Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem z łodzi

7 lat w zwiazku i brak dzieci dziwne?

Polecane posty

Gość jestem z łodzi

kazdy sie nam pyta kiedy, nie wiem co odp mowie ze nie tak szybko ja mam 26 lat on 29

Gość podszywaczka22
No bo w naszym idiotycznym kraju najlepiej miec dziecko przed 20stka, bo inaczej cos jest z toba nie tak... A tak powaznie, to ludzie sami sa dzieciaci, zal im dupe sciska, ze mozna prowadzic super niezalezne zycie bez dzieci, wiec zadaja takie pytania...

Gość jestem z łodzi
czasami mysle ze faktycznie moze juz czas.Ale do 30 stki duzo czasu a mam plan ze po 30 stych urodzinach :)

Gość podszywaczka22
Na dzieci masz jeszcze kupe czasu. Poza tym dzieci powinno sie miec wtedy kiedy odczuwa sie taka wewnetrzna potrzebe, a nie z powodu presji otoczenia..

Gość jestem z łodzi
jak czytam to forum to widze ze srednia matek tutaj to 18-22lata wiec az mi ich zal.

Gość emu-80
W końcu to od was zależy kiedy zdecydujecie się na dziecko,chyba,że od 7 lat się staracie i nie wychodzi wtedy powinniście się udać do lekarza.

Gość jestem z łodzi
nie my sie nie staramy stosujemy metode przerwana.I oczywiscie jesli by sie okazalo ze jestem to by bylo fajnie.Ale swiadomie sie nie staramy.

Gość ooo raaanyyy
jestem z lodzi----ja bylam w 14-letnim zwiazku, kiedy się zdecydowalismy na dziecko.Udało sie od razu, mam 31 lat i polrocznego synka. Ale moja znajoma odkladala macierzynstwo tak jak ja, zaczęła się starac 3 lata temu, okazalo się,ze są jakies problemy i nie wiadomo, czy sie uda. Leczy sie, jezdzi po Polsce do specjalistów , a czas leci...Ma 33 lata i wciaz na starcie. Jesli chcesz czekac, tak jak my, zrób sobie moze serię badan pod kontem mozliwosci zajscia w ciązę. Bo jesli sie okaze cos nie tak, masz jeszcze czas, by cos z tym robic. Pozdrawiam!

Gość ooo raaanyyy
kątem nie kontem, oczywiscie :-)

Gość Poprzedniczka dobrze pisze
tym bardziej, że tyle lat jest skuteczna "metoda przerywana". A ludzi bardziej drażni nie tyle Twój wiek, bo przecież 26-latki teraz często o dzieciach nie myślą, co staż w związku.

Tu nie chodzi o wiek, ale o długość waszego związku. Co do wieku, to jesteś jeszcze młoda i spokojnie możesz jeszcze poczekać z macierzyństwem kilka lat. Jeśli chodzi o staż związku, to chyba to najbardziej ludzi dziwi. Ja zaszłam w ciążę mając 28 lat, a wcześniej z moim facetem, a potem mężem byłam łącznie 10 lat i różne komentarze się pojawiały, a najczęściej to stwierdzenia, że pewnie nie mogę mieć dzieci. Albo to olejesz, albo zaczniesz się przejmować zdaniem innym. Pytanie tylko, czy warto zawracać sobie tym głowę?

Wg mnie jak ktos zadaje pytania typu \"kiedy wreszcie bedziecie mieli bobasa\" to jest nieopisanym wscibskim chamem i prostakiem.. czemu ludzie nie biora pod uwage ze mozna kogos urazic, ze ktos moze np od 10 lat sie stara i nie moze? Pomijam juz fakt ze jest to wpieprzanie sie w najbardziej osobiste sprawy...

Wg mnie jak ktos zadaje pytania typu \"kiedy wreszcie bedziecie mieli bobasa\" to jest nieopisanym wscibskim chamem i prostakiem.. czemu ludzie nie biora pod uwage ze mozna kogos urazic, ze ktos moze np od 10 lat sie stara i nie moze? Pomijam juz fakt ze jest to wpieprzanie sie w najbardziej osobiste sprawy...

