Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usg12

USG w 12 tygodniu

Polecane posty

Gość usg12

czy USG w 12 tym tyg pod kątem przeziernosci robi sie przez pochwe czy juz przez brzuch????? Co mozna jeszcze zobaczyc na monitorze w 12 tyg??

Gość z tego co pamietam
to miałam robione dokładnie w 12 tc i już przez brzuch

Gość z tego co pamietam
dostała wtedy pierwsze zdjęcie mojej kruszynki.było już widać zarys małego ciałka choć niekórzy zastanawiali się co na tym zdjęciu jest.jatam widziałam dzidzię:)no i lekarka może zobaczyc wymiary dziecka czy dobrze się rozwija

Ja miałam przez pochwę. W ogóle pierwsze USG przez brzuch miałam gdzieś pi razy oko w 24 tygodniu... A albo w 27, nie pamiętam dokładnie ;)

Gość usg12
czyli róznie robią?

Gość napewno teraz robią przez
pochwę,przez brzuch dopiero po 20 tyg.

Gość z tego co pamietam
no jak widac chyba różnie ale ja miałam w 12tc przez brzuch

ja zawsze miałam robione USG przez powłoki brzuszne (pierwsze ok 6 t.c.). na przezierność karkową lekarz kazał przyjść w 14 t.c. i stwierdził również na tym usg jaką płeć będzie miał maluszek i się nie pomylił :)

Robilam Usg genetyczne jak bylam w 13tyg+3 i lekarz robil je przez brzuch(bylo to 2 tyg temu). Natomiast moja lekarka prowadzaca ciaze robi mi USG przez pochwe

A i widzialam w miare dokladnie mojego dzidziusia.Lekarz sprawdzal czy zarys glowki,tlowia i konczyn jest prawidlowy.Na temat plci nic sie nie dowiedzialam.Pewnie tak dokladnie bedzie widac na tym usg narzadowym ok.20 tyg.oczywiscie o ile dzidzia sie dobrze ulozy.

Gość odpowiem na to
tez mialam usg w 12 tyg,dopochwowe,widzialam jak dzidzia sie rusza tzn macha nozkami,raczkami,liczylismy jej nawet paluszki,wstepnie okreslono płec co zostalo potwierdzone wczoraj czyli w 18 tyg ciaży. lekarz badal tez przeziernosc karkowa i dal mi skierowanie na badanie krwi w celu spr zagrozenia obecnosci downa. to chyba tyle