Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarencja

PROSZĘ WEJDŹ! Z palca wychodzi mi normalnie mięso,. lekarz olał..

Polecane posty

Gość barbarencja

3 tygodnie temu przy dziubaniu w paznokciach ( :o ) dziubłam sobie w dużym palcu u nogi no i mam od tamtej pory palec jak balon,. po kropelce leci ropa a od wczoraj normalnie wysuwa się ciało, dosłownie mięso !!! może ze 2-3mm z boku. Lekarka przepisała rywanol ale nic nie daje co z tym robić??? Jestem w ciąży martwie sięczy taki stan zapalny nie zaszkodzi dziecku.

spróbuj delikatnie wycisnąć tą ropę - i idź do innego lekarza bo chyba coś z antybiotykiem (jakaś maść) by się przydało. Następnym razem jak ci się zrobi zastrzał po takich wycinankach ;) to zagotuj trochę mleka i w takim gorącym zamaczaj palec na sekundę (wkładaj i wyjmuj od razu) jak zrobisz to szybko nie poparzysz się :) a zabijesz skutecznie zakażenie (kilka razy dziennie przez 2-3 dni pomaga na bank) ale teraz raczej tego nie rób bo masz już otwartą rankę

kobieto na co czekasz??? wiesz ze jest zle, to zmien lekarza. Chcesz zeby sie tam jakies powazniejsze zakazenie dostalo???:(

Gość barbarencja
Moczyłam w gorącej wodzie, przecieram rywanolem. Ropy nie da sie wycisnąć sama wychodzi po troszku od ponad 2 tygodni najczęsciej po nocy. Teraz jak wyszło to mięso to przykleja mi się do skarpetek i rajstop :( do plastra też. Dzwoniłam do lekarza i kazali mi przyjść do chirurga w ŚRODĘ bo tylko wtedy przyjmuje, muszę więc poczekać do środy. Chyba nie dam się dotknąć normalnie.

do środy to ci palec odpadnie;) idź do apteki i kup neomecynę w spraju, co prawda to antybiotyk i na receptę ale jak dobrze pogadasz to najmniejsze opakowanie ci sprzedadzą bez recepty - powiedz że dzwoniłaś do chirurga, masz wizytę na środę i że to on kazał ci kupić i pryskać do tego czasu

Gość barbarencja
Gdyby mnie było stać chętnie bym poszła ale ja nie pracuje mam wesele na karku i nie będę ciągła jeszcze od rodziców...

to jeszcze możesz wieczorem udać sie do dyżurnego pogotowia niech to opatrzą (wieczorem bo teraz odeślą cię do twojej przychodni) innych możliwości niż podane przez nas wyżej już nie widzę