Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alopiuya

prosze o zinterpretowanie wyników!!! tarczyca

Polecane posty

Gość alopiuya

leczę sie na niedoczynność i niewiem, ale hormony chyba w normie, ale co to jest to a-TPO i dlaczego jest podwyższonem co to oznacza: TSH 3GEN 1,16 norma od 0,470 - 4,640 FT4 1,14 norma od 0,71 - 1,85 FT3 2,23 norma od 1,45 - 3,48 A-TPO 12, 5 norma do 12

Gość alopiuya
biore euthyrox N50 od ok roku

Gość idz do lekarza on jest po to
by ci odpowiedział, co oznaczają te wyniki :P

Gość tukan
No właśnie, skoro bieresz leki to masz kontrolę endokrynologa. Czyżby choroba Hashimoto?

Gość alopiuya
a to tpo wskazuje na hashimoto, martwie sie, bo jest podwyższone

Gość alopiuya
nikt mi nie pomoze z tym atpo? wizytę mam dopiero 27 września

to nie hashi,bo wynik jest prawie w normie. Przy hashi wynik aTPO i aTG są często liczone w tysiącach. Ja np hormony mam zawsze w normie a aTPO i aTG w okolicach 200( zobacz ile więcej od ciebie) a lekarze{łącznie z prof. Naumanem na czele) twierdzą,ze nie mozna przy takim wyniku stwierdzic ze to jest hashi. Zrób jeszcze usg tarczycy, ja robilam i tez mam tam napisane ze obraz nie wskazuje na hashi.Ja mam to podono od tego ze dostawalm ZA DUZE dawki jodu i od tego jakies sztuczne zapalenie sie zrobilo,ale wg lekarzy to nie typowe hashi.

Gość alopiuya
dzięki nicka28 pocieszyłas mnie znacznie, ja to zawsze w panikę wpadam, ostatnio sporo przytyłam, ale myślę, ze przy takim ładnym TSH jakie teraz mam moge spokojnie zacząc się odchudzac i coś sie wreszcie moze ruszy.....jak myślićie, ciekawe przy jakiej dawce każe mi zostać lekarz, biorę euthyrox 100mg

o to odchudzanie to zapytaj lekarza najpierw,zeby sobie nie zaszkodzić czasem.

Gość ddshfuh
podlacze sie do tematu jesli mozna... aTPO i aTG - co to sa te badanka dokladie? jakie wskazania sa do ich zrobienia? czy je sie robi tylko odplatnie? ostatnio spadla mi waga ciala, mimo, ze jem jak zawsze. zaczely mi mocno wypadac wlosy - wczesniej nigdy w takiej ilosci ich nie tracilam, a sa bardzo grube, mocne i (byly...) geste..... czy moze byc winna tarczyca?? zastanawiam sie, bo jakis rok temu mialam robione tsh i ft3 i ft4 i bylo wsyztsko w normie. czy jest mozliwosc, zeby nagle cos sie zmienilo? czy mozna 'nabyc' z jakiegos powodu problemy z tarczyca? co to jest hashimoto? czym sie objawia??

Gość alopiuya
wynik 12, 5

Gość czy ktos tak ma