Gość przez siedem lat
z wyskokiem, szkoda mi chlopa, mam nadzieje ze sobie na boku robi dobrze z normalna kobieta, smiechu warte, zboczency

Gość taka samaaa
a co to takiego dziwnego, że z wyskokiem, my też tak robimy, ja nie lubię jak mnie zalewa spermą, dla mnie to zboczeńcy jak biorą fajfusa do buzi albo lizanie cipki, tak to tylko zwierzęta się zachowuja

Gość do takiej samej
W takim razie jestem zboczona ale ile to daje przyjemości:)

Gość lo matulo kochana
sami zboczence dookola:P

Gość nie zwierzę
to przyjemnośc, fe, to ochydne, tak to robią u nas na osiedlu psy, obwąchują i liżą sobie, no nie, fe,

Gość poznanianka lat 22
hmmm sadze ze 26 lat to jeszcze jestes mlodziutka na dziecko jak bys miala 36 lat to bym sie nie dziwila takim komentarza.Moja mama mnie urodzila majac 42 lata :)

Gość heinrych
tos dziecko lat przejsciowych, mozesz byc dawnem, dobrze sie obejrzyj w lustrze

Gość poznanianka lat 22
dawnem? nie ma takiego slowa w slowniku. uwazam ze najlepiej miec dziecko po 30 stce i sie wyszalece na maksa i zyc sobie tylko we dwoje:)

Gość do heinrych
a tyś czasami nie z wpadki i to z pierwszym lepszym, który był pod ręką

Gość zimowita
Nierozumiem Was krytykujecie sie nazwazjem Czy to wazne ile ma sie lat.Ja mam 24 lata czuje ,ze sie wyszalalam i czuje i czulam,ze jestem gotowa na dziecko. Autorko topiku dla mnie to calkiem normalne, ze jeszcze nie masz dzieci kazdy ma swoj sposob na zycie kazdy ma inne cele, marzenia. A to,ze ludzie pytaja Cie o dzieci to mysle,ze nie chodzi o wiek tylko o staz zwiazku tak jak pisza dziewczyny. Kazdy bedzie swoje zdanie narzucal.Ja mysle,ze kazdy wiek jest odpowiedni oczywiscie w granicach rozsadku a to,ze jest wiel matek w wieku 22 lat czy 0 lat to nioe ma znaczenia.Kazdy uklada sobie zycie wedlug siebie.

Gość ja podobnieee
8lat w zwiazku w tym 2 po slubie a na dziecko sie wogole nie zapowiada, na szczescie nikt mnie o to nie pyta, ja nie czuje takiej potrzeby na razie choc zakładam miec dziecko choc jedno, a słowa ze czas leci ze lepiej teraz miec niz zeby potem okazało sie ze ma sie problemy,.....wogole nie przemawiaja do mnie, ....co ma byc to bedzie, nic na siłe....jak ktoras napisała wiek 26l dla kobiety to czasami za wczesnie na dziecko, ja sama czuje sie jeszcze niedojrzała psychicznie wiec po co sobie zycie komplikowac

Gość zabka122345
dokladnie po co sobie zycie komplikowac jak ktos nie czuje sie gotowy to po co robic cos na sile :P A swoja droga kazdy niech zyje jak chce !!! Wiek o niczym nie swiadczy :) Sa ludzie ktorzy zakladaja rodzinny dopiero po 40 :P i sa wspanialymi rodzicami :) Sa tez takie kobietki,ktore maja po 20 pare latek i tez sie sprawdzaja :D

Gość bede szczera...222222
ponoc 7 rok jest kryzysowy..ja wlasnie rozstalam sie po 7 latach i ..jestem wolna i szczesliwa,a dzieci?moze po 35 roku wczesniej ABSOLUTNIE

odpowiadaj ze to nie ich sprawa:) moim zdaniem to idywidualna sprawa kiedy ktos ma dzieci. wedlug mnie najlepsze wiek- ze wzgledu na zdrowi to 20-30 masz jeszcze czas. mimo ze jestem w twoim wieku, mam 2 dzieci - siedze w domu- i jestem zadowolona to popieram cie w tym ze nic na sile. Decydujcie sie wy!!!! Bo to wy bedziecie wychowywac a ne wasi przyjaciele i rodzina!

Gość kalim
daj spokoj masz dopiero 26 lat i jeszcze czas na dziecko