Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JGJGJGJ

WPADKA Z PIERWSZĄ TABL. w życiu- PROBLEM ZLOŻONY !!!

Polecane posty

Gość JGJGJGJ

Mam wielki dylemat !!! Postanowiłam brać tabletki i to było moje 1 opakowanie.Problem mialam taki,że mój okres był zawsze nieregularny...miałam dostać w pt a , dostałam go o 2 dni wcześniej czyl w śr wieczorem i tu jest moje pytanie...w środe popołudniu niestety spałam-obudziłam sie tylko na chwile,żeby się napić, czułam,że jestem trochę bardziej wilgotna, ale stwierdziłam,że to śluż bo miesiączkę miałam dostać poźniej - poszłam spać dalej i tak do nastepnego dnia czyli czw- w czw dopero się zorientowałam ,że mam okres i wzięłam moją pierwszą tabletką - tak jakbym w czw dostała okresa nie w śr :/ Czy to było prawidłowe ?? Czy to jest duży bląd ?? Czy mam cykl zabezpieczony skoro pozniej brałam je regularnie i nie zapomniałam o żadnej następnej ?? Wspołżyłam dopiero 11 dnia brania tabletki, czy byłam dostatecznie zabezpieczone ?? Bardzo proszę pomoc- bede wdzieczna za odpowiedzi

Gość KYTI
myslę że nic się nie stało nie masz się czym martwic .

Witam! Nic się nie stało, jak zaczynasz brać tyabletki możesz wziąść nawet do dwóch dni. Wg mnie byłaś zabezpieczona.

Gość JGJGJGJ
Jejciu dziekuję Wam bardzo , bo po prostu zaczynam się strasznie martwić , na logike tez myslałam ,że raczej mogłam w drugim dniu zacząć...ale mam właśbie przerwe tzn. dzisiaj się zaczał drugi dzień , no i nigdy nie byłam w takiej sytuacji - ech co tu mowic to moj taki pierwszy raz jest ;) a przy tym się czlowiek zawsze najwiecej na denerwuje. Dzieki bardzo jeszcze raz.

Gość JGJGJGJ
Czy ktoraś może miala podobną sytuację ??

Gość upppppppppp
Ja miałam ale taką że wzięłam tabletkę z 4 godz. opóznieniem i nic się nie stało. Ale bardzo ważna jest punktualnosc ,trzeba tego pilnowac. A w Twojej sytuacji absolutnie się nie martw - nic się nie stało .Jestes zabezpieczona !

uppppppp ma rację musisz się pilnować i brać tabsy raczej punktualnie. Ja akurat nie miałam takiej sytuacji, ale moja koleżanka tak. Wzieła pierwszą tabletkę w 2 dniu okresu i jest wszytsko w porządku. Nawet była upewnić się u ginekologa, ale również ją uspokoił. A tak na logikę- co miałaś przez całą noc nie spać i czekać na okres?? Nie masz się czym martwić naprawdę :)

Gość JGJGJGJ
Wiem wiem , tyle,ze ja okres dostałam w w trakcie dnia czyli w śr, bylam jednak tak zmęczona ,że przespałam pół dnia -obudziłam się w sumie tylko na chwile na piciu no i znowu poszłam spać, nawet się nie obudziłam ,zeby sie przebrać w pidżame taka byłam ciapnięta , ech jak pech to pech :/

Ale naprawdę nie masz się czym przejmować. Jak naprawdę nie umiesz sobie z tym poradzić to idź do lekarza- powie Ci to samo. Głowa do góry :)

Gość JGJGJGJ
dzieki :) i tak bardzo dziekuję bo naprawde mnie podnioslyśccie na duchu , teraz czekam na ten blogoslowiony :P okres ... i nie wiem w sumie czego się spodziewać, kiedy w ciagu tej przerwy sie pojawi, to tak jest ,że staramy się racjonalnie myślec , bo przeciez sa logiczne argumenty,a jednak są tam jakies watpliwości , dopoki się nie zobaczy na wlasne oczy to się nie przekona ech :P .... Jezeli tak ginekolog mowil to tym bardziej dobrze ,ale szukałam informacji na ten temat w necie i nie moglam znalezc :/ , moze za malo inetensywnie sie starałam..

Pamiętaj jeszcze, że z tym pierwszym okresem może być różnie- niekoniecznie od 2 do 5 dni od zakończenia tabletek i może trwać dosyć długo. U mnie trwał ok 12 dni. Koszmar!!!!

Gość JGJGJGJ
jejciu to faktycznie strasnzie długo ;/ , nie zazdroszcze , ja teraz w sumie to marze w ogole o wystapieniu okresu ... Marto a w którym dniu w przerwie dostałaś okres ?? i Jezeli miałaś tak długo okres to znaczy ,że brałaś w trakcie niego po tej przerwie 7 dnowej - tabl ?? - dobrze to zrozumiałam ??

do tabletek jest zawsze dołączony taki świstek papieru, na którym jest wszystko napisane!!!! ale po co się męczyć, jak można zadać kolejne beznadziejne pytanie na forum...

