Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _minka_początkująca

chemia w domu

Polecane posty

Gość _minka_początkująca

Witam serdeczecznie :D jakie proszki do prania polecacie a jakie Was zawiodły, to samo płyny do płukania, chemia do zmywarek itp.

Gość no to nie wiem niestety
ja piore w persilu nie jest zły ale nie jest rewelacyjny

Gość duska64
a ja piore w zwyklym proszku z Biedronki i nie narzekam

Gość E E E
ja lubie e, jest dobry i niedrogi, poza tym ładnie pachnie:) nienawidze bryzy...

Gość Vizir Ariel albo Persil
te trzy jak dla mnie się sprawdzają. Płyn do płukania mam Silan (szczególnie upodobałam sobie serię Aromatherapy)- jedynie on mnie nie uczula. Do zmywarki mam Calgonit. Płyn do naczyń (mało zmywarki używam) PUR Balsam.

Ja używam płynu do płukania z Lidla , tego w dużej butli, ślicznie pachnie i zmiękcza pranie. Jeśli chodzi o proszki do prania to w tej chwili używam Persila, ale nie jestem z niego zadowolona , zdecydowanie lepszy był taki za 10 zł z Lidla.

Gość a ja*
Używam persil lub vizir (w zależności od tego, co w danym czasie uda mi się kupić na promocji), ale nie jestem z nich zadowolona w 100%. Kupiłam kiedyś Rex i to dopiero była porażka! Do płukania Silan lub Lenor. Do zmywarki początkowo tylko calgonit - tabletki, nabłyszczacz i sól a teraz kupiłam serie z Lidla W5 i sól oraz nabłyszczacz ok a tabletki nie spełniają moich oczekiwań :( Do ręcznego mycia naczyń (mimo zmywarki czasami jakiś drobiazg umyje się ręcznie) tylko i wyłącznie Pur Balsam.

Gość pizdolizka102
wizir lub omo i tylko LENOR do płukania czerwony lub niebieski cudnie pachną,a pranie? 🌼

Gość Angelina Jolieeeeeeeeee
Może i E pachnie ładnie ale pierze kiepsko, ciuchy robią sie zatłuczone i nie doprane

Gość locatio
witam uzywalam e ladnie pachnie ale rzeczywiscie slabo pierze ostatnio kupilam persil w promocji po 5 zl kg ale jest taki sobie najlepszy jest wizir w polaczeniu z lenorem albo niebieski albo rozowy plyn do naczyn dobry jest w biedronce tymek ok 2zl o tej pory uzywalam pur a nie widze roznicy dobry jest papier w netto po 7.99 barzdzo gruby bialy prosze piszcie o rzeczach dorych sprawdzonych a nieraz i tanich buzka

Tabletki, sól i nabłyszczacz do zmywarki - Somat Płyn do płukania - Silan (b. ładne zapachy!) Płyn do prania - Perwoll (we wszystkich 3 wcieleniach) płyn do naczyń - Ludwik lub kupowany w makro w takich 5l butlach :-)

Gość maiś
uzywam teraz plynu do plukania e wanilkia i kokos - taki sobie, rewelacji nie ma. o niebo lepszy byl lenor - flamenco i jakis niebieski - ubrania ladnie pachnialy i byly miekkie. do mycia klozetu - tylko domestos naczynia - balsam pur kurz - pronto okna - clin proszek - raczej plyn perwola taki niebieski do kolorowych ubran - ubrania pachna rewelacyjnie

Gość albo i tak
do zmywarki somat5 do prania koloru tylko ariel color&styl do bialego persil wzg toleruje jeszcze dash, omo i dalli color plyn do plukania lenor za 3l placilam ostatnio ponizej 10 zl, promocja w rossmannie :) do kuchenki mleczko ze schleckera plyn do mycia naczyn taki bialy balsam z Lidla :D super!! odplamiacz SIL - lepszy niz vanish czy ace

Gość asanka87
Rzuć okiem na https://prouve.com/ może ci się spodobaja ich produkty do pielęgnacji mebli i sprzętów. Ja kupiłam u nich płyn do łazienek i powiem ci że jestem bardzo zadowolona. Wreszcie chemia, która nie śmierdzi, a przy tym super sie sprawdza np przy myciu kabiny prysznicowej.

Gość hgkj

lepiej nie używać za duzo chemii tylko stosować ocet, sode i kwasek cytrynowy