Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 co ac

co dac papudze zeby padla??

Polecane posty

Go艣膰 co ac

Juz jej nie chce ;(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Odpowiedzialna...
oddaj j膮 komu艣, kto si臋 ni膮 zaopiekuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co ac
nikt jej nie chce ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gigaset
aspiryn臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co ac
naprawde?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rerere
sadysta czy co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spoza wrocka.......
oddaj ja do sklepu zoologicznego sadysto 馃槧

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co ac
Ona jest cala wyskubana, praktycznie bez ior, weterynarz dal jej jakies witaminki, ale ja iwdze ze ona sie meczy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie dawaj jej nic
i patrz jak zdycha z glodu :o albo wrzuc ja na goracy tluszcz a potem smacznego.. po chuj ja brales, skoro teraz chcesz zwierze zameczyc..??? co za pajace na tym swiecie :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m臋czy si臋 bo musi patrze膰
na g臋b臋 swojego oprawcy :P sam si臋 na偶ryj domestosu g艂upku :P:P:P:P:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 linga h.
dajcie spok贸j, przecie偶 wida膰 偶e 偶al mu/jej tej papugi... wiesz co zr贸b? id藕 do piwnicy, tam teraz wysypali trutki na szczury, takie r贸偶owe granulki daj jej, ona to zje bo b臋dzie my艣la艂a 偶e to ziarno i pewnie po godzinie, mo偶e dw贸ch, zako艅czy 偶ycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co ac
Ona naprawde sie meczy.,... ale tak sobie mysle ze nie moglbym jej zrobic krzywdy... coz, najwyzej padnie sama... nie bede umial jej w tym pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trelemorele.
a mo偶e wypu艣膰 j膮 na dw贸r? skoro i tak czeka j膮 rych艂y zgon, to niech si臋 chocia偶 nalata po dworze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co ac
nie lata.... kiedys zlamala skrzydlo i od tego momentu nie moze latac... wiec jest jej naprawde ciezko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mi sie wydaje
to ja naucz latac :D:D ponoc nigdy nie jest za pozno na nowe doswiadczenia ;) nie wiem co doradzic.. papuga sie meczy, Ty nic nie mozesz zrobic.. zostaw ja w spokoju i niech konczy zywot.. a tak w ogole to czemu jest oskubana ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co ac
Nie wiem, wyskubala sobie wszytskie piora, nie mam pojecia dlaczego. A latav jej nie naucze - probowalam zrzucic ja z niewielkiej wysokosci - macha zdrowym skrzydlem a drugim w ogole nie rusza i spada na ziemie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mi sie wydaje
to musi ciekawei wygladac :( ewentualnie nie podobalo jej sie oryginalne wdzianko ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gazette
Co to za papuzka? Moze jest samotna i dlatego wyskubala sobie piora?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co ac
to papuzka falista... Nie wiem czy jest samotna. ;( moze tak :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elwira18
wynie艣 j膮 gdzie艣 do parku albo na 艂膮k臋 pochodzi sobie troch臋 a pr臋dzej czy p贸藕niej padnie ofiar膮 jakiego艣 kota lepsze to ni偶 trucie zwierza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sbadfaogdfjsvfas
idz do weterynarza niech on ja zlikwiduje. a tak to bedziesz ptasim morderca i pojdziesz do piekla

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 twoja papuga jest
poprostu ekschibicjoniata

Udost臋pnij ten post

a tak powaznie oddaj ja komus.jesli znajomi nie chca.gwarantuje ze w sklepie zoologicznym przyjma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam nadzieje ze to tylko
durna prowokacja po 1 jesli papuga sie wyskubuje to znaczy ze czuje sie niekomfortowo-moze byc np zaniedbana samotna idt szczegolnie jesli to papuzka falista-powinny miec towarzystwo innych papuzek po 2 jesli skrzydlem nie rusza to miala zle zlozone(albo w ogole):O po 3 oddaj ja do sklepu zoologicznego do schroniska daj ogloszenie do gazety-cokolwiek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a skad jestes
moze ja ja przygarne :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do idiotki 33
wyskuba艂a si臋 ?? a wi臋c pewnie jest sama, papugi skubia si臋 kiedy nie maja towarzystwa, zam臋czyla艣, j膮 oby艣 sczez艂a w piekle, zniszczylas jej zycie trzymajac bez towarzystwa

Udost臋pnij ten post

--->do idiotki 33-- Nie ma to jak samemu tworzy膰 \"m膮dre\" twierdzenia na temat, o kt贸rym nie ma si臋 zielonego poj臋cia. :O \"wi臋c pewnie jest sama, papugi skubia si臋 kiedy nie maja towarzystwa\" - nieprawda! nie raz widzia艂am wyskubane papugi przebywaj膮ce w wi臋kszym towarzystwie. Wyskubywanie pi贸r zale偶y od stanu psychicznego papugi. Tak, tak, jedno na pewno mo偶na o takiej papudze powiedzie膰: Jest jej 藕le i to od d艂u偶szego czasu! A dlaczego? Co jest nie tak? Na to odpowied藕 powinien znale藕膰 w艂a艣ciciel papugi, i je艣li to jest samotno艣膰, to takiego w艂a艣ciciele powiesi膰 na suchej ga艂臋zi, bo to znaczy, 偶e w og贸le jej nie po艣wi臋ca czasu, a papuga to ptak bardzo towarzyski i nie ma znaczenia, czy to towarzystwo drugiej papugi, czy cz艂owieka. Dlatego papugi tak 艂atwo si臋 oswajaj膮. Przyczyna mo偶e by膰 jeszcze inna : choroba psychiczna. Niestety papugi na ni膮 te偶 mog膮 chorowa膰 i na to ju偶 nie mamy wp艂ywu. Pi贸rka odrastaj膮, spr贸buj o ni膮 zadba膰, wyjmuj j膮 cz臋sto z klatki, to nic, 偶e nie fruwa, mo偶esz j膮 nosi膰 na ramieniu. Rozmawiaj z ni膮, m贸w do niej, papugi s膮 naprawd臋 bardzo m膮dre i du偶o rozumiej膮. Kup kilka smako艂yk贸w, zabawki do klatki, lusterko, dzwoneczek, niech zawsze ma jedzenie i wod臋 do picia i czyst膮 klatk臋. I du偶o, du偶o Twojej uwagi i czasu. Klatka musi sta膰 w najbardziej ucz臋szczanym miejscu w domu, tam gdzie ci膮gle kto艣 przebywa i nie w przeci膮gu. Pi贸rka odrosn膮 i jest du偶a szansa, 偶e przestanie je wyrywa膰, ale ona musi by膰 szcz臋艣liwa!!! Ja mam papu偶k臋 falist膮 w domu i jest sama, ale nie czuje si臋 samotna. Celowo nie kupowa艂am jej towarzystwa, bo chcia艂am, 偶eby si臋 dobrze oswoi艂a. Teraz jest jak domownik i sama potrafi domaga膰 si臋 takich praw. :)

Udost臋pnij ten post