Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ac

co dac papudze zeby padla??

Polecane posty

Gość co ac

Juz jej nie chce ;(

Gość Odpowiedzialna...
oddaj ją komuś, kto się nią zaopiekuje.

Gość co ac
nikt jej nie chce ;(

Gość gigaset
aspirynę

Gość rerere
sadysta czy co?

Gość spoza wrocka.......
oddaj ja do sklepu zoologicznego sadysto 😠

Gość co ac
Ona jest cala wyskubana, praktycznie bez ior, weterynarz dal jej jakies witaminki, ale ja iwdze ze ona sie meczy...

Gość nie dawaj jej nic
i patrz jak zdycha z glodu :o albo wrzuc ja na goracy tluszcz a potem smacznego.. po chuj ja brales, skoro teraz chcesz zwierze zameczyc..??? co za pajace na tym swiecie :o

Gość męczy się bo musi patrzeć
na gębę swojego oprawcy :P sam się nażryj domestosu głupku :P:P:P:P:P

Gość linga h.
dajcie spokój, przecież widać że żal mu/jej tej papugi... wiesz co zrób? idź do piwnicy, tam teraz wysypali trutki na szczury, takie różowe granulki daj jej, ona to zje bo będzie myślała że to ziarno i pewnie po godzinie, może dwóch, zakończy życie

Gość co ac
Ona naprawde sie meczy.,... ale tak sobie mysle ze nie moglbym jej zrobic krzywdy... coz, najwyzej padnie sama... nie bede umial jej w tym pomoc

Gość trelemorele.
a może wypuść ją na dwór? skoro i tak czeka ją rychły zgon, to niech się chociaż nalata po dworze...

Gość co ac
nie lata.... kiedys zlamala skrzydlo i od tego momentu nie moze latac... wiec jest jej naprawde ciezko

Gość a mi sie wydaje
to ja naucz latac :D:D ponoc nigdy nie jest za pozno na nowe doswiadczenia ;) nie wiem co doradzic.. papuga sie meczy, Ty nic nie mozesz zrobic.. zostaw ja w spokoju i niech konczy zywot.. a tak w ogole to czemu jest oskubana ??

Gość co ac
Nie wiem, wyskubala sobie wszytskie piora, nie mam pojecia dlaczego. A latav jej nie naucze - probowalam zrzucic ja z niewielkiej wysokosci - macha zdrowym skrzydlem a drugim w ogole nie rusza i spada na ziemie

Gość a mi sie wydaje
to musi ciekawei wygladac :( ewentualnie nie podobalo jej sie oryginalne wdzianko ;)

Gość gazette
Co to za papuzka? Moze jest samotna i dlatego wyskubala sobie piora?

Gość co ac
to papuzka falista... Nie wiem czy jest samotna. ;( moze tak :(

Gość elwira18
wynieś ją gdzieś do parku albo na łąkę pochodzi sobie trochę a prędzej czy później padnie ofiarą jakiegoś kota lepsze to niż trucie zwierza

Gość sbadfaogdfjsvfas
idz do weterynarza niech on ja zlikwiduje. a tak to bedziesz ptasim morderca i pojdziesz do piekla

Gość twoja papuga jest
poprostu ekschibicjoniata

a tak powaznie oddaj ja komus.jesli znajomi nie chca.gwarantuje ze w sklepie zoologicznym przyjma.

Gość mam nadzieje ze to tylko
durna prowokacja po 1 jesli papuga sie wyskubuje to znaczy ze czuje sie niekomfortowo-moze byc np zaniedbana samotna idt szczegolnie jesli to papuzka falista-powinny miec towarzystwo innych papuzek po 2 jesli skrzydlem nie rusza to miala zle zlozone(albo w ogole):O po 3 oddaj ja do sklepu zoologicznego do schroniska daj ogloszenie do gazety-cokolwiek

Gość a skad jestes
moze ja ja przygarne :P

Gość do idiotki 33
wyskubała się ?? a więc pewnie jest sama, papugi skubia się kiedy nie maja towarzystwa, zamęczylaś, ją obyś sczezła w piekle, zniszczylas jej zycie trzymajac bez towarzystwa

--->do idiotki 33-- Nie ma to jak samemu tworzyć \"mądre\" twierdzenia na temat, o którym nie ma się zielonego pojęcia. :O \"więc pewnie jest sama, papugi skubia się kiedy nie maja towarzystwa\" - nieprawda! nie raz widziałam wyskubane papugi przebywające w większym towarzystwie. Wyskubywanie piór zależy od stanu psychicznego papugi. Tak, tak, jedno na pewno można o takiej papudze powiedzieć: Jest jej źle i to od dłuższego czasu! A dlaczego? Co jest nie tak? Na to odpowiedź powinien znaleźć właściciel papugi, i jeśli to jest samotność, to takiego właściciele powiesić na suchej gałęzi, bo to znaczy, że w ogóle jej nie poświęca czasu, a papuga to ptak bardzo towarzyski i nie ma znaczenia, czy to towarzystwo drugiej papugi, czy człowieka. Dlatego papugi tak łatwo się oswajają. Przyczyna może być jeszcze inna : choroba psychiczna. Niestety papugi na nią też mogą chorować i na to już nie mamy wpływu. Piórka odrastają, spróbuj o nią zadbać, wyjmuj ją często z klatki, to nic, że nie fruwa, możesz ją nosić na ramieniu. Rozmawiaj z nią, mów do niej, papugi są naprawdę bardzo mądre i dużo rozumieją. Kup kilka smakołyków, zabawki do klatki, lusterko, dzwoneczek, niech zawsze ma jedzenie i wodę do picia i czystą klatkę. I dużo, dużo Twojej uwagi i czasu. Klatka musi stać w najbardziej uczęszczanym miejscu w domu, tam gdzie ciągle ktoś przebywa i nie w przeciągu. Piórka odrosną i jest duża szansa, że przestanie je wyrywać, ale ona musi być szczęśliwa!!! Ja mam papużkę falistą w domu i jest sama, ale nie czuje się samotna. Celowo nie kupowałam jej towarzystwa, bo chciałam, żeby się dobrze oswoiła. Teraz jest jak domownik i sama potrafi domagać się takich praw. :)