Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mandyyyyy

CZy którejś z Was badanie ginekologiczne sprawia ból?

Polecane posty

Gość Mandyyyyy

Kurcze, coś mi dolega, mam upławy, a jednocześnie odwlekam wizytę u ginekologa, bo się boję tego cholernego badania. Za każdym razem muszę mocno ściskać zęby, żeby nie rozedrzeć się na całe gardło:( Czy tylko ja jestem taka nienormalna?:(:(:(

Gość mnie na szczęście nic nie dole
ga, ale zawsze jak jestem u ginekologa, to badanie zwyczajnie mnie boli:( nie wiem dlaczego?:(

Gość borix
mnie nie bolalo jak bylam

A nie mówiłaś o tym lekarzowi? Może masz tyło-zgięcie macicy, albo lekarz bada Cię za dużym wziernikiem? Mnie też badanie sprawia ból, np. USG transwaginalne, ale już wiem, że to od tyło - zgięcia. Powiedział swojej lekarce o tym i po prostu zawsze bada mnie bardzo powoli i delikatnie. Pozdrawiam!

hmm ciekawe... mnie nie boli... moze warto zmienic gina? albo zwyczajnie go uprzedzic ze czujecie ból!!! w koncu to lekarz i nie ma co sie wstydzic :) wiecej odwagi dziewczyny :)

Gość czubusia
nie nic nie boli.... nic może to to tyłozgiecie, a moze się po prostu stresujesz i spinasz spróbuj się rozluźnic

chociaz Convalia ma racje... zalezy to tez od wziernika - najgorsze sa te dwuczesciowe metalowe - to wtedy boli, przy plastikowych jednorazowkach nic a nic :)

Gość Mandyyyyy
Dzięki za odzew dziewczyny:) Ja mówiłam babce, że mnie boli, a ona na to, że mnie posmaruje jakimś żelem znieczulajacym i dopiero włoży wziernik (uważam, że to była ściema mająca zadziałać może na moją psychikę?):P Potem stwierdziła, że iż jestem jakaś przewrażliwiona. Za tydzien idę na wizytę i już się trzęsę:(

moze cos w tym jest ze panie gin są mniej czule (choc nie jest to regula oczywiscie)... ja chodze do faceta i nie zmienie go :) jest delikatny :) bylam raz u babki u wiecej nie pojde

mnie badało trzech rożnych lekarzy i za każdym razem badanie bolało:( może rzeczywiście jestem zbyt wrażliwa na ból?

moze to kwestia nerwow? w koncu gin to nie internista - choc co do mojej osoby to spoko - tym bardziej ze moj gin potrafi rozladowac napiecie hihi ;)

może masz rację, że to kwestia nerwów, bo ja choć już nienajmłodsza, to jakoś zawsze denerwuję się przed wizytą u gina

Gość baby ginki
mają krótsze i mniejsze paluchy i wsadzają mocno i głęboko,żeby zbadać. Są też bardziej chamskie od facetów, chociaż znam kilku też chamów. Zwiedziłam w swoim życiu około 10 ciu gin.:O