Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Jenny*

czy wypada iśc w białej sukience na wesele?

Polecane posty

Gość *Jenny*

http://www.dommody.pl/go/_info/?id=273 Kupiłam ostatnio sukienkę bardzo podobną do tej jak na zdjęciu ale moja sukienka nie ma na górze tej koronki i jest nie kremowa ale biała Zastanawiam się tylko czy w kolorze białym z brązowymi dodatkami wypada iść. . co o tym myślicie ? moja nie ma tej koronki na górze czarnej i tych długich pasków od wstążeczki. Tylko pasek pod biustem z małą kokardką i na dole wystaje taki czarny tiul (czy jakiś tam inny materiał) Zastanawiam się czy nie będzie "za biało"

Gość moim zdaniem -
wypada

Gość ggjg
nie! panny młode potrafią nawet uznać to za afront a w najlepszym razie za nietakt

Gość *Jenny*
kurcze. sama nie wiem . a jeśli czarne, ewentualnie brązowe dodatki?

po prostu NIE :o niestety, nawet o i le panna mloda to przelknie to na pewno spora czesc gosci uzna to za duzy brak wyczucia, chodzi o tradycje , o to zeby nikt nie pomylil ciebie z pm ale przede wszystkim o to ze ten kolor jest zarezerwowany tego dnia dla mlodej

Gość sdafkadad
bylam niedawno na weselu, gdzie swiadkowa miala krotka biala sukienke z lnu bez rekawow balerinki i drewniane korale. nikt nic nie mowil, chciaz osobiscie uwazam, ze bardzo glupio wygladala:O

Gość Ważka26
Nie . W tym dniu tylko panna mloda ma miec biała

Gość pewnie że wypada
Smiało możesz w niej śmigać :) Ostatnio miałam podobną i nikt krzywo nie patrzył . A zresztą połowa dziewczyn była w czymś jasnym. Sukienka jest naprawdę śliczna, nie przejmuj się tylko idź i baw się dobrze :)

Gość 2301
biel tego dnia jest zarezerwowana wyłącznie dla pany młodej... taka jest tradycja. Nie musisz się z nią zgadzać i wtedy śmiało możesz iść. ja bym w każdym razie nie poszła ;)

Gość idz smialo
nie ma kurde ustawy na to ze tylko panna mloda ma byc na bialo tym bardziej ze sukienka nie wyglada na slubna welonu tez nie bedziesz miala na glowie a jak sie panna mloda obawia ze przycmisz jej suknie to juz jej problem :P

Gość nie wypada
Biały to kolor zarezerwowany dla panny młodej, już pomijając przyćmienie. Kurde, innych kolorów nie ma czy jak?

Daj spokój ta sukienka jest śliczna idź w niej śmiało. Ja jako przyszła panna młoda namawiałam moją kuznkę by przyszła w tej sukience na moje wesele. A jeśli się boisz jest kika kolorów tej sukienieczki :) Żadna normalna osoba nie uzna tego za nietakt, bo dlaczego? Jaka tradycja ja o takiej nie słyszałam. Ja mam gdzieś czy kobiety na moim weselu będą na biało czarno czy jeszcze jakoś inaczej. Ważne żeby się dobrze czuły i dobrze bawiły.

Gość HOPSASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa

Gość gość
Ja sama byłam u kuzynki na wesele w bialej sukience bombce z malymi wstawkami z brazu i nikt nie mial zadnych pretensji i nikt nic nie gadał nawet panna mloda wec smialo smogaj w niej na wesele

Gość gość
nie ma to jak odkopać wątek sprzed 6 lat żeby się pochwalić swoim brakiem znajomości dobrych manier :/