Wiesz co chyba w 6 już dokładnie nie pamietam- to było 5 lat temu. Ale potem już normalnie po przerwie 7 dniowej wzięłam nastepne opakowanie. Po tych pierwszych 2 opakowaniach wszytsko się unormowało. Teraz juz dostaję okres w 4 dniu i jest tak zawsze co miesiąc:)

AAA i brałam normalnie nawet jak miałam okres. Może to nawet nie okres był tylko plamienie.

Gość JGJGJGJ
Fallen_star- przepraszam bardzo oczywiscie jesetm tępą malolatą , ktora nie czyta ulotek !!! Oczywiscie ,że czytałam ulotke, wiesz tylko dziwne ,ze tam akurat nie jest napisane kiedy trzeba wziażć pierwsz tabletke jezeli się dzień prześpi !!! jest napisane ,że w pierwszy dzien okresu !!! Przeczytaj jeszcze raz moj problem,a potems się złosć , może ,że w Twojej ulotce jest napisane co zrobić jak się przespi pierwszy dzien okresu !!! Poza tym nie mam nikogo kto jest bardziej doswiadczony ode mie i dlatego się pytam, wiedz,że również przeczytałam dużo watkow o anty , wiec nie jestem ciemnogrodem.. bardziej doswiadczone osoby sa wsparciem ...lepiej bazuje sie na czis doswidczeniach anizeli na czystej teorii wylozeonej na "bezplciowej" ulotce.... dobrze ,że sa tak mile osoby jak Marta ...dzieki ;)

ehhh... to chyba prawda co mówią o tym, że nie potrafimy czytać ze zrozumieniem... nie wiem jakie brałaś tabletki, ale z tego co pamiętam na ulotce dołączonej Logestu było napisane, że można zacząć je przyjmować nie tylko 1 dnia okresu, ale że można zjeść pierwszą tabletkę pomiędzy 2 a 7 dniem cyklu, tylko przez tydzień trzeba się wtedy dodatkowo zabezpieczyć i proszę nie rozśmieszaj mnie, że na Twojej ulotce nie było napisane co zrobić jak się pierwszy dzień prześpi :D dawno się tak nie uśmiałam :D

Gość JGJGJGJ
Chodzilo mi o to , ze tam jest opisana zawsze typowa , klasyczna sytuacja... oczywiscie ,ze nie znajdziemy odpowiedzi na to co sie stanie gdy nas babcia Genia zagada , albo gdy nam sie nasza biedna tabletka utopi w 5 litrowej butelce wody mineralne ( ewentualnie trzeba wypic cala :P tak pisało na mojeje ulotce :P ) , wyobraz sobie ,ze na mojej ulotce nie jest napisane ,ze mozna w ktoryms kolejnym dniu cyklu , pisze jak byk w pierszy dzien krwawienia :/. ... hmm przejrzałam jeszcze raz ta ulotke i niestety nic , tyle ,ze w dniu krwawienia , nic nie pominelam , wiec masz lepsza ulotke , a innycch tabl. ulorek nie czytałam (przyjmuje Cilest) Pozdrowonka ;)

oki, to zwracam honor :) po prostu jak się tu czyta niektóre posty, to ręce opadają ale ten numer z butelką wody jest świetny :):):) znowu popłakałam się ze śmiechu :) i jeszcze raz powtórzę, na Logeście jest napisane że można przyjmować przez pierwsze 7 dni cyklu, tylko właśnie dodatkowo sę zabezpieczyć. Więc ryzyko w Twoim wypadku jest praktycznie zerowe pozdrawiam

Gość JGJGJGJ
Dzięki :) tym bardziej sie ciesze ,że to na ulotce pisze .. no nie wiem moja w takim razie jeste jakas ferelna...a co do tej tabletk i butelki to wyobraz sobie ,ze to z zycia wzieta jest :P... ja tak zrobilam ,ale na szczescie nie z tabl. anty :P tylko z tabletka na wlosy - skrzypu heheh ... ogolenie potem stwierdzilam ,ze nic sie nie stanie i ja i tak wykorzystam w czasie piscia tej 5 l butli , niestety :P zapomnialam ,ze ta sa ziola no i jak otworzylam butle po 2 dniach to tak czadzila niczym stado zniluch jaj , obornik raem wziete ... najsmiesznijsze to ,ze ja otwierałam ta butle w kuchni a czuc ja bylo w salonie {salon mamy b.daleko od kuchni) tak ,ze cala rodzinka sie zleciala , czy aby rury z toalety pekly heheh :P , jakie bylo ich zdziwienie gdy sie dowiedzieli ,ze to tylko mala tabletka skrzypu polnegoo.... heheh Ciesze sie ,ze Cie rozsmieszyłam ;)