Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Artianka

HALUKSY

Polecane posty

Gość ellaa
Ja mam haluksy.

Gość ellaa
I nie zycze nikomu. Zrobily mi sie prawdopodobnie od noszenia za malych butów. Kompleks duzych stóp. Taka glupia bylam pod koniec liceum. Teraz wlasnie koncze studia i nosze buty we własnym rozmiarze albo nawet większe. bo halluksy bola.

Gość ellaa
A odpowiadajac na Twoje pytanie Atrianko, to nie wiem po jakim czasie, chyba po kilku miesiacach. Ale trudno powiedzieć.

Gość ellaa
To jest jak z krzywieniem sie kregosłupa, stopniowo, stopniowo, na poczatku nikt tego nie zauwaza (chyba ze specjalista), aż tu nagle wszyscy łacznie z Toba zauwazaja, ze jestes krzywa.

Artianka na pewno nie pojawią się w przeciągu kilku miesięcy i buty w szpic nie są jedyną przyczyną haluksów. Również uwarunkowania genetyczne oraz nieleczone płaskostopie, a także- jak napisała koleżanka za małe buty lub też przyczyną mogą być buciki bez pięt, które nosiłaś w dzieciństwie. Małe dziecko musi mieć stabilną stópkę, ponieważ ona wciąż rośnie:-) Przypadłość jest to obrzydliwa, boląca, wstydliwa- bo ludzie patrzą jak na kosmitę:-), a z wiekiem nie leczona może doprowadzić do poważnych chorób stóp i zniekształceń- nachodzenie palucha na inne palce, obdarcie haluksa do krwi a nawet ropienie, a poza tym brak obuwia:-( Dlatego też usunęłam i polecam wszystkim młodym i nie tylko zrobić to jak najszybciej.

mam pytenie do madzi 106 robiłaś we wrzesniu zabieg w międzylesiu jak było czy bardzo bolała założyli gips ja mam umówioną wizytę w poradni na 19 listopada jak długo czekałas na termin czy noga dobrze wygląda jestem z poza warszawy i chciała bym wiedzieć ile razy po zabiegu trzeba jeździć na wizyty pozdrawiam

Gość marta2813
proponuję zajrzeć na www.hallufix.pl

Nie róbcie operacji jeśli nie musicie! Operacja jest nieskuteczna jeśli nie następuje po niej odpowiednia rehabilitacja, np za pomocą aparatu (ortezy) hallufix do której wyżej ktoś linka zostawił. Ja używałam hallufixa po operacji i bardzo mi pomógł, lata mijają a u mnie nie ma haluksów i nie ma :) A jeśli chodzi o pytanie: haluksy w za ciasnych butach mogą się zrobić bardzo szybko. Pierwsze oznaki ich powstawania mogą być widoczne już po około 2 miesiącach (tak było u mnie- złe buty i praca po 9 godzin na stojąco). Polecam hallufix każdemu kto ma problemy z haluksami.

Gość KundziaBielecka
Dużo zależy od genetyk i skłonnośc***alca do przekrzywień. Nie wspominając o tym, jak bardzo Twój but jest niedostosowany. U mnie była to kwestia kilku miesięcy (dokładnie 5), po czym zauważyłam bardzo dziwne odchyły i dokuczający ból... Dobrze, że za wczasu trafiłam na http://haluksy-leczenie.pl i udało mi się odpowiednio zareagować (bardzo polecam ich wkładkę, ktoś kto to wymyślił powinien dostać Nobla czy coś ;) ). Musisz ogólnie bardzo uważać na swoje stopy, bo jakby nie patrzyć to jedno z najbardziej wrażliwych miejsc na Twoim ciele :)

Gość lucynkar
Wiadomo u każdego też to inaczej wygląda i trwa ale należy dbać o to aby obuwie było prawidłowe po co nie potrzebnie robic sobie jeszcze problemów a jak to się bardzo zaniedba to niestety bez operacji się nie obejdzie moja koleżanka właśnie jest po takiej operacji w Orthosie lekko nie było co się namęczyła to się namęczyła nie życzę tego nikomu. Ale teraz jest szczęśliwa że ma to za sobą no i w końcu nosi odpowiednie buty!

Gość Sunday Morning
U osób u których haluks już boli nie ma mowy o wyleczeniu dolegliwości aparacikiem i proszę nie nabijać ludzi w butelkę!

Gość gość
Sunday Morning masz rację, zgadzam się z Tobą w 100%,żadne aparaty nie pomogą i nie zlikwidują halluksa, to jest tylko wyłudzanie pieniędzy, wiem coś o tym bo sama przez to przeszłam. TYlko operacja. Jestem po zabiegu dwóch stóp i nareszcie jestem szczęśliwa. Stópki wyszły super i przestały boleć. Nareszcie chodzę w takich butach o jakich zawsze marzyłam i juz sie nie wstydzę:)

Pewnie że aparat nawet nie wiem jak drogi nie cofnie wady i ten kto wciska ludziom że w 14 dni pozbędą się haluksa, to zwykły kłamca i naciagacz. Tego typu aparaty jak Marcin mają za zadanie zatrzymać wadę we wczesnym stadium. Pomagają żeby nie bolało. Haluksa zlikwiduje tylko operacja, nie ma co się łudzic. Ale samo zatrzymanie wady to już dużo! Dlatego warto stosować marcinki. Pozdrawiam 🙂