Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamet 25

niedrożny jajowód ,a szansa na dziecko?????

Polecane posty

Gość tamet 25

Hej.Mam pytanie do dziewczyn które być może przechodziły przez to co na mnie czeka.Otóż staramy sie o dziecko ponad rok bezskutecznych działań i ostatnio po hsg dowiedzialam się,ze mam jeden jajowód niedrożny,załamałam się czekam teraz na konsultacje z moim doktorkiem,zastanawiam się czy mam jakiekolwiek szanse na naturalne poczęcie,czy którejś z was udało sie mimo takich przeciwności???

Gość tamet 25
Proszę niech ktoś mi odpowie:(((

Gość biedronka777
Ja mam niedrożne jajowody obustronie i nie mam szans na naturalne poczęcie. Przy jednym niedrożnym można zajść w ciążę, ale po tej drożnej stronie musisz mieć owulację.

biedronko- przykro mi. a nie mozesz zrobic operacji, zeby je odetkac? znam jedna kobiete, ktorej usuneli jeden jajowod(ciaza pozamaciczna) tylko z jednym urodzila 5cioro dzieci :) glowa do gory!!!

Gość biedronka777
housewife Tylko jajowody z delikatnymi zrostami można udrożnić, u mnie niestety nie. Podchodzę w przyszłym miesiącu do in vitro, mam nadzieję, że się uda...

cześć ja miałam laparoskopie bo tez miałam problem z drożnością jajowodów.po zabiegu mówił lekarz ze ok ale nawet po in vitro nic dlatego staramy sie teraz o adopcję!

Cześć kobitki, ponawiam wątek...bo sama jestem w sytuacji że jeden jajowód jest niedrożny i nie można go udrożnić. Dajcie znać kochane którym się udało i jaką metodą :) Buziorrry

ja mam tylko jeden jajowód, drugi usunięty z powodu ciąży pozamacicznej...i teraz jestem w 25 tc, spokojnie jeden drożny wystarczy :)

udało mi się zajść w 3 cyklu starań w pełni naturalnie :). prawy jajowód mam usunięty laparoskopowo...

Potelka dziękuję Ci :) a powiedz mi kochana normalnie zaszłaś w ciąże czy przez IUI??Jak długo się starałaś po tym jak dowiedziałaś się że jeden jest niedrożny...

a powiedz mi słońce ja muszę teraz najlepiej trafiać na te pęcherzyki które są przy zdrowym jajowodzie??

Gość daaaaaaa
violka- w stopce masz cala historie leczenia. przy zrtostach na watropie i w otrzewnej mialas jak objawy, bole itp?

Daaa- tak w stopce to niestety moja historia... No właśnie ja nie miałam żadmnych objawów zrostów, tzn żadnych bóli itd. dopiero jak mi robili laparoskopie to okazało się że jest ich ponad 50!!:O

U mnie się udało, bez żadnego monitoringu, czułam kiedy mam płodne, co 2 dni seks i się udało, normalne starania bez żadnych wspomagaczy ;)

Gratuluje Ci kochana z całego serduszka!! I dziękuję Ci za wsparcie!! W takich momentach jest ono na wagę złota...często zdarza się że łapie straszne schizy i doliny... mój mąż już nie chce mnie słuchać więc chociaż tutaj się troche wyżalam :)

spokojnie, jak masz owulkę i jeden zdrowy jajowód, to na prawdę masz duże szanse, to nie jest tylko pocieszanie, tylko fakty :) tak, zawsze miałam regularne cykle i to bardzo...ciąża pozamaciczna byłą szokiem, bo nigdy nie miałam problemów ginekologicznych, przy laparo nie znaleźli jej przyczyn, tej nieprawidłowej ciąży, jedyne co to znaleźli małego mięśniaka w macicy, którego na wielu USG nie było widać, ale to nie jest przyczyna cp...

Gość daaaaaaa
a jak sie dowiedzialas, ze jestes w ciazy pozamacicznej? z usg? czy mialas jakies bole?

Naprawde nawet nie wiesz jaki mi dużżży promień nadzieji dałaś!! Dziękuję Ci bardzo... Nio i czas podnieść głowę i się nie dać !!

da, dowiedziałam się z USG, zero bóli, trochę nietypowy przypadek, jedynie od 5 tc małe brązowe plamienia, ale też nie codziennie i minimalne...więc tak na prawdę żadnych konkretnych objawów, nawet b hcg i przyrost jej był w dolnej granicy normy, masakra :O vi, cieszę się, że mogłam pomóc :)