Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna z gruba lydka...

problem z kupnem butow na grubsza lydke

Polecane posty

dziewczyny orientujecie sie moze gdzie mozna kupic na grubsza lydke??ja mam w lydce 43 cm i duzym problemem jest kupno dlugich butow z szeroka cholewka...moze ktoras z was sprzedaje butki z szeroka cholewka??nosze rozm 40, czy jeszcze ktoras z was ma taki sam problem jak ja??pozdrawiam:)

Gość kup kowbojki

ja też mam z tym problem. Noszę rozm. 39, a włydce mam 40 cm, to o trzy cm za dużo, bo standardowo kozaki robią z obwodem 37 cm :-D. Nie mam ochoty nosić jakiegoś badziewia w postaci kaloszy, kowbojki są dla mnie obleśnie wstrętne. Chciałabym kupic ładne oficerki na zimę i...... nie mogę, bo za wąskie :-(

Gość i tak żle i tak niedobrze
ehh ja mam 32 cm w łydce. Jakbyście mogły to oddajcie mi tak po 4 cm na każdą łydkę :)

dla mnie wszystkie są za szerokie :( i też nie mogę dostać butów :(

siedziałam w nocy na allegro i przejrzałam wszystkie kozaczki w moim rozmiarze i nic... WSZYSTKIE miały od 35 do 37 cm w łydce :-(

Gość i tak żle i tak niedobrze
niesprawiedliwość! Skoro robią różne buty na długość to dlaczego nie robią różnych na szerokość :D

mnie rowniez marza sie ladne dlugie oficerki, ale zazwyczaj obwod w najszerszym miejscu to 36-38 cm..i klapa....:O, mimo normalnej budowy ciala lyby sa tragiczne i nie mam juz pomyslu jak je wyszczuplic, chyba taka moja wstretna uroda...wydalabym naprawde sporo pienioadzy zeby tylko dostac fajne dlugie buty z szersza cholewka....

figazmakiem wierze, ze za granica nietrudno jest kupic szersze buty jednak poszukuje tu w Polsce;)i watpie, ze znajde.....

Jakby były ze skóry i z centymetr ciasne, to i tak bym kupiła. Skóra się rozchodzi, ale i tak nie ma.... Moze za m-c będzie większy wybór, to moze i coś wyhaczę, mam nadzieję, bo czeka mnie zima w adidasach...

nie rozumiem , dlaczego buty sa produkowane w takim ograniczeniu..tak jakby wszystkei kobitki mialy waziutka lydke...a przeciez ile kobiet tyle lydek:)za to wyboru zero...chocby but byl przepiekny to ni cholery nie dopnie sie na szersza lydke...

figazmakiem ja tez juz tysiac razy przegladalam allegro w poszukiwaniu czegokolwiek na moja lyde i gowno....nic nie znalazlam...kilka par butow naprawde bylo rewelacyjnych, ale co z tego skoro obwod to max 38 cm...:Oi co tu zrobic??:(

moda, moda i jeszcze raz moda.... Towar produkowany jest dla najszerszego grona odbiorców i ich potrzeb. My - te, co mają powyzej lub poniżej normy, skazane jesteśmy na byle co, byle pasowało :-o i to mnie wkurza, bo czuję się pomijana w kwestii ładnego wyglądu.

taa a na węższą jest dużo za szeroka... ja mam problem szczególnie z kostkami... straszne tam mam luzy... najlepiej byłoby włożyc dwie nogi w jednego buta :/

tak na dobra sprawe to producenci butow to debile...przeciez mnostwo jest kobieta z szeroka badz bardzo waska lydka i gdyby produkowali cala rozmiarowke szerokosciowa to logiczne, ze sporo kasy by na tym zbili...a, tak musimy sie bujac w poszukiwaniu czegokolwiek....

Gość dać do szewca
Dać do szewca i wszyć gumkę,robię tak już od kilku lat.

Ja sie już zastanawiałam nawet nad zrobieniem kozaków na wymiar, ale zupełnie nie orientuję się ile to moze kosztowac i czy w ogóle są jakieś zakłady, które produkuja takie pojedyncze pary obuwia na zamówienie.

ja też wszywam gumkę :P . ale w Queelle. maja taki katalog ,\"duzy wymiar\" i tam podajesz rozmiar łydki , robią ci na miare , cena jest taka jak w katalogu , nie dodaja sobie za dopasowanie , rozmiarówke , maja sprawdzoną . polecam :D

do szewca mogłabym dać, ale skoro wybulę sporą kasę za kozaki, to po takim zabiegu tracę gwarancję, a nie mam pewności, ze się nie rozpadną po pierwszym deszczu.... Tym bardziej, ze juz raz się nacięłam z firmowymi kozaczkami, które po tygodniu się rozleciały w podeszwach :-(

Gość kasia2020
w ryłku są szerokie buty, oraz te z quella kozaki. musicie poszukać, ja wlasnie sobie zamowilam z quella, rylko ma sklepy w miescie, ale juz maja buty tez w sprzedazy on line. Ceny kozakow to srednio o 100-350 zł. A w quelle zalezy.

właśnie obejrzałam te z Quelle. Dwie pary przypadły mi do gustu, ale piekielnie drogie, zobaczę sobie teraz stronę Ryłki. Dzięki za info.

fizazmakiem mozesz podac mi linka do stronki quelle??

dzieki figazmakiem juz znalazlam, przejrzalam buty, kilka par jest ok, ale gdzie jest opcja poszerzenia cholewki??Czy musza zadzwonic tam do nich podac konkretny model buta aby mi go poszerzyli?