Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

RATUNKU - WINDYKACJA

Polecane posty

za 2000 zł do firmy telefonicznej, tj. 4 rachunki grożą mi windykacją. Proszę grzecznie o raty i jak mam spłacać a oni, że NIE i całość w ciągu 3 dni. Skąd mam wziąć :) Proszę poradzcie coś, czy mam sama wpłacać zacząć na każdy rachunek po 50 zł czy tak nie wolno. Oni mówią że NIE WOLNO! Chcę to zapłacić ale to będzie rozłożone w czasie. Czy tak mogę, bez ich zgody czy jednak windykacja. Proszę o wypowiedzi.

to nie na temat :(

Gość teraz to ratunku
a na co liczyłaś paplając przez telefon i nie płacąc rachunków? Łeb w piach i nie ma cię?

Gość nic Ci nie zrobia...
Najpierw napisz czy to jest firma wndykacyjna czy komornik? Jesli firma windykacyjna to oni sa tylko mocni w gebie i korespondencji. Jesli komornik to powazniejsza sprawa, ale jesli jest normalny to sie z nim dogadasz i napewno powoli w ratach splacac. Kiedys moja znajoma wisiala Telekomunikacji kupe kasy, naliczili za niewiadomo co,nawet sami nie potrafili powiedziec skad ta kwota im sie wziela. Oczywiscie skierowali sprawe do FIRMY WINDYKACYJNEJ. Ta firma to jakas fikcja, bo jesli przesyla wezwanie do zaplaty listem zwyklym to nie ma zadnego postepowania windykacyjnego. Listy (roznej tresci) ślą od 2 lat. Czemu nie skieruja sprawy do KOMORNIKA skoro uwazaja ze te nieziemskie sumy, bezpodstawnie naliczone im sie należą? Z tego co wiem to tez dzwonia i strasza ludzi (moja mama tak miala i ja z rownowagi wyprowadzili), ale akurat ta znajoma nie ma telefonu. Jedyne co moga zrobic to odciac telefon, ale jesli ktos nie chce miec z nimi do czynienia to dla niego jeszcze lepiej.

Gość spłacaj ile masz i olej

Gość spytaj Wielbiciela70B

Gość witaj kochany
poprostu spłacaj a windykatora pogoń.

hmmm sprawa złożona windykacja zlecona firmie w. faktycznie sprowadza się do słania pism( bo to nie komornik i prawa do zajęcia majątku nie ma z tego co wiem) jeżeli firma w. odkupiła dług - to wisisz w tej chwili kasę tej firmie (ale chyba to nie ten przypadek) w każdym przypadku - wpłata nawet 50 zł i pismo że na razie nie masz i prosisz o rozłożenie na raty działa na twoją korzyść - nie uchylasz się ale nie masz na razie możliwości zapłacenia całości najgorzej z komornikiem - tu musisz spłacić bo zajmą ci majątek ale wg mnie z komornikiem się dogadasz spokojnie o rozłożeniu na raty :)