Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stefi1978

czy moje dziecko będzie zdrowe

Polecane posty

Gość stefi1978

Od czterech lat staraliśmy się o dziecko i nic. Już się z tym pogodziliśmy i żyliśmy normallnie.Kiedy okres zaczął się spóźniać nie przejmowałam się tym bo co jakiś czas nie miałm go nawet po 2 miesiące. Były nawet typowe objawy zapowiadające okres. Strasznie mnie bolał brzuch, głowa i takie tam inne sprawy. Wzięłam więc pare nurofenów, sylimarol ziołowy na żołądek, ze 3 razy stosowałam krople do nosa. W końcu okazało się że jestem w ciąży. To był naprawde cud, ale strasznie sie martwie i nie moge spać, czy dziecko będzie zdrowe, bo zażywałam niektóre leki. A kwas foliowy zaczęłam dopiero w piątym tygodniu ciąży, bo wcześniej nic mi lekarz nie powiedział.

Gość Sama nie wiem ale podobno
na samym początku ciąży dziecko jest chronione właśnie przed szkodliwymi czynnikami, gdyż matka może nie wiedzieć o ciąży. To czy dziecko będzie zdrowe to nawet super wszystkiego przestrzegając trudno przewidzieć, ale powinnaś być dobrej myśli. Co do kwasu, jaką dawkę lekarz Ci kazał brać?? Bo mnie np. od razu w ciazy przepisał zwiększoną dawkę. Będzie dobrze, nie zadręczaj się i uszy do góry. Przed Tobą niezwykły czas:) Pozdrawiam

Gość stefi1978
serdecznie Ci dziękuję za odpowiedź i pocieszenie, bo to upragnione dziecko. Kwas foliwy biorę 0,4 mg raz dziennie. Czytałam że powinno się go brać 3 miesiące przed zajściem, ale żaden lekarz u których się leczyłam nawet nie wspomniał o tym.

napewno specyfiki które brałaś nie miały wpływu na bobasa i jest zdrowy a kwas fliowy to placebo więc tez nie mowodu do zmartwień ja wierze że będzie ok :)

Stefi, ja brałam kwas foliowy wcześniej, ale jak się okazało nie taką dawkę. Przywiozłam sobie kwas ze Stanów, bo tam są bardzo fajne opakowania po 400 tabletek, ale tam mają mniejsze dawki. Dlatego, jak lekarz potwierdził ciążę przepisał kwas 0.5. Spróbuj przejść się jeszcze do innego gina i zobacz co on powie. Większe dawki są na receptę, więc samej nie masz możliwości po nią sięgnąć. Pozdrawiam serdecznie

Haris, kwas foliowy to nie placebo.... Pozdrawiam

Gość ja też uważam że kwas foliowy
to nie placebo, bo po 7 miesiacach przyjmowania go dzień w dzień zupełnei przestały mi się robić siniaki, do których wcześniej miałam potworne tendencje i wreszcie hemoglobina wskoczyła na przyzwoity poziom, a z tą od lat miałam problemy

Gość stefi1978
serdecznie wam dziękuję, troche się uspokiołam, ale tyle się oczytałam o lekach w ciąży że szok. Pozdrawiam

Nie martw się- napewno będziedobrze :) Ja tez brałam leki na poczatku i wszystko było w porządku :) A tabletki z witaminami dostalam dopiero w 8 tygodniu, jak już się kończył najważniejszy okres, więc głowa do góry i ciesz się Ciążą i dzidziusiem, wyczekuj kopniaków i pierwszej czkawki a o takich rzeczach nie myśl wcale :)

Gość antybiotyki
Nie martw sie-zdarza sie ze pierwsze objawy ciazy bywaja podobne do przeziebienia czy anginy-osobiscie znam 3 dziewczyny ktorym ciaza wlasnie w takie sposob sie zaczela i poniewaz nie podejrzewaly ze to to- lekarze zalecali im antybiotyki-nic sie nie stalo-urodzily zdrowe dzieci-mysle ze z ta ochrona dziecka przed szkodliwymi czynnikami natura wyregulowala pewne sprawy.Wiec leki przez Ciebie brane tez nie zaszkodzily.Zycze zdrowej i spokojnej ciazy uwienczonej zdrowym maluszkiem.

Gość ja na poczatku ciazy
dwa wieczory pod rzad wypilam duuuza dawke alkoholu ( piwo i butelke czerwonego wina ) mimo to wierze ze moj maluch jest zdrowy jak rybka :D

dzidzis na pewno bedzie zdrowy!!! w koncu nie przyjmowalas zadnych mocnych lekow. tylko dziwi mnie ze skoro sie staraliscie o dzidziusia nikt wam nie powiedzial o kwasie foliowym (moze ginekologpod ktorego opieka jestes powinien byc zmieniony), ja sie o jego dzialaniu dowiedzialam w szkole sredniej. a teraz nie martw sie, bo stres jest niewskazany;) i rozkoszuj sie swym stanem a wszystko bedzie w jak najlepszym porzadku:)

tez uwazam ze dzidzia bedzie zdrowa:) Zyxcze spokojnej ciazy i zdrowego maluszka:) GRATULUJE ❤️