 20 - 30 minut jednorazowo. Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc! (ja dokładnie zarobiłem 23914 zł w miesiąc bo poświęciłem 3 godziny a nie 30 minut! Opłacało się). Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... i tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać zapisz adres tej strony i wróć do niej kiedy będziesz miał czas : ) Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy? To zależy tylko od Ciebie! Ja wahałem się bardzo długo, ale w końcu się zdecydowałem. Przecież 5 zł to niewielkie pieniądze, nawet jak je stracę to tego nie odczuję. I wiesz, co? Moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie, to zostanę milionerem! Czy jest to możliwe?! To smutne, że tyle osób musi ciężko pracować aby utrzymać dom i rodzinę, lub po prostu zbiera na kino lub komputer . Jestem bardzo wdzięczny temu, kto przedstawił mi ten pomysł, i cieszę się, że zdecydowałem się spróbować i zainwestować pieniądze po to by same pracowały na mnie. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000 zł z każdej okazji. Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie musisz niczego sprzedawać! Nie musisz konsultować tego z przyjaciółmi, rodziną czy kimkolwiek (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie będziesz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie. Ok., więc. ZACZYNAMY! NIE ważne ile masz lat. NIE potrzebujesz specjalnej wiedzy lub talentu. NIE musisz przeglądać stron internetowych, NIE musisz nigdzie dzwonić czy klikać w bandery, NIE będziesz także płacić za reklamy itp. Wszystko, czego potrzebujesz to: - Konto w banku ( Internetowe, lub nie ) - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! Jeżeli masz minimum 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz To wejdź nawww.mbank.pl i znajdź ofertę izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13 lat możesz mieć już własne, prawdziwe konto w banku. A oto moje instrukcje: KROK 1 Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, że aby coś otrzymać musisz coś od siebie dać! Więc pierwsze, co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki - "jeśli nic nie zainwestujesz nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać! Tak, więc: 1. Przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe tytułem: "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej." CHCĘ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ(A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroooko uśmiechnąć . Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: 1. Nr konta: 48 1140 2004 0000 3502 4690 7322 2. Nr konta: 22 1140 2004 0000 3102 4776 5175 mbank 3. Nr konta: 97 1140 2004 0000 3702 5056 9547 4. Nr konta: 33 2480 0002 2161 0142 0867 0001 5. Nr konta: 29 1050 1575 1000 0090 7793 2888 PAMIĘTAJ! Wpłać 5 zł na konto nr 1. i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dojdą! KROK 2 2. Gdy już przelałeś 5zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy, następna rzecz, jaką musisz zrobić to skopiować tekst z tej strony, następnie konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2, 3, 4, 5 do przodu. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA POZYCJĘ NR 1, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ! ZAPEWNIAM CIĘ! Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z książki mailowej albo reklamując na swojej stronie WWW tak jak ja to zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się), ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić! POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały tylko 5 zł i 30 minut swojego czasu. "Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko, co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać, 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl też mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień!" Tomasz, Warszawa "Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? - DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO - wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie, bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej! Dziękuje jeszcze raz!" Justyna, Strzelce Opolskie "Byłem zaskoczony, kiedy zobaczyłem moje konto! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa! Nareszcie! Dzięki, dzięki, dzięki!" Ryszard, Gdańsk "Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 15000zł (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!" Marcin, Białystok Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo, co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A wystarczy troszkę matematyki: Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! Żaden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów, które wytłumaczę poniżej. Jak długo będziesz wysyłać tą wiadomość do ludzi, którzy będą zainteresowani programem, możesz spodziewać się, że średnio odpowie na nie 25% ludzi. Ale bądźmy bardziej pesymistyczni i dajmy na to, że tylko 12,5%, dla utrudnienia. Gdy wyślesz 40 maili do różnych osób, możesz spodziewać się ze 5 z nich zrobi dokładnie to, co Ty (12,5% z 40= 5). Ale tym razem twój numer konta przesunie się na 4 pozycje. Wówczas będzie już o tym programie wiedziało 200 osób (5 x 40). Z tych 200 ludzi, udzieli się 25 (12.5% z 200= 25), więc dalsze 1000 maili (25 x 40), podniosą Twój numer konta na 3 pozycje. Z tych 1000 ludzi, możesz spodziewać się, ze udzieli się 125 osób (12.5% z 1000= 125), więc dalsze 5000 maili (125 x 40) podniesie Twoje konto na 2 pozycje w liście. A z tych 5000 ludzi, możesz spodziewać się 625 osób, które się udziela (12.5% z 5000= 625), więc kolejne 25000 osób (625x40) podniesie TWÓJ NUMER KONTA NA 1 POZYCJĘ! I teraz, z 25000 ludzi, możesz spodziewać się, ze 3125 z nich odpowie (12.5% z 25000= 3125). A w tym czasie to Ty będziesz na 1 miejscu! Więc dostaniesz: 15 625 złotych! (3125 x 5zł). Więc, jak Twój numer znajdzie się na 1 pozycji przez kolejne kilka dni, to będzie Twój czas na to by zbierać pieniądze! Przez 30 dni, te pieniądze będą wysłane przez kilka tysięcy ludzi tak jak Ty to zrobiłeś! Powodzenia! Proszę, nawet, jeśli się jeszcze nie zdecydowałeś(aś), nie wyrzucaj adresu tej strony. DOBRZE CI RADZĘ! Mało, kto wierzy ze można tyle zarobić, ludzie są bardzo sceptycznie nastawieni do takich spraw, ale to jest naprawdę realne, a te 5 zł to nie dużo. Tu nie ma żadnego ryzyka! Tylko zyski! Zachęcam Cię jeszcze raz do wzięcia udziału w tym wspaniałym planie < WYSOKICH ZAROBKÓW ! !

Gość nieglupianazwa
witam, mam pytanie : jeżeli pracuję od stycznia legalnie w londynie, mam konto, IN, pacuję mniej niż 16 godz tyg (nie jestem self employed) to o jakie benefity mogę się starać ? słyszałam, że mogę dostać pokój za darmo ?? proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję !!

Gość dfjghjkggh
za darmo nic nie dostaniesz! nie wiem skad takie durne myslenie

Gość nieglupianazwa
no chyba oczywiste to jest, że ktoś mi taką informację przekazał, że sama sobie tego nie wymyśliłam. jeśli to nieprawda, to wystarczyło napisać, że nie ma czegoś takiego jak 'pokój za darmo' a nie od razu snuć aluzję na temat 'durnego myślenia' - peace & love ! a wracając do tematu... żeby dostać dofinansowanie do pokoju, to gdzie muszę się zgłosić ? wyczytałam, że house benefit (bynajmniej w moim przypadku) przysługuje tylko na czynsz (woda, gaz, prąd nie wchodzi w to) czy to prawda ? i czy oprócz dofinansowania do pokoju mogę się starać także o jakieś inne benefity ? z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

Gość dfjghjkggh
po dofinansowanie do pokoju idz do najblizszego counsilu , poza tym tam tez powiedzaq Ci o jakie benefity mozesz sie starac ;)