Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vanilka*AB

Mam problem! piegi w nietypowym miejscu!

Polecane posty

Witam;) mam pewien problem, z ktorym nie koge sobie poradzic, nawet niewiem jak z nim walczyc. Odkad zaczelam opalac sie na solarium zaobserwowalam przyciemnianie sie starych i powstawanie nowych piegów, gdyby pojawialy sie one na policzakch to byloby ok, ale uwidocznily mi sie nad ustami, czyli wygladam jakbym miala wasy. Jak dla mnie wyglada to paskudnie. Teraz za kazdym razem gdy sie opalam na sloncu czy na solarium piegi nad ustami ciemnieja. Prosze wiec was kochani powiedzcie i pomozcie czy znacie jakis dobry ale naturalny sposob na odbarwienie piegow.

Gość MaIwina
Może spróbuj przemywać piegi wodą pietruszkową albo cytryną. . .

tylko że to przemywanie to nie jest zabawa na raz - trzeba długotrwale stosować, regularnie i cierpliwie żeby były widoczne efekty

Gość solarium szkodzi
Za głupotę się płaci :P

Gość Nafta pichtowa
Nafta pichtowa – Naphta Pichtae: 5-10 ml olejku pichtowego zalewamy 50 ml nafty czystej (najlepiej kosmetycznej); olejek dobrze rozpuszcza się w nafcie. Nafta pichtowa usuwa zaskórniki, roztocze ze skóry (np. nużeniec, dermatophagoides), oczyszcza dokładnie pory, rozmiękcza naskórek, usuwa łój, hamuje wydzielanie gruczołów łojowych. Zapobiega powstawaniu ropni i cyst ropnych, usuwa pryszcze, leczy zapalenie mieszków włosowych i gruczołów apokrynowych. STOSOWANA PRZEZ DŁUŻSZY CZAS USUWA PRZEBARWIENIA i uelastycznia skórę. Znakomita do leczenia łuszczycy i trądzików oraz do dokładnego demakijażu. Wcierana we włosy zapobiega ich wypadaniu, leczy łuszczycę skóry owłosionej i łupież. Zapobiega łamliwości i rozdwajaniu włosów, przywraca naturalny połysk i puszystość włosów.

Gość Ocet bergeniowy
Ocet bergeniowy wybiela skórę i usuwa plamy, np. potrądzikowe, po środkach antykoncepcyjnych, po opalaniu. Ocet bergeniowy (badanowy) - Acetum Bergeniae: 1 część świeżych liści lub kłączy rozdrobnionych zalać 3-5 częściami gorącego octu spożywczego 5-6%, odstawić na 7 dni, przefiltrować. Stosować zewnętrznie do płukania włosów (1 łyżka octu bergeniowego na 1-2 szklanki wody), jamy ustnej, gardła, narządów płciowych i przemywania skóry przy zakażeniach i stanach zapalnych oraz łojotoku.

Gość Ocet bergeniowy
Działanie zewnętrzne na skórę i błony śluzowe: przeciwzapalne, ściągające, antyseptyczne, wybielające skórę (hamujące powstawanie melaniny i usuwające plamy = hiperpigmentacje), przeciwłojotokowe, przeciwtrądzikowe. więcej tu: http://www.luskiewnik.pl/monografie/bergenia.html