Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ważka26

CZY W CIĄŻY MOŻNA PRACOWAC PRZY KOMPUTERZE???

Polecane posty

Gość Ważka26

Słyszalam że w ciązy nie mozna pracowac przy komputerze, czy to prawda?

Gość bojazliwa
chyba nie mozna, jest jakies promieniowanie! Jest chyba jakis bezpieczny czas pracy na kompie, ale wiesz dla jednego jest to w sam raz a innemu zaszkodzi

z tego co wiem to kobieta w ciąży ma ograniczony czas pracy przy komputerze do 4 godzin...oczywiscie z przerwami:)

mozna...promieniowanie jest wszedzie...kuchenki mikrofalowe promieniuja,telefony komorkowe,telewizory...wiec na pewno komputer nie zaszkodzi:) chociaz oczywiscie przesada nie jest wskazana

Gość minikakk
pewnie ze mozna! ja pracowalam prawie do samego konca przy komputerze, siedzialam 4 godziny z przerwami do tego czasami ksero, fax itp jakby juz przy kompie nie moznabylo siedziec to porponuje rozygnacje z tel komorkowych :-D zaloze sie ze wiekszosc z nas siedzi wiecej przy komputerze w domu niz w pracy mialaby siedziec! ;)

Gość Ważka26
Dzieki za odp. Siostra jest w 22tyg i siedziała do tej pory w pracy po 10godz. A dzis sie dowiedziala że to szkodzi i bardzo przeżywa. A jesli sie siedzi tak długo w jaki sposób moze to zaszkodzic ciąży???

nabawi się hemoroidów i bedzie ja bolała kość ogonowa :) poza tym teraźniejsze monitory juz tak nie promieniują, chyba , że z tyłu ale domyslam się , że z tyłu monitora nie siedzi:)

Gość mozna siedziec
mozna siedziec przy komputerze tylko trzeba uwazac, zeby nie siedziec z tylu od monitora - bo wtedy wlasnie jest promieniowanie; bardziej chodzi jednak o pozycje przy komputerze niz o samo promieniowanie; zaleca sie siedzenie max 4 godziny dziennie z przerwami ze wzgledu na obciazenie kregoslupa i utrudnienia w krazeniu - wiadomo, ze praca siedzaca wplywa negatywnie na krazenie w nogach i na stan kregoslupa a ciaza to jeszcze wiekszy wysilek dla organizmu; powiedz siostrze zeby sie nie denerwowala bo niepotrzebnie naraza dziecko na stresy :) ale jesli moze niech ograniczy ten czas przy kompie bo 10 godzin to i organizm "bez ciazy" moze sie wykonczyc :O

Gość minikakk
10 godz to stanowczo za dlugo na siedzenie przed monitorem moze nabawic sie hemoroidów :( , bolu plecow, nog itp ciezarnej nie jest wskazane tyle siedzenie w pracy, powinni dac jej lzajsza prace, ale wiem jak to jest, ja poki sama sie nie upomnialam tez bite 8 godzisn siedzialam jak nie przed kompem to ksero/fax :-o ciezarnym sie to nalezy. nie jest to zadna laska ze strony pracodawcy niech poprprosi o cos lzejszego np 4 godz przed kompem i reszte przy papierkach, albo na zwolnienie jak inaczej sie nie da

ja będąc w ciąży przez 5 miesięcy bycia na zwolnieniu siedziałam na kafeterii po 10 godzin dziennie i urodziłam zdrową córcię, więc myślę, ze bez przesady :classic_cool:

No ja mam w pracy alternatywę taką, że albo siedzę 10 godzin na laboratorium wśród odczynników szkodliwych, rakotwórczych, teratogennych tudzież mutagennych, albo tyle samo przed komputerem. O promieniowanie się nie martwię, bo jest wszędzie. Musiałabym chyba w pudle z korka siedzieć żeby się odizolować, powyrywać wszystkie kable ze ścian, zablokować sąsiadowi WiFi i pozabierać komórki współpasażerom w autobusie :) Za to ta pozycja siedząca mnie dobija, czym większy brzuch tym ciężej wytrzymać. Teraz jestem na etapie uciśniętych żeber, tak mocno, że bolą jakby ktoś mi w nie z \"bejsbola\" przyłożył :P Ale już niedługo :) Szkoda że w pracy nie można, jak w domu, z laptopem w łóżku polegiwać :)

Gość Ważka26
Dzieki

Gość gość
Pracowalam przez obie ciąże do samego końca po 8h dziennie. Co do ogólnie pracy - teraz pracodawcy idą mocno na rękę, bo jest mnóstwo miejsc, gdzie można znaleźć zatrudnienie. Jeśli tylko znacie się na czymś konkretnym to bank zostaniecie gdzieś przyjęci. Powodzenia.

Gość gość
Pracowalam przez obie ciąże do samego końca po 8h dziennie. Co do ogólnie pracy - teraz pracodawcy idą mocno na rękę, bo jest mnóstwo miejsc, gdzie można znaleźć zatrudnienie. Jeśli tylko znacie się na czymś konkretnym to bank zostaniecie gdzieś przyjęci. Powodzenia. Więcej - http://www.gowork.pl/praca/krakow